Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Propozycja - ACTA  (Przeczytany 24824 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Propozycja - ACTA
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:42:16 »
    Wiem, że nie  ma związku z ACTA, czytałem parę artykułów, nie tylko w internetach.

Megaupload został zamknięty nie dlatego, że łamał prawa autorskie, tylko dlatego, że jego właściciele ignorowali wezwania do usunięcia tych treści. A na YT, nie doświadczysz choćby jednej piosenki Kultu do której prawa ma SPRecords, która stałaby więcej niż trzy miesiące, są usuwane od razu po wykryciu. Zresztą, YT jest własnością Google, który też potrafi się sądzić o swoje. A strony nei są zamykane od tak, potrzebny jest nakaz sądowy, który da się uzyskać tylko przedstawiając sensowne podstawy, tak samo jak zezwolenie na podsłuch lub nakaz rewizji.

Popieram zamykanie serwisów łamiących prawa autorskie, w tym Wikipedii, z której nie korzystam. Może to przez moją szkołę, jesteśmy tu bardzo uczulani na kwestię prawa autorskiego, prace bez podanych źródeł (wiki odpada) nie są przyjmowane.

A wrogowie mogą sobie być, przecież bana nie dostanę za to, że popieram ustawy antypirackie.

@Rybopiotr Jasne jasne, FBI nie potrzebuje nakazu sądu, skądże. Skazanie za podejrzenie piractwa, przeczytałeś to na forum jakichś torrentów? Naprawdę radzę się zapoznać z treścią ACTA, a nie z plotkami rozpuszczanymi przez trzęsących dupą przed karą piratów.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:45:13 »
    A strony nei są zamykane od tak, potrzebny jest nakaz sądowy, który da się uzyskać tylko przedstawiając sensowne podstawy, tak samo jak zezwolenie na podsłuch lub nakaz rewizji.
    I tu tkwi jeden z syfów ACTA, po wprowadzeniu postanowień tej umowy będzie można ją zamknąć za samo znalezienie rzeczy łamiących prawa autorskie.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:46:33 »
    I dzięki bogom. To bardzo dobrze, że będzie można.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:48:05 »
    Zizka mylisz pojęcia. Zamknięcie MegaUploadu nie ma nic wspólnego z ACTA. Ja w tej kwestii nie mam wyrobionego zdania, więc się nie wypowiem;)
    Masz racje Argaleb, ale to nie jest bez zwiazku. Nie zamyka sie sie takiego serwisu dzien po swiatowych protestach. Dodatkowo serwisu uwzglednionego przez nowe ustawy. Wiec o ile nie ma to zwiazku z ACTA, to o tyle jest to poczatek zmian i nowej polityki wzgledem internetu.

Zizka, masz racje. To forum nie popiera piractwa, ale nie popiera tez cenzury internetu oraz ograniczania internetu. Poczytaj szerzej o umowie oraz przykladowej mozliwosci zastosowania tejze. Piractwo to zwykla przykrywka.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline krahelek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:48:37 »
    Dobra ,ale i tak mam pytanie czy ktoś dołącza się do wspólnej gry ??? Jakiś klan oprócz ChP i BB ?  Szkoda myślałem ,ze ktoś się zgłosi :P

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:50:33 »
    Brak mi słów, a gdyby paru trolii umieściło takie głupie filmiki czy też obrazki na tym forum i zgłosili to do odpowiednich służb zanim admini to usuną, tawerna znika. To też bardzo dobrze?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline krahelek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:50:49 »
    I dzięki bogom. To bardzo dobrze, że będzie można.
    Słuchaj masz film z imprezy chcesz go wysłać kumplowi ,ale leci na nim piosenka. Wysyłasz i dostajesz karę w wysokiej grzywnej lub zostajesz zesłany do zakładu karnego tego chcesz i to popierasz ? Filmik promocyjny klanu RP kto go stworzył dostanie grzywnę za piosenkę oraz cały you tube zostanie zamknięty to jest śmieszne.
    DZIĘKUJĘ OXFORDOWI ZA TO , ŻE PRZEJRZAŁ PROJEKT ACTA!

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:56:45 »
    W TV jakiś prawnik się wypowiadał i twierdzi ze nawet nie wiadomo do końca co zawiera ACTA bo ma tajny załącznik.Tak wiec tam może być wszystko.
    A rzecznik rządu powiedział ze strony sejmu,premiera nie padły przez hakerów tylko przez duza liczbę odwiedzin:DDDDDD
    Co do imprezy i muzyki.Z ACTA możecie zapomnieć o takich filmikach jak np ten http://www.youtube.com/watch?v=XNKCR4Ld5yQ czyli gameplay + muzyka;]
    Czy gameplayach z gier nawet z oryginalna muzyka z gry jakiegoś wykonawcy.A to tylko kropla w morzu.Moze i Tawernę zamkną bo będzie jakieś zdjęcie ,plik łamiący p[prawa autorskie?Do TV tez powinni ACTA wprowadzić w takim razie.
    I robimy Tusko-konowiczolandie.Nie będzie nic;]

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 22, 2012, 16:59:09 »
    U, widzę, że się na mnie zwalili wszyscy.

