Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NAPOLEONIC WARS Nations Cup!  (Przeczytany 54365 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: NAPOLEONIC WARS Nations Cup!
    « Odpowiedź #165 dnia: Października 14, 2013, 15:42:58 »
    ...
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2013, 00:22:07 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #166 dnia: Października 14, 2013, 20:20:34 »
    Ruszamy z kopyta, trzeba ćwiczyć.
    Każdego chętnego zapraszamy na codzienne treningi, wspólnie zbieramy się na tym TSie 178.217.186.86:9892 i od 20.00 ćwiczymy sobie, by poprawić swoje mierne umiejętności spamowania bagnetem w powietrze. Zapraszamy wszystkich chętnych!

Treningi zaczynamy od jutra!
    « Ostatnia zmiana: Października 14, 2013, 21:09:20 wysłana przez hakeruss »
    :D:D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #167 dnia: Października 14, 2013, 21:21:31 »
    Cieszy mnie, że doszliście tak szybko do porozumienia. Jeżeli reprezentacja będzie potrzebowała jakiegokolwiek wsparcia od Tawerny proszę o kontakt. Na ile możemy, chętnie pomożemy.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Października 16, 2013, 20:41:41 »
    Zapraszamy wszystkich na dwa ważne treningi, w czwartek (17.10) o 20.00 i w sobotę (19.10) o 18.00. Zbieramy się na naszym narodowym serwerze.
    Poza tymi dwoma ważnymi zapraszam do wspólnego trenowania codziennie w okolicach 20.00. Aktywność będzie również uwzględniana przy powołaniach!

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Października 24, 2013, 19:55:46 »
    Kapitan przewidział jakiś ważny trening jutro, tj. 25.10.2013 o godzinie 20.00. Warto się pojawić, zostało około pięciu wolnych miejsc w kadrze.

Skład zostanie oficjalnie przedstawiony po dokonaniu ostatecznego wyboru.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #170 dnia: Października 24, 2013, 22:30:14 »
    Ze względu na zaistniałą sytuację - jak już część graczy zdążyła zauważyć - 4 Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego oraz 1 Pułk Szwoleżerów Księstwa Warszawskiego nie biorą udziału w tym turnieju. Przykro nam, że do tego doszło, bo wiemy, że polskich graczy stać na wystawienie całkiem mocnej reprezentacji (może nie faworytów, ale nie należelibyśmy do tych słabszych ekip). Przyczyn jest kilka i kto ma rozeznanie w sytuacji, to wie  dlaczego do tego doszło. Piszemy to oficjalnie, żeby nie było później żadnych niedomówień. Niemniej życzymy powodzenia reszcie graczy w tym turnieju i mamy nadzieję, że następnym razem zagramy razem ;)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #171 dnia: Października 24, 2013, 23:19:23 »
    Jako osoba z zewnątrz mam radę.

Jeśli 4pp nie odpowiada kapitan to można załatwić to w prosty sposób. Pojedynek kapitanów. Kto chcę dowodzić ten zgłasza się. Kapitanowi wybierają skład z chętnych na treningu. Mogą dowodzić składami po połowie aby nie było, że któryś lepszy skład. I kto wygra ten zostaje kapitanem. Lepsze chyba to niż strzelenie focha z kretesem. Jest to najbardziej sprawiedliwe rozwiązanie. W końcu to repra, nawet na Nativie się dogadaliśmy.

Pozdrawiam

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #172 dnia: Października 25, 2013, 08:19:04 »
    Dziękujemy za radę IvE. Twój wkład w rozwój reprezentacji Polski na NW jest nieoceniony.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #173 dnia: Października 25, 2013, 12:00:49 »
    Pytanko do 4pp i 1ps. Jaki jest sens organizowania jakichkolwiek spotkań naszej sceny?

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #174 dnia: Października 25, 2013, 14:09:10 »
    Nie ma żadnych :) , ale każdy regiment może podjąć taką decyzje jak 4pp i 1ps . Ale wracając do polskiej sceny , ja bym to raczej nazwał ,że polskiej sceny nie ma , są tylko polskie regimenty . Z tego co pamiętam każde spotkanie polskiej sceny prędzej czy później kończyło się niepowodzeniem i wznowieniem wzajemnej niechęci. Można zadać sobie pytanie czy jest sens aby walczyć lub chociaż próbować pogodzić polskie regimenty aby te spotkania nabrały sensu ? Nie bo każdy kto to próbował połamał sobie na tym zęby a każdy regiment uważa ,że jego tok myślenia jest najodpowiedniejszy ,więc ... nigdy nie dojdziemy do konsensusu.

