Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WotR] War of the Roses - dyskusja  (Przeczytany 66983 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: War of the Roses
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 12, 2012, 18:54:29 »
    Trafić kogoś nie było wcale trudno, Blaście. Ani tym, ani tym. Chyba że osobnik miał tarczę. Poza tym, twój post wydaje się plejadą spamu emotikon, i... głupoty.

Offline Sivy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • War. War never changes.
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 16, 2012, 16:55:28 »
    Witam,

Trochę poszperałem po sieci i sprawa stała się jeszcze bardziej ciekawa. Otóż nad War of the Roses pracują wspólnie Gordon van Dyke (były producent Bad Company 2) oraz Mikail Yazbeck (M&B Designer). Pracują oni pod jednym szyldem Fatshark Studios.Tak więc spodziewałbym się, że WotR zastąpi po prostu M&B2. A szkoda, bo trochę zdrowej konkurencji dla tej produkcji by nie zaszkodziło. Ale w takim razie co z Taleworlds? Co ciekawe, sam Mikail pisze (jeszcze jako pracownik Taleworlds): "We’re currently designing Project Obvious: The Sequel and handling the release of our upcoming expansion pack to M&B: Warband."

Tak czy siak, cieszę się jak dziecko na samą myśl o War of the Roses czy Mount and Blade 2 czy jakkolwiek miałby się ten projekt docelowo nazywać.
    Nie pozwól aby cham gównem prychał miast je sam połykać.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 16, 2012, 17:38:02 »
    Jeśli ta gra będzie miała być następcą M&B a nie będzie łatwo modowalna, to wróżę jej śmierć. Ludzie pograją, znudzą się tym XV wiekiem i benc. Dlatego nie wierzę że WotR będzie następcą M&B, oni chyba nie są aż tacy głupi :P
    Sława!

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 16, 2012, 17:49:34 »
    Nie wyobrażam sobie MB bez modów więc jeśli nie bedzie tego w WoR ludzie powywalają płytki przez okno lub wrócą na WB i wyjdzie nowe superzajebistoextra MB :D
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 20, 2012, 08:20:16 »
    Gra ogólnie świetnie się zapowiada, tylko ten okres historyczny.
    Wolałbym żeby się działo w 1355

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 20, 2012, 10:19:33 »
    a ja bym nawet preferowal XI czy XIIw
    Retarded are everywhere

Offline Sivy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 20, 2012, 12:08:26 »
    No to chyba nie musimy się martwić. M&B2 zapowiada się zupełnie inaczej niż WotR.

http://www.aa.com.tr/tr/component/pwvideogaleri/?layout=videoview&task=showagencyvideos&vid=5215

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 20, 2012, 12:53:23 »
    Jeśli ta gra będzie miała być następcą M&B a nie będzie łatwo modowalna, to wróżę jej śmierć. Ludzie pograją, znudzą się tym XV wiekiem i benc. Dlatego nie wierzę że WotR będzie następcą M&B, oni chyba nie są aż tacy głupi :P
    I tu się z Tobą zgadzam w 100%.
    Grałem(a raczej się przymierzał) do wielu gier polegających na machaniu mieczem.Szerze mówiąc(pisząc) żadna nie zagościła tak długo na moim dysku jak M&B - Powód? Modowanie!
    Dla mnie sam native był kiepski..nudny...Ale gdy zainstalowałem pierwszego moda...mniam...był to PoP ;)

Offline Sivy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 21, 2012, 13:47:58 »
    Garstka dodatkowych informacji o War of the Roses, których w tym wątku jeszcze nie było:

Part1 - http://www.youtube.com/watch?v=nOie79WrcTw&feature=related
    Part2 - http://www.youtube.com/watch?v=M9wWONjcoTI&feature=related
    Part3 - http://www.youtube.com/watch?v=rnkWYr3BNYk&feature=related

W skrócie (z tej oraz innych dostępnych prezentacji i wywiadów) ciekawostki i to na co kładziony jest największy nacisk:

