Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Najlepszy Konny Żołnierz

Swadiański Rycerz
    163 (59.9%)
    Sarranidzki Mameluk
    41 (15.1%)
    Khergicki Doborowy Łucznik Konny
    11 (4%)
    Khergicki Lansjer
    11 (4%)
    Vaegirski Rycerz
    20 (7.4%)
    Siostra Miecza
    12 (4.4%)
    Dowódca Łowców Niewolników
    14 (5.1%)

Głosów w sumie: 270

Autor Wątek: [Ankieta] Najlepszy Konny Żołnierz  (Przeczytany 19809 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anduril_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • No lollygagging
    Odp: [Ankieta] Najlepszy Konny Żołnierz
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 27, 2012, 20:29:18 »
    Zgniotła by nawet Rhodoków... Nie dziw się jak ruszasz na zwykłych żołnierzy na ułatwieniu 90% -.-
    Rusz z nimi w równej walce 20 swadiańskich rycerzy na 20 Nordyckich Huskarli -.- Wynik do przewidzenia :/

Ja pozostaje przy Khargickich współplemiennikach -.-
    We fight or we die!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 27, 2012, 21:41:43 »
    Troll sie komuś włączył :P. Khergici w tych swoich szmatach, są do dupy, bo TW nie zrobiło dobrej inteligencji botom do walki konnej na dystans.
    (click to show/hide)

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 28, 2012, 11:50:28 »
    facepalm ludzie... gdyby dać wam spluwe do rąk to się pozabijacie jaka jednostka jest lepsza... WG MNIE WSZYSTKO JEST ZAJEBISTE jak się ma dobrego dowódce gra na normalnym poziomie i wydaje się im rozkazy!
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Wojak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 28, 2012, 18:37:16 »
    Wszystko zależy jaką strategią grasz Ty ! Np memluki mają niezły pancerz co się napewno przyda w starciu z łucznikami itp :)
    Satysfakcja...To coś co kocham....Zawsze przy mnie ! Zawsze czeka na mnie ! Im trudniejsze wyzwanie tym większa SATYSFAKCJA !
    Dobra...Jak ktoś jakiś początkujący gracz ma jakieś pytanie lub potrzebuje pomocy...Z chęcią mu pomogę wystarczy napisać :) Czas nabić trochę postów !
    "Odkopywanie tematów" Jak dla mnie to gówno....
    Renesansowe królestwa ! Polska Was potrzebuje ! Nie koniecznie do wojny z Czechami,lecz dla ekonomi i przyjaznej gry :) !

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 30, 2012, 20:19:53 »
    Akurat dobry pancerz jest zrobiony do walki z piechta, bo cav z ciezka zbroja jest latwym celem dla lucznikow chociaz wiekszosc strzal nic im nie zrobi
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 31, 2012, 17:07:24 »
    Np memluki mają niezły pancerz co się napewno przyda w starciu z łucznikami itp :)

chociaz wiekszosc strzal nic im nie zrobi

lol :O

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 01, 2012, 20:33:32 »
    Tak z ciekawości zrobiłem sobię małą symulację. Vaegirscy kawalerzyści przeciwko Swadiańskim. Nie da się być do końca obiektywnym w takiej rzeczy, dlatego zrobiłem dwie bitwy. Pole bitwy: Farma, wielkości oddziałów: po 25, bohater którym grałem: Hegen. Dla większego obiektywizmu nie stosowałem żadnej taktyki.
    1. starcie - Ja wraz ze Swadią. Wynik - bitwa wygrana, straty 4, z mojej ręki poległo 6 żołnierzy.
    2. starcie - tym razem po stronie Vaegirów. Wynik - bitwa wygrana, straty 25, z mojej ręki  poległo 12 żołnierzy.
    Wynik mnie nie zdziwił. Lepsza okazała się Swadia. W drugiej walce (wygrana z wielkim fartem i pikselem życia na koniec) zostałem sam na kilku, chyba z 7-9.
    Starałem się być jak najbardziej obiektywny, walczyłem z tym samym zaangażowaniem po obu stronach, jednak żeby było to w pełni bezstronnicze, to trzeba by było przeprowadzić z 1000 takich symulacji (najlepiej bez gracza). Całkiem fajna zabawa. Może zrobię z innymi frakcjami.

