Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WotR] War of the Roses - dyskusja  (Przeczytany 66967 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hector

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: War of the Roses
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 03, 2012, 20:38:46 »
    mi to wyglada na cos ala podzial gothica na arcania i risen. Tale world kupilo prawa do wb od paradoxa. Teraz jedni wydaja mib2, a drudzy korzystajac z patentow, ktore opracowali robia kopie tej samej gry, ale w innym klimacie.
    Native: Hektor

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 03, 2012, 21:02:22 »
    Wiesz... mnie osobiście jako gracza, nie bardzo interesują jakieś tam interesy między producentami czy inne takie duperele... ważne aby gra była dobra, a to że wydawcą jest paradox czy inny czort... to już raczej sprawy wyższych wag :) No chyba że idę całkowicie błędnym myśleniem, więc mnie zlinczujcie ; )
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 03, 2012, 21:05:25 »
    Kopia mount&blade ciekawe czy bendą bitwy oblężenia itp ciekawe kto na tej grafice uciągnie 100 jednostek.

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 03, 2012, 21:21:25 »
    moze zrobia wydajny silnik dajacy takie efekty. Nic nie jest wiadome. Kiedys tez mowili ze utrzymanie serwa dla 200 osob do wb jest nie mozliwe.
    Native: Hektor

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 03, 2012, 21:22:22 »
    Kopia mount&blade ciekawe czy bendą bitwy oblężenia itp ciekawe kto na tej grafice uciągnie 100 jednostek.

Bendą bendą, zapewniam...
    Czemu uważacie że podróba M&B, skoro gra wychodzi spod rąk tego samego wydawcy?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 03, 2012, 21:29:05 »
    Wydawca wydaje a twórca tworzy. To tak jakby stwierdzić że wiele modów ściąga się z megauploada czyli jest to ten sam wydawca. Przykład troche przerysowany bo jednak wydawca ma wpływ na ekipę tworzącą grę lecz sam odpowiada tylko za marketing i dystrybucję. Tak więc paradox będzie wydawał dwie gry o podobnej tematyce, może być ciekawie i na rywalizacji dwóch studiów jako klienci powinniśmy na tym skorzystać.

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 03, 2012, 21:36:18 »
    A no to moje niedopatrzenie, zwracam wiec honor  ;)
    Mam tylko nadzieję, że obie gry wyjdą naprawdę dobre i będzie przy czym zarwać niejedną nocke :D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 03, 2012, 22:37:19 »

Po pierwsze. Na razie są trailery, a jak wiadomo po trailerze nie ma co oceniać. Po drugie. W czasie bety Battlefielda 3 został złamany kod gry i pojawiły się serwery na ponad 100 osób i... o dziwo nie było z nimi żadnych problemów. Działały na podobnej liczbie FPS'ów jak te na 64 osoby, więc jeśli przy takiej grafice (i rozmiarach map) jakie oferuje BF 3 nie było problemów z grą przeszło 100 osób, więc jestem pewien, że twórcy WotR na 100% nie napisali lepszego silnika graficznego.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 03, 2012, 23:42:52 »
    Właśnie o to chodzi, wątpię czy napiszą lepszy silnik. A słabo napisany silnik przekłada się na płynność gry. Wystarczy popatrzeć jak minecraft potrafi przyciąć większość komputerów(wiem że to java ale doskonale służy za przykład słabej optymalizacji) podczas gdy taki Skyrim całkiem rześko generuje ładne widoki.  Tak więc możemy narazie tylko wróżyć z fusów.

Offline IPL_Aron

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Muzykę rozumie się tylko wtedy, gdy się ją czuje.
      • IMPERIUM POLSKIE
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 04, 2012, 03:44:10 »
    Kilka drobiazgów
    Wraz z postępami będzie mozna sie posługiwać się coraz lepszym ekwipunkiem,
    równiez bedzie mozna poprawiać statystyki, zwiększając swoje biegłości w wybranych przez siebie specjalnosciach.

