Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Propozycja - ACTA  (Przeczytany 24839 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Retarded are everywhere

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Propozycja - ACTA
    « Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 24, 2012, 12:57:39 »
    Oczywiście. ACTA może być i zapewne będzie rozszerzana.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 24, 2012, 14:08:51 »
    cos odemnie ;P

(click to show/hide)
    Retarded are everywhere

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 24, 2012, 14:15:59 »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 24, 2012, 15:33:21 »
    Cieszymy się twoim szczęściem Daedalusie. Niestety, ja, widać niosący fałszywą nowinę, nie natknąłem się jeszcze na żadnego nieoświeconego profesora prawa, speca od sieci komputerowych ani eksperta od praw obywatelskich. Jedyny zacytowany tu prawnik, a raczej film z tym prawnikiem, mówił dokładnie to, co ja myślę - ACTA i jej założenia tak, sposób jej ustalanie nie.

Aha, nie chcę ciągnąć tej dyskusji, bo tu sugeruje się, że każdy, kto zgadza się z ACTA jest debilem (i to przez samego admina, jak to się mówi "no to spoko"), a ja nie lubię dyskusji w takiej atmosferze. Zresztą, nie jestem jakimś orędownikiem ACTA, skorzystałem ze swojego prawa do wyrażania własnej opinii, którego utratą tak straszycie.

Dalej jestem ciekawy, czemu mimo podkreślania przez moderatora, że wszędzie obowiązuje regulamin, oraz czynnego udziału dwóch innych moderatorów i admina, Vesamir, który nazwał mnie idiotą dalej nie ma warna. Ktoś mnie oświeci?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 24, 2012, 15:46:13 »
    Chodzi o to że ta ustawa jest tak ogólnikowa że może być wykorzystana nie tylko do piractwa i tu leży wilk pogrzebany, swoją drogą był wczoraj na TVP INFO program "Po dwudziestej" i tam też wypowiadali się eksperci i także uważali że jest zbyt ogólna.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 24, 2012, 16:01:14 »
    Aha, nie chcę ciągnąć tej dyskusji, bo tu sugeruje się, że każdy, kto zgadza się z ACTA jest debilem (i to przez samego admina, jak to się mówi "no to spoko")(...)

Ty próbujesz szczycić się tym, że zrozumiałeś treść zawiłego porozumienia ACTA - w prawniczym bełk... języku? Jeśli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem prostych zdań. Sam obalasz siebie jako poważnego dyskutanta. Radzę Ci przeczytaj to zdanie jeszcze raz, słowo po słowie, a może clue w nim zawarte w końcu dotrze:
    To będzie akcja powolna, etapowa. Trzeba być debilem, żeby wierzyć, że nagle, w ciągu kilku dni wszystko zostanie zamknięte i ocenzurowane, a ludzie masowo trafią za kratki.

Dodatkowo. Padają kolejne serwisu uploadujące pliki. Po MU, przyszedł czas na Filesonic, Fileserve, Filejungle, Uploadstation, ORON, Filepost a w kolejce czekają następne - mówi się m.in. o Wupload, FileFront. Część z tych serwisów jeszcze działa, lecz pliki na nich trzymane od czasu afery z MU są sukcesywnie usuwane, a obecnie na większości z nich (tych działających) zuploadowane pliki mogą być pobierane tylko i wyłącznie przez wrzucającego. Jeszcze ACTA nie weszła w życie, a już pojawiają się takie syfy... Padną serwisy hostingowe, a dostawcy internetu będą mieli trudny orzech do zgryzienia jak dalej wciskać coraz więcej mb/s gdy nie ma czego i skąd pobierać. :/

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 24, 2012, 16:14:56 »
    Super, ja ich takich serwisów użyłem maks kilka razy, kiedy bodajże kiedy uploadowałem moda do którego link wygasł.

Ty próbujesz szczycić się tym, że zrozumiałeś treść zawiłego porozumienia ACTA - w prawniczym bełk... języku?