Offline pawlo2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 10, 2012, 18:45:34 »
    najlepszym ciężkim konnym żołnierzem jest swadiański rycerz,a lekkim jest Khergicki Lansjer .

Offline PrzebudzonyPL

• Użytkownik
    • AIM GAME|CYBERSPORT PLAYER|CROPPUSER|GIRLSLOVER|AK
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 10, 2012, 18:48:10 »
    Swadiańskiego Rycerza nikt nie pokona ;] choć jest to ciężka kawaleria.
    Khergicki Lansjer to lekka kawaleria, która używa luków. Są szybcy i trudno ich dogonić.

We will be with you
    When you're leaving
    We will be with you
    When you go
    We will be with you
    And hold you till you're quiet
    It hurts to let you go

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 10, 2012, 19:13:38 »
    Lansjerzy posiadają łuki?
    Po drugie to Lansjerzy nie zawsze mają szybkie konie.

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 12, 2012, 09:35:07 »
    Jak jeszcze grywałem w samą podstawkę używałem wyłącznie swadian i konnych sióstr miecza ale bardziej jako maskotki. Problem w tej grze polega na tym że że jednostki gracza mają lepsze statystki od jednostek lordów którzy ustawicznie maja problemy z morale oraz to że lordowie nie dążą do jednolitych wysokopoziomowych armii, jedyne co pamiętam że moja armia największe straty zawsze miała w walce przeciwko malemuką więc postawił bym na te dwa rodzaje: świadanski rycerz i malemuk.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 12, 2012, 16:58:13 »
    Jak jeszcze grywałem w samą podstawkę używałem wyłącznie swadian i konnych sióstr miecza ale bardziej jako maskotki. Problem w tej grze polega na tym że że jednostki gracza mają lepsze statystki od jednostek lordów którzy ustawicznie maja problemy z morale oraz to że lordowie nie dążą do jednolitych wysokopoziomowych armii, jedyne co pamiętam że moja armia największe straty zawsze miała w walce przeciwko malemuką więc postawił bym na te dwa rodzaje: świadanski rycerz i malemuk.

Primo mameluk
    Drugie primo jak grałem rhodokami (nie miałem samych sierżantów) to niezłe wciry dostałem od swadian, którzy mieli 30 jeźdźców. Tyle wystarczyło.
    (click to show/hide)

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 13, 2012, 23:42:37 »
    Dokładnie. Grałem Nordami, miałem ok. 20 wojowników, 10 weteranów i trochę pomniejszej piechoty. Liczebnośc podoba. Wróg (Veagir) miał ok 15 jeźdźców i 5-7 rycerzy. Dostałem wciry ... Konnica jest miażdżąca, nawet jeśli nie ma Morgenszternów i HiperMegaSuperExtra ciężkich koni bojowych :)
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Cziort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 16, 2012, 17:30:22 »
    Nie wiem jak było w podstawce ( bo tam używałem piechoty tylko do obrony i ataków na zamków, jak znajdę chwile czasu to sprawdzę odział samych hursakli*  ) ale już florsie mix piechoty walczącej w zwarciu i łuczników sprawdzał się na konnice.
    *Chociaż oni jak pamiętam mieli losowo łuki losowo topory więc może wyjść rożnie.

Offline bruno-pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 20, 2012, 18:34:31 »
    Swadiańscy rycerze. Najfajniej wyglądają i nadają się do walki w piechocie i na koniu! Khergici chyba najgorsi bo mają słabe konie a przewagi w dystansie boty nie umieją wykorzystać a bez konia to już w ogóle masakra.