Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bany na serwerach Tawerny, problemy i wątpliwości  (Przeczytany 73801 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: Bany na serwerach Tawerny, problemy i wątpliwości
    « Odpowiedź #105 dnia: Lutego 12, 2012, 18:44:11 »
    A ja myślę tak, niech osoby które TK specjalnie dostaną tam na tydzień tego bana. Proponuję także zabrać admina askortiemu bo pozwalanie na TK jest żałosne (także na osoby z poza naszego klanu). A kampienie to podstawa na inwazji więc przepraszam bardzo każdy wykorzystuje to co jest "pod ręką" żeby wygrać, więc wznoszenie okopów na umór nie powinno być karane albo wywalcie tego szpadla i będzie dobrze... A admina dawajcie na próbę albo zaufanym osobą które nawet swoim najlepszym kumplom dadzą bana za głupotę bądź nie dadzą bana swojemu największemu wrogowi za własną głupotę. Niech będzie, więc.. Jak to było? Fair? Tak fair, niech ucierpią Ci którzy cierpieć powinni.

Na inwazji? Wybacz, ale to przecież była bitwa...
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #106 dnia: Lutego 12, 2012, 18:46:18 »
    Slyszales kiedys o ironii? Nie pozwalalem teakillowac (tylko szyderczo rzucilem, by atakowac jedynie adiqa i kogostam, co zostało odebrane jako oczywisty zart)
    Gralismy na battle, nie inwazji, wiec twoj argument jest inwalidą....

PS. Reakcja serwera na bana Adiqa
    (click to show/hide)
    Tak więc chyba nie powiecie, że przechodziłem swoje kompetencje. Zrobiłem, to, co miałem zrobić, a ludzie byli mi wdzięczni. To chyba moje zadanie, nie?

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Lutego 12, 2012, 18:51:14 »
    Myślę że dalsza argumentacja nie jest już potrzebna... czekajmy teraz na reakcję ,,starszych'' :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #108 dnia: Lutego 12, 2012, 18:53:32 »
    Generalnie bite dwie godziny kłótnia Askortiego z MoSem była na poziomie piaskownicy i utrudniała grę obu stronom. Admin nie skupiał się na tym na czym powinien i wdawał się w jakieś totalnie głupie dyskusje zachowując się jak szczeniak, a MoS to taka sama dziecinada...obie strony mają coś na sumieniu i obie są winne sytuacji. Ja nie zamierzam nikogo osądzać, bo od tego jest administracja ale fakty podać mogę.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #109 dnia: Lutego 12, 2012, 18:55:58 »
    po prostu chlopacy z MoSu uznali ze jak mozna wejsc w jakas dziure na skraju mapy przez niedopracowane mapy to jest oke a Askorti za to ich kickowal bo przedluzali i psuli gre.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #110 dnia: Lutego 12, 2012, 18:56:55 »
    Askorti, twój pierwszy screen pokazuje tylko zdenerwowanie ludzi po tym, jak nie chciales zmienic mapy ze spawnem w wodzie. Ogólnie masz bardzo stronnicze screeny. Nie pokazuja ze przed nimi byly twoje wyzwiska i groźby. Tak więc mówisz o przeinaczaniu twoich słów, a sam pokazujesz sytuację tylko z jednej strony?

Haller, mieli postawić okopy i biec na szable? Żeby nie kampić? Czy może mieli się okopać na środku mapy, żeby nie było, że chamsko na końcu mapy? Wg mnie takie oblężenie okopów też robi klimat. Kiedyś na kwejku był ciekawy obrazek. Dziadek weteran widzi wnuka grającego w grę. Młody tłumaczy mu, że kilku kamperów ukryło się w budynku i niszczą grę. Na to dziadek zdziwiony oznajmia, że to oni robią dobrze, a jego wnuk jest idiotą który biega po otwartym polu czekając na kulkę w łeb. Osobiście wolę ludzi, którzy gdy ich team przegrywa zajmują dobrą pozycję i bronią się, niż takich którzy wychodzą na środek i mają pretensje, że nie dostali duela...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Lutego 12, 2012, 19:01:37 »
    Askorti, twój pierwszy screen pokazuje tylko zdenerwowanie ludzi po tym, jak nie chciales zmienic mapy ze spawnem w wodzie. Ogólnie masz bardzo stronnicze screeny. Nie pokazuja ze przed nimi byly twoje wyzwiska i groźby. Tak więc mówisz o przeinaczaniu twoich słów, a sam pokazujesz sytuację tylko z jednej strony?

Haller, mieli postawić okopy i biec na szable? Żeby nie kampić? Czy może mieli się okopać na środku mapy, żeby nie było, że chamsko na końcu mapy? Wg mnie takie oblężenie okopów też robi klimat. Kiedyś na kwejku był ciekawy obrazek. Dziadek weteran widzi wnuka grającego w grę. Młody tłumaczy mu, że kilku kamperów ukryło się w budynku i niszczą grę. Na to dziadek zdziwiony oznajmia, że to oni robią dobrze, a jego wnuk jest idiotą który biega po otwartym polu czekając na kulkę w łeb. Osobiście wolę ludzi, którzy gdy ich team przegrywa zajmują dobrą pozycję i bronią się, niż takich którzy wychodzą na środek i mają pretensje, że nie dostali duela...