Nie, nie próbuję się tym szczycić, kilka razy napisałem, że nie dałem rady przeczytać całego porozumienia, właśnie przez język prawniczy.  Powtarzam, jeśli masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem prostych zdań. Nie tylko Daedalus próbuje tu wcisnąć swoim przeciwnikom w dyskusji, że są kretynami.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 16:19:20 wysłana przez Zizka »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 24, 2012, 16:24:51 »
    Zizka, nie wiem po kiego grzyba mam Ci tu cytować prawników i wszystkich kompetentnych, godnych zaufania ludzi będących przeciw ACTA. Jest tego tyle w Internecie, że aż głowa boli. Obsługa wyszukiwarki to dla Ciebie zbyt duży wysiłek?

Interpretacje są różne. Niemal wszyscy są jednak zgodni, że ACTA w obecnej formie jest nie do zaakceptowania, bo jest niebywale nieprecyzyjna i ogólnikowa, przez co stwarza poważne zagrożenia.

Super, ja ich takich serwisów użyłem maks kilka razy, kiedy bodajże kiedy uploadowałem moda do którego link wygasł.

Aaa, no tak. Tobie takie serwisy nie są potrzebne, więc nikomu nie są. Wiesz co? Weź i wyjdź. Takim myśleniem pokazujesz, że nie dorosłeś jeszcze do zabierania głosu w sprawach dot. społeczeństwa.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 24, 2012, 16:37:11 »
    Pamiętacie przed wyborami do sejmu PO puściła taką ściemę ze zaakceptują ustawę na wzór tej z Czech na temat marihuany.Ile będzie można mieć przy sobie.Doszło do tego ze ustawa ta miała taki zapis ,że pojedyncza osoba może mieć przy sobie mała ilość zioła.Zresztą wszędzie było o tym głośno.I teraz.Dla mnie mało może oznaczać 50kg worek marychy.Dla policjanta może oznaczać pełną dilerkę.W Ten sam sposób działa ACTA.Prościej nie umiem.

Edit
    http://www.youtube.com/watch?v=MwYpMa8wlHc
    kolejny filmik Anonymous i wspominają o tym ze maja haki na rząd które by w dużej mierze im zaszkodziły.Myślicie ,że mogą mieć coś ciekawego?

I jeszcze link o ACTA http://acta.wolnemedia.net/
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2012, 17:04:09 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:11:27 »
    Nie, chciałem przytoczyć dowód, na to, że jeśli nie używa się ich do pobierania pirackich plików, to ich zastosowania się drastycznie zmniejszają.

Edit: I słyszałem dramatyczną historię kogoś tam, który na Megaupload wrzucał podcasty, i teraz życie się dla niego skończyło. Moim zdaniem winni są piraci, którzy doprowadzili do zamknięcia Megauploadu. Zresztą, podcasty da się też wrzucać na YT, które wg. wszelkich przesłanek jeszcze stoi.

Offline Heru

• Użytkownik

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:24:47 »
    http://www.youtube.com/watch?v=MwYpMa8wlHc&list=WLD82F631DCD87CB61&index=3&feature=plpp_video
    Bardzo mocne słowa, ale czy mają coś na ich poparcie... Bo pustych gróźb nikt się nie boi.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 24, 2012, 17:28:06 »
    spokojny przemarsz zarejestrowaną trasą. Ci jednak pozostając głusi na argumenty, odpowiedzieli gazem oraz uderzeniami pałek. W tym samym czasie w stronę uczestników Marszu Niepodległości z „Kolorowej Niepodległej" poleciało kilkanaście petard hukowych
    .
    Pewien komentarz z YT. I to ma być wolność słowa? Demonstracja to właśnie pokazywanie jakie zdanie w danej sprawie mają obywatele. Podobno Polska jest krajem demokratycznym. Jeżeli jest, to pytam się czemu nie dadzą wyrazić opinii społeczeństwu nie dość, że w rzeczywistości to teraz także i w internecie.

@Heru: Sam chciałem wkleić ten link, ale mnie ubiegłeś :P