Witam!
Dotąd nie robiłem do gier zbyt dużych modyfikacji (szczególnie do Warbanda i M&B), a mam kilka rozwiązań odnośnie zwiększenia poziomu realizmu.
Nie będę prosić o prowadzenie za rączkę, acz na niektórych etapach z pewnością się pogubię, przydałyby się zatem wskazów. Modyfikacje nie dotyczyłyby systemu zarządzania królestwem, bo istnieją już takie mody i dość dobrze sobie z tym zagadnieniem radzą. Ja chciałbym zmodyfikować np. prowadzenie armii (zaopatrzenie, odpoczynek, opieka zdrowotna, wykorzystanie terenu), ulepszyć system relacji między bohaterem a innymi NPC, zwłaszcza w drużynie (coś jak w Mass Effect), dodać nowe opcje podczas bitew, jak kradzież dobytku z obozowiska wroga i ucieczki z pola walki, oraz kilka nowych misji, jak np. cele życiowe bohatera (to, co wybiera się na początku gry, co ma jedynie wpływ na statystyki, a nie postawy moralne bohatera).
Na pierwszy ogień poszło dodanie nowych przedmiotów. Tyle, że chciałbym im nadać specjalne bonusy do umiejętności, tak jak to mają książki. W którym pliku można to zastosować, bo chyba nie w item_kinds1?