Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod na realizm - pierwszy projekt, pytania i uwagi  (Przeczytany 1386 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline faren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mod na realizm - pierwszy projekt, pytania i uwagi
    « dnia: Lutego 26, 2012, 12:17:17 »
    Witam!

Dotąd nie robiłem do gier zbyt dużych modyfikacji (szczególnie do Warbanda i M&B), a mam kilka rozwiązań odnośnie zwiększenia poziomu realizmu.

Nie będę prosić o prowadzenie za rączkę, acz na niektórych etapach z pewnością się pogubię, przydałyby się zatem wskazów. Modyfikacje nie dotyczyłyby systemu zarządzania królestwem, bo istnieją już takie mody i dość dobrze sobie z tym zagadnieniem radzą. Ja chciałbym zmodyfikować np. prowadzenie armii (zaopatrzenie, odpoczynek, opieka zdrowotna, wykorzystanie terenu), ulepszyć system relacji między bohaterem a innymi NPC, zwłaszcza w drużynie (coś jak w Mass Effect), dodać nowe opcje podczas bitew, jak kradzież dobytku z obozowiska wroga i ucieczki z pola walki, oraz kilka nowych misji, jak np. cele życiowe bohatera (to, co wybiera się na początku gry, co ma jedynie wpływ na statystyki, a nie postawy moralne bohatera).

Na pierwszy ogień poszło dodanie nowych przedmiotów. Tyle, że chciałbym im nadać specjalne bonusy do umiejętności, tak jak to mają książki. W którym pliku można to zastosować, bo chyba nie w item_kinds1?

Offline Thaess

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Mod na realizm - pierwszy projekt, pytania i uwagi
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 26, 2012, 14:21:57 »
    Takich bonusów nie dodasz za pomocą edycji item_kinds1. Musisz zaopatrzyć się w Module System. W pliku module_scripts.py znajdziesz skrypt o nazwie game_get_item_extra_text, który odpowiada za takie bonusy.