Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Luźna rozmowa o przyszłości modyfikacji...  (Przeczytany 22428 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Luźna rozmowa o przyszłości modyfikacji...
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:30:04 »
    Czy ja wiem. Zarówno Austria, jak i Hiszpania stosują bardziej zachodni styl walki, czyż nie? Jesteście pewni że będzie on współgrał ze zdziczałymi Tatarami, Kozakami? Konnymi łucznikami Turków i Polaków?

Szwecja też miała bardziej zachodni styl, tak samo jak Prusy i nie przeszkadzało im to w walkach przeciwko Rzeczpospolitej.

Jeżeli chcemy się trzymać państw związanych z RON (co na początku jest bardzo logiczne) można dać jako reprezentacje Austrii i państewek niemieckich (z wyjątkiem Prus i Brandenburgii) Święte Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego, które miało swój mały udział w Potopie.

PS: warto przejrzeć: http://www.internetwars.ru/OiMNew/Images/OgnemimechemEnglish.htm

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:31:26 »
    Co prawda, to prawda; jak to przecież Deluge też nawiązuje do trylogii.
    Za dużo nacji też nie będzie dobre, myślę że taką moralną granicą będzie ok. 8, i też fajnie by było ograniczyć je do środkowo-wschodniej europy, pamiętaj że w tamtym czasie Hiszpania i inne kraje Europy daleko-zachodniej zajmowały się bardziej Ameryką.
    @Ensis Miało, ale tylko w postaci najemników.

P.S. A co myślicie o tych pijanych żołnierzach, o których napisałem w ostatni poście?

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:32:52 »
    Już to kiedyś Daedalowi piałem. Chcecie podbić serca graczy z zachodu? Po bitwach morskich dodajcie ich nacje. Wybór jest naprawdę szeroki: Brytyjczycy, Hiszpanie, Francuzi, Niderlandczycy, Austriacy, Państwa Niemieckie... Niby taktyka i struktura armii będą podobne ale każdy gracz lubi grać "swoimi". Moim zdaniem żeby w Multiplayerze czas przestać myśleć o modzie opowiadającym o Polsce w XVII w. a zaczęć przejawiać bardziej ogólnoeuropejskie tendencje. XVII w. to okres w historii Starego Kontynentu bardzo burzliwy i bardzo ciekawy, Każdy chyba znajdzie tam coś dla siebie. A ponieważ nie skupiacie się tylko na potyczkach lądowych a zamierzacie podbić też i morza to zapowiada się jeszcze ciekawiej. A może jakieś bitwy lądowo- morskie?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:33:58 »
    Co prawda, to prawda; jak to przecież Deluge też nawiązuje do trylogii.
    Za dużo nacji też nie będzie dobre, myślę że taką moralną granicą będzie ok. 8, i też fajnie by było ograniczyć je do środkowo-wschodniej europy, pamiętaj że w tamtym czasie Hiszpania i inne kraje Europy daleko-zachodniej zajmowały się bardziej Ameryką.

Tak, udział Hiszpanii w wojnie 30 letniej jest tego wielkim przykładem.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojna_trzydziestoletnia

b@rtu$- The Deluge to tylko nazwa, nić więcej. Wy jesteście twórcami i żadna  nazwa nie ma prawa wasz ograniczać

A może jakieś bitwy lądowo- morskie?

Przecież jeszcze morskich nie ma.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 17:46:46 wysłana przez Ensis »

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:36:18 »
    Napisałem bardziej Ameryką, nie całkowicie.

P.S. Czekam :)

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:42:37 »
    Już to kiedyś Daedalowi piałem. Chcecie podbić serca graczy z zachodu? Po bitwach morskich dodajcie ich nacje. Wybór jest naprawdę szeroki: Brytyjczycy, Hiszpanie, Francuzi, Niderlandczycy, Austriacy, Państwa Niemieckie... Niby taktyka i struktura armii będą podobne ale każdy gracz lubi grać "swoimi". Moim zdaniem żeby w Multiplayerze czas przestać myśleć o modzie opowiadającym o Polsce w XVII w. a zaczęć przejawiać bardziej ogólnoeuropejskie tendencje. XVII w. to okres w historii Starego Kontynentu bardzo burzliwy i bardzo ciekawy, Każdy chyba znajdzie tam coś dla siebie. A ponieważ nie skupiacie się tylko na potyczkach lądowych a zamierzacie podbić też i morza to zapowiada się jeszcze ciekawiej. A może jakieś bitwy lądowo- morskie?
    O to własnie mi chodzi, polakami i tatarami nie zagra nikt z Anglii lub Francji. Zrobią sobie własnego moda i będą w niego grać, a zrzeszenie większej liczby nacji przy jednej modyfikacji to było by dopiero coś.
    Eventy w których toczyły by się bitwy nacji nie walczących ze sobą w przeszłości, a 2vs2 dodatkowo dawałby jeszcze większe możliwości.