Podobno już jest 60 różnych możliwosci, które są podzielone na 5 podstawowych kategorii. Np. rozwinięcie od lekkiej kategorii kawalerii pozwoli ci przejść do wyboru ciężkiej kawalerii
    Obranie danego kierunku pozwoli odblokować nowe umiejętności,w zależności od specjalnosci
    jJakie będą jednoscki? w zasadzie wszystkie które były w średniowieczu
      Wprowadzone zostanie  zmęczenie
     podczas biegania i co najlepsze podczas walki ,wszystko będzie zależało od kondycji wagi ekwipunku oraz uzbrojenia (dobrze sie zastanów jak weźmiesz młot do reki)  
     "im dłużej trzymasz przycisk tym silniejszy cios" to wyeliminuje trochę spam.
    Przegldając co maja stwierdzam że nie ma sznas na czerwiec zrobić takiej gry, raptem ciagle pokazuja 1 osade, nie maja strony www na temat tego projektu, i nigdzie nie widac samej animacji z gry postaci, walki poriuszania itp. Mają juz okładke na pudełko... i ładny trailer... i tyle. Nie da sie gry zrobic mimochodem takie czasy.
    Paradox wczesniej robił tylko Europe uniwersalis możliwe ze brak im doświadczenia w takich produkcjach, z drugiej strony możliwe ze taki team na świeżo cos zrobi nie powielając schematów duzych producentów... którzy każda gre sprowadzaja do konsolowej napier....ki.
    edit
    Pardox jest tylko wydawcą... i chyba do dupy sie za to zabrał skor medialnie 6 miesiecy przed wydaniem ma tylko głupi trailer i 3 filmy video
    gre robi szwedzkie studio
    FatShark

« Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2012, 03:52:02 wysłana przez IPL_Aron »

http://iplaron.wrzuta.pl/audio/cXXAUIywJj/
    http://www.imperium-polskie.prv.pl/
    Aż w koncu pełne tony zabrzmiały,
    Od cudnych dzwięków DRŻY KOSCIÓŁ CAŁY

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 04, 2012, 20:13:43 »
    Tyle że to co znalazłeś to jakaś idiotyczna przeróbka :x

Wiem, ale nazwa ta sama więc dałem :P

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 04, 2012, 23:43:36 »
    Wygląda ciekawie, jeżeli będzie tryb multi podobny do WB to kto wie czy nie przeniesiemy się na WoR'a
    Retarded are everywhere

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 05, 2012, 00:54:38 »
    "im dłużej trzymasz przycisk tym silniejszy cios" to wyeliminuje trochę spam.

Przecież to samo jest w Warbandzie. Przytrzymanie ciosu o około 5 sekund zwiększa jego siłę o około 20%. To wtedy, jak postać "krzyczy" przy uderzeniu :)

A i tak nikt z tego nie korzysta w celu zwiększenia obrażeń ;)

nigdzie nie widac samej animacji z gry postaci, walki poriuszania itp.

Wrzucałem filmik, w którym pokazują poruszanie się postaci, animację ataku i bloku. Mało, ale coś tam jest.

I też sądzę, że do czerwca się nie uwiną. Nie ma szans.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 12, 2012, 17:35:51 »
    Ja bym chciał aby utrudnili system strzelania z łuku, kuszy ;D Tak aby było o wiele  ciężej trafić itd :) W Warbandzie trochę pograłem strzelcem i powiem, że jest za łatwo ;D Ucieszyłbym się bardzo gdyby strzała mogła przebić 2 ciała na raz ;D
    Z tego co widziałem/czytałem wydaję mi się, że gra będzie o wiele trudniejsza i wolniejsza od Warbanda ale możliwe, że są to tylko plotki :)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 12, 2012, 18:18:08 »
    Ucieszyłbym się bardzo gdyby strzała mogła przebić 2 ciała na raz ;D

Tak, bo strzała to Barrett m82 z energią kinetyczną wystrzału 18000 J.