Podsumowanie 4. reprezentacji polski na turnieju Napoleonic Wars European League .
Gadka szmatkaMotywacja to chyba nasz największy problem , spinamy się jakbyśmy z góry zawsze ustępowali takim krajom jak Zjednoczone Królestwo , Francja czy Niemcy , natomiast do innych nacji podchodzimy z zupełnie innym nastawieniem można by powiedzieć lekceważącym . Byłem w każdej reprezentacji Polski na NWEC i za każdym razem jest to samo ... niestety . Ogólnie powiem ,że chłopaki gdyby regularnie trenowali a nie zbierali się jak to zwykle bywa dopiero po ogłoszeniu turnieju i nauczyli się wierzyć w siebie to powiem szczerzę ,że jesteśmy wstanie powalczyć i nie mówię tu o wyjściu z grupy ale o czymś bardziej ambitnym :) .Dłużysz okres przygotowań oprócz zgrania ludzi , pozwolił by na zbudowanie reprezentacji z graczy którzy chcieli by grać !Każdego roku reprezentacja jest zbierana na szybko co nie ma w mojej ocenia żadnego sensu gdyż sukces reprezentacji leży w ludziach a na odpowiednią ich selekcję jest bardzo mało czasu . Głęboko wierzę ,że nie jesteśmy gorsi od żadnego z państw tylko trzeba przyjąć odpowiednie przygotowania .
Wyniki reprezentacji :W grupie:Polska 1:11
Francja Polska 11:7
CzechosłowacjaPolska 11:5
TurcjaĆwierćfinał :Polska 5:11
UKNa koniec chciałbym podziękować moim dwóm vice kapitanom Rizzetowi i Warderowi , oraz reszcie chłopakom którzy włożyli wysiłek aby powalczyć o nasze biało-czerwone barwy. Chciałbym również podziękować za zaufanie nadane mi przez Polską scenę .