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:43:54 »
    Państwa o których warto pomyśleć ze względu na związek z RON:
    Święte Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego
    Hospodarstwo Wołoskie
    Siedmiogród
    Brandenburgia-Prusy
    Księstwo Kurlandii i Semigalii
    Hospodarstwo Mołdawskie

Zrobią sobie własnego moda i będą w niego grać, a zrzeszenie większej liczby nacji przy jednej modyfikacji to było by dopiero coś.
    Doskonała argumentacja, popieram.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 17:49:27 wysłana przez Ensis »

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:00:04 »
    Skoro jesteśmy jeszcze przy zachodzie, to mam nowy pomysł, nowy tryb: turniej (wtedy na zachodzie byłby popularny), odbywałby się jak deathmatch, albo team deathmatch,  z tym że nie było by zbroi, broni palnej, tylko broń biała, różnicą było by też to, że umierało by się po 1 uderzeniu.

P.S. Moglibyście to skomentować, wg. mnie to najlepszy pomysł
    ...
    Twoja burda podsunęła mi też jeszcze jeden pomysł, a mianowicie bitwy fabularne, na przykład, ktoś w polskiej karczmie zakrzyknął "Vivat Carolus Gustavus Rex" (pfu!), widać animację wybiegania postaci z karczmy, następnie zaczyna się walka na gołe szable, bez zbroi, broni palnej etc. Można by też dodać efekt szumienia w głowie(w końcu wychodzą z karczmy, nie :) ), czyli chwilowe zamazywanie obrazu, kołysanie się itp.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:10:52 »
    Przydałyby się inne nacje tak na przyszłość. Ja bym bardzo chętnie dodał Hiszpan;). Alatriste się kłania;)

Bartku, co dev team sądzi o dodaniu co niektórych frakcji które brały udział w wojnie 30 letniej? (ofc. bez Szwecji bo już jest.) Zresztą jedną z przyczyn potopu był pusty skarb Szwedów, którzy m.in. stracili króla podczas tej wojny.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:21:46 »
    Bartku, co dev team sądzi o dodaniu co niektórych frakcji które brały udział w wojnie 30 letniej? (ofc. bez Szwecji bo już jest.) Zresztą jedną z przyczyn potopu był pusty skarb Szwedów, którzy m.in. stracili króla podczas tej wojny.
    Zmierzam do tego by były w grze, ale jak sobie pomyśle ile to pracy...

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:28:53 »
    Wojna 30 letnia jest dosyć popularna, może ktoś się znajdzie do pomocy na TW.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:34:59 »
    Age of False Innocence to w miarę zbliżony okres, a obecnie jest w formie OSP, bo zawieszono nad nim prace. Może znajdziecie trochę modeli.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:39:29 »
    Age of False Innocence to w miarę zbliżony okres, a obecnie jest w formie OSP, bo zawieszono nad nim prace. Może znajdziecie trochę modeli.
    To zupełnie nie te czasy, na pewno nic nie będzie pasowało...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:50:33 »
    To zupełnie nie te czasy, na pewno nic nie będzie pasowało...

Aha, to przepraszam. Wbiło mi się w pamięć że to pierwsza połowa XVII wieku, a jest inaczej?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 24, 2012, 18:55:39 »
    Aha, to przepraszam. Wbiło mi się w pamięć że to pierwsza połowa XVII wieku, a jest inaczej?
    Tak jest, ale tam po mundurach widzę że to mniej więcej pierwsza polowa XVIIIw. Skałki,ujednolicone mundury i czapki rogatki.