W skrócie , 1ps i 4pp podjęło taką decyzje i raczej nie ma sensu walczyć o jej zmianę , bo podejrzewam ,że gdyby był kapitan który np nie podobał by się 5pp to wtedy też bym zabronił członkom mojego regimentu na grze w reprezentacji . A dlaczego ? Dla zasady ;p
    « Ostatnia zmiana: Października 25, 2013, 14:22:14 wysłana przez DaPietro »

Offline hakeruss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Października 25, 2013, 16:55:06 »
    Zasady...? Proszę Was, tu nie ma zasad, tu jest Internet -.-

Jako osoba na pozycji v-c kapitana i ex-kapitana Polskiej Reprezentacji jestem zażenowany poziomem. Jak dla mnie pomysł Ive'go nie jest bez sensu. Dziecinne zachowanie, dziecinne rozwiązania. To chyba wszystko co jestem w obecnym stanie rzeczy napisać.

Pozdrawiam, i mimo wszystko zachęcam na treningi reprezentacji, które odbywają się codziennie ok. 20.00.
    hakeruss

Offline Klin

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Krzysztof Krawczyk
    « Odpowiedź #176 dnia: Października 25, 2013, 21:26:16 »
    Zasady...? Proszę Was, tu nie ma zasad, tu jest Internet -.-
    Punkt widzenia zależy od pułku siedzenia. Czy jakoś tak. Oczywiście życzę nowej reprezentacji samych sukcesów. :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #177 dnia: Października 26, 2013, 09:58:35 »
    Z tego co pamiętam każde spotkanie polskiej sceny prędzej czy później kończyło się niepowodzeniem i wznowieniem wzajemnej niechęci. Można zadać sobie pytanie czy jest sens aby walczyć lub chociaż próbować pogodzić polskie regimenty aby te spotkania nabrały sensu ? Nie bo każdy kto to próbował połamał sobie na tym zęby a każdy regiment uważa ,że jego tok myślenia jest najodpowiedniejszy ,więc ... nigdy nie dojdziemy do konsensusu.

Ty panie nie masz gadać tylko wybrać dowódce ze swojego regimentu lub kilka i przeprowadzić sprawdzian umiejętności z innymi dowódcami. To jest proste jak słońce. Potem dowodzi najlepszy i reszta się podporządkowuje na podstawie tego, iż po prostu on wykazał się najwyższymi umiejętnościami. No chyba, że ktoś po przegraniu strzeli focha. Jednak nawet REF i WV w toku największej rywalizacji potrafili grać w jednej reprezentacji. Efekty? Polska reprezentacja Na Nativie nigdy nie spadła poniżej podium (nie licząc pierwszego turnieju, który był porażką organizacyjną) Radziłbym brać przykład ze starszych kolegów.

Prosty sprawdzian umiejętności kapitana, który decyduje o tym kto jest lepszy i na podstawie czystych umiejętności decyduje się kto dowodzi i tyle. Jest to sprawdzony sposób, który stosowały inne kraje na pewno na WB na NW pewnie też i tyle. No ale lepiej walnąć focha. Ja na miejscu tych co pozostali zrobiłbym to samo, zebrał chętnych dowodców, sprawdził kto jest najlepszy i na podstawie tego zrobić reprezentację niezależnie od tych co tam mają fochy - ich problem. No ale jakże wygodna jest pozycja nie wsparcia reprezentacji a potem wyśmiewania się z ich niepowodzeń z wygodnej pozycji szydercy. Warte to jednak coś i ma to sens? Zamiast po prostu się dogadać? Cóż dla mnie to dziecinada. No ale zrobicie co chcecie :D Miłego dnia Wam wszystkim życzę.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 26, 2013, 10:14:44 wysłana przez ^IvE »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #178 dnia: Listopada 09, 2013, 12:11:01 »
    Trafiliśmy na grupę z Danią(która do tej pory wygrała z nami wszystkie mecze, jakie do pory z nimi graliśmy) Szwecję( Svensson i inne koksy z nr24) i faworyta całego turnieju Wielką Brytanię.
    Na otarcie łez filmik motywujący:
    https://www.youtube.com/watch?v=wVRAkfmkBl4

Offline Celtic_William

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    • Oyche Doni$ spec od białej broni
    « Odpowiedź #179 dnia: Listopada 09, 2013, 14:01:13 »
    Powodzenia.
    Kolega Miłosz, Will, Suleyman, Fietnamczyg
    Sprawy na włosku załatwiam po włosku