@Alkhadias - Ja czytałem treść tej umowy.

@Rybopiotr - Jeśłi zostałoby to odkryte przez kogoś (w co wątpię szczerze) to zostało by do administracji wysłane pismo, tak samo jak było w przypadku Megauploadu, i dopiero, jeśli te treści nie zostałyby usunięte, Tawernę by zamknięto. Za to te trolliki miałyby problem, bo w związku z artykułem 2.2 paragrafem 1., można by ich było wezwać do zapłaty. I nie tylko, na stówę znalazło by się sto innych artykułów :)

@krahelek - Jeśli tak bardzo by mi na tym zależało, to bym po prostu usunął ścieżkę dźwiękową. A zresztą, naprawdę wierzysz, że będą kogoś ścigać za takie bzdury? O ile naszej kochanej policji zechce się coś zrobić, to zdejmą popularne serwisy z torrentami, itd. Na więcej nie liczę, chociażby było by miło.

@Skrzetusky - to, czy strona sejmu i premiera padła mi wisi, nie popieram ani PO, ani PiSu, ani w ogóle żadnej z istniejących partii. Jeśli ktoś użył w gameplayu treści, do których nie miał prawa, to nie powinien ich używać, i tyle, proste jak drut. Np. taki Mat Berserker, nasz forumowy znajomy, do użycia kawałków Sabatona w klipach swojego moda, musiał uzyskać, i uzyskał zgodę od posiadaczy praw.

Offline krahelek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 22, 2012, 17:01:59 »
    Człowieku dzięki temu polski rząd spłaci wszystkie długi i policjanci mają emeryturę 6000 tysięcy odłożona , więc im zależy

6000 tysięcy przepraszam trochę przesadziłem :P

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 22, 2012, 17:03:39 »
    krahelek, z łaski swojej, nie gadaj głupot. No i zresztą, nie miałbym nic przeciwko, gdyby budżet naszego państwa urósł.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 22, 2012, 17:10:28 »

@Skrzetusky - to, czy strona sejmu i premiera padła mi wisi, nie popieram ani PO, ani PiSu, ani w ogóle żadnej z istniejących partii. Jeśli ktoś użył w gameplayu treści, do których nie miał prawa, to nie powinien ich używać, i tyle, proste jak drut. Np. taki Mat Berserker, nasz forumowy znajomy, do użycia kawałków Sabatona w klipach swojego moda, musiał uzyskać, i uzyskał zgodę od posiadaczy praw.

Pogratulować.A Ty jesteś autorem swojego avatara?Masz do niego prawa autorskie lub jakieś pozwolenie na używanie?Ja do swojego nie mam.
    To po pierwsze.po drugie.Kto zarabia na tego typu filmikach?Autor?Wątpię.Ja mam na koncie YT ponad 40 filmów i ani grosza nie zarobiłem na tym mimo to ze poświeciłem dziesiątki godzin na sklejenie ich.Myślisz ze filmy typu gameplaye które używają jakieś ścieżki dźwiękowej nie zarabiają dla wykonawców?
    Oczywiście ze tak.Ja większość zespołów które słucham i na których koncertach bylem poznałem po obejrzeniu gameplaya,filmu czy czegoś innego co "lamie prawa autorskie" w myśl ACTA(oficjalnie).
    Jeśli ktoś traci na tym ze inna osoba zamieściła jego dzieło bez jego pozwolenia to nie potrzebny mu ACTA.Moze Cie zaskoczę może nie ale są już przepisy i to od długiego czasu które te sprawy załatwiają.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 22, 2012, 17:11:44 »
    Po co dyskutujecie ze zwykłym trollem? Nie bądźcie śmieszni. :)

Offline krahelek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 22, 2012, 17:18:19 »
    Dobra mam pytanie czy jest ktoś pomorze z akcją ,,wspólne granie"  czy udostępni ktoś serwer 25.01.12 i napisze jaki tryb i jakie hasło będzie wtedy na serwerze. Zadaję ważne pytanie do administracji serwerów modu WFAS czy dołączycie się do akcji? Askorti ?
    Słyszałem ,że może REF się dołączy ( od Mateurik - BB). Może to będzie nasza ostatnia gra .....

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 22, 2012, 17:57:02 »
    Ja powiem tylko tyle: nie wpadajcie w paranoje.

(click to show/hide)