- największe przedsięwzięcie w historii Paradox'a
    - produkcję opracowują ludzie odpowiedzialni m.in. za M&B, Bad Company 2
    - dedykowane serwery
    - rozległe mapy
    - min. 60 rodzajów broni podzielonych na min. 15 kategorii z możliwością ich modyfikacji (nie tylko wizualnych)
    - ponad 60 umiejętności (perks) podzielonych na 5 kategorii (i to nie tylko umiejętności pasywne ale również aktywne - np. shield bash czy riposte)
    - walka w stylu M&B lecz znacznie bardziej zbalansowana i realistyczna (nie będzie można machać mieczem jak patykiem, zmieniać broń w mgnieniu oka, biegać z podniesioną tarczą, dojdzie też zmęczenie)
    - dalekosiężne plany dla DLC
    - wydanie pod koniec lata 2012

Weźcie pod uwagę, że wszystkie udostępnione do tej pory materiały pochodzą z wersji pre-alpha a więc może być tylko lepiej. To bedzie na prawdę dobry konkurent dla M&B2.

EDIT:

I jeszcze coś: http://www.youtube.com/watch?v=yUkghr9xwPU&feature=related
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2012, 13:54:54 wysłana przez Sivy »

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 21, 2012, 14:12:53 »
    Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to strasznie wolne machanie mieczem. No ludzie, one nie ważyły 30 kilogramów. Sam mam wczesną jedynke i różnica z takim XV wiecznym to kilkadziesiąt gram. I mogę machać nim szybko bez urwania sobie ręki :P
    Obawiam się że to może być straszny błąd który podzieli tylko scenę M&B. Bo może się okazać że niektórzy grać będą w WotR a inni w M&B 2. To nie byłoby dobre, tym bardziej że scena nie jest aż tak rozległa :P No ale mam na to receptę : kupić oba tytuły:D
    Sława!

Offline Danow90

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 21, 2012, 14:19:29 »
    Na razie to dopiero Alpha, miejmy nadzieję że to zmienią. Mi np nie podobają sie te zestawy pancerzy.

Ogólnie mam wrażenie że WoTR będzie wyglądać jak LoTR Conquest

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 21, 2012, 14:21:28 »
    Zestawy całkiem sensowne, widziałem tam tylko że pomagają sobie przy nich ospreyami, a to już niebezpieczna rzecz:D
    Sława!

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 21, 2012, 20:16:58 »
    Modele piękne, będę musial zaopatrzyć się w nowy pc bo warband już mi ledwo chodzi.

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 21, 2012, 21:31:24 »
    Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to strasznie wolne machanie mieczem. No ludzie, one nie ważyły 30 kilogramów. Sam mam wczesną jedynke i różnica z takim XV wiecznym to kilkadziesiąt gram. I mogę machać nim szybko bez urwania sobie ręki :P
    Obawiam się że to może być straszny błąd który podzieli tylko scenę M&B. Bo może się okazać że niektórzy grać będą w WotR a inni w M&B 2. To nie byłoby dobre, tym bardziej że scena nie jest aż tak rozległa :P No ale mam na to receptę : kupić oba tytuły:D

Myslę że system walki ulepszą na drodze produkcji.
    A co do M&B 2, to dziwnie się porobiło z tymi dwiema grami ale myśle że M&B 2 również będzie zawierać mnóstwo nowości,
    lepszą grafe itp.Mogli by też zrobić jakiś krótki wąrtek fabularny.
    Acha przez te lata od wydania Warband twórcy gry powinni zwrócić uwagę na to co było stworzone przez modderów,
    czego w grze najbardziej brakowało.
    Myślę że M&B  2 I WoTR to dwie rózne gry różniące się, każda będzie miec swoje wady i zalety i w obie z pewnościa zagram.
    Ciekawe czy będą edycje kolekcjonerskie tych gier z arbookiem i jakomś figurką.

EDIT:Twórcy obu tych gier powinni zrobić taki mini szczegulik czyli na każdej zbroi czy ubraniu pas na plecach na którym jest zawieszona włócznia:):)
    Bo w Warbandzie strasznie mnie to wkórzało:):)
    Że ta włócznia wisi na niczym. :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2012, 21:35:23 wysłana przez shady »

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 21, 2012, 23:09:32 »
    Bo włóczni się nie nosiło na plecach. Jak była nieprzydatna to jeb na ziemie i broń krótka xd Pasek przy włóczni mógłby jedynie pomóc przeciwnikowi w zabraniu jej ;o
    Sława!