Proszę Cie... nie porównuj gry Warband, do jakiegoś dennego obrazka z dennej stronki, ani tym bardziej do realnej bitwy... to jest gra i przyjęte jest już wszędzie, że campowanie jest złe i karalne. MoS robił to specjalnie, pytając się jeszcze bezczelnie, co oni takiego zrobili. To nic innego jak uprzykrzanie gry innym...

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #112 dnia: Lutego 12, 2012, 19:10:22 »
    Jak chcesz realistyki to proponuję okopać się na spawnie i czekać do końca rundy. Gwarantuje zabawę. Tylko bartus musi dodać modele pieczonej świnki i stołów żeby było co robić.
    Przecież oni ewidentnie wleźli w miejsce nieprzeznaczone do walki. Mapa nazywa się kopalnia i chodzi o to, żeby walka odbywała się w niej. Bronisz ludzi którzy psuli reszcie serwera zabawę. W dodatku obrona na zasadzie "nie było napisane to można" jest na poziomie podstawówki. Pewnie załatwiają się też na klape, bo nigdzie nie napisali że trzeba do środka. Jakoś mi brak okopywania się nie przeszkodził w dobrej zabawie i eliminowaniu innych. Adiq swoim gadaniem "KAMPIMY PANOWIE" próbował po prostu prowokować i psuć zabawę. Wg. mnie dla takich awanturników miejsca nie ma.
    Sława!

Offline Adiq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Lutego 12, 2012, 19:22:09 »
    Co wy macie do tego kampienia, każdego kto zostanie ostatni we wrogim teamie nazywacie kamperem?
    Nawet nie po to jest ustalany czas na bitwach, żeby nie było jej końca. Nie mogliście poczekać dodatkowych dwóch minut, więc zaczęliście nas slayować. Nigdzie nie jest napisane 'Jesteś ostatni w drużynie to daj się zabić'.

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Lutego 12, 2012, 19:24:59 »
    Widzę że Tobie Adiq, należy tłumaczyć wszystko trzy razy, powoli i z szeroko otwartą buzią. Ja się w takie coś nie będę bawił, nie jestem prywatnym nauczycielem. Polecam jedynie poczytać poprzednie posty użytkowników.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Lutego 12, 2012, 19:44:22 »
    Ogólnie masz bardzo stronnicze screeny. Nie pokazuja ze przed nimi byly twoje wyzwiska i groźby. Tak więc mówisz o przeinaczaniu twoich słów, a sam pokazujesz sytuację tylko z jednej strony?
    Osobiście wolę ludzi, którzy gdy ich team przegrywa zajmują dobrą pozycję i bronią się
    Proszę pokazać, jak obrażałem. Screen, or didn't happen. Pamietam tylko jedną wypowiedź, w której ostro przesadziłem. (tę ze słowem f*ck)
    Pierwsze, co Adiq robił na kopalni to bieg na górkę. Biegł tam od razu po respawnie. Po co? By mnie zdenerwować. Nie wyszło mu, po prostu dałem mu(i jego towarzyszom) kilka razy slay'a.
    Gdy weszło manor, uznałem, że nie ma sensu kontynuować tej szopki i zakończyłem tę sytuację. Co, jak widać, spotkało się z aprobatą większości serwera.

Co wy macie do tego kampienia, każdego kto zostanie ostatni we wrogim teamie nazywacie kamperem?
    Nawet nie po to jest ustalany czas na bitwach, żeby nie było jej końca. Nie mogliście poczekać dodatkowych dwóch minut, więc zaczęliście nas slayować. Nigdzie nie jest napisane 'Jesteś ostatni w drużynie to daj się zabić'.
    Ostatni? Czy w świetle tego, co robiłeś na mapie "mine/kopalnia" jesteś wstanie to szczerze powtórzyć?

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #116 dnia: Lutego 12, 2012, 19:48:49 »
    To się robi śmieszne miło się to czyta. Proponuję ukarać "osoby" winne nie klany czy też jakieś inne grupy. Osoby! Nie jedźcie po klanie bo może nie zawsze ktoś kto szedł za Adiqiem był od nas? Jeżeli jedna osoba coś źle robi to od razu nie oznacza, że cały klan będzie tak robił. To prawda każdy członek klanu go w jakiś sposób reprezentuje, ale dajesz bana i tyle po co drążyć temat, a Askori jako admin nie powinien się wdawać w kłótnie tylko skończyć sytuację. Pisanie na środku ekranu wiadomości, że możecie teamkillować może nie przez wszystkich było od razu uznane za dowcip tylko za fajną okazję gdzie mogę sobie po teamkillować i za to nie dostaną. Jeszcze raz proszę jak ktoś już to wspomniał dokończenie sprawy przez "tych starszych". Starczy tego.

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Lutego 12, 2012, 19:54:38 »
    To się robi śmieszne miło się to czyta. Proponuję ukarać "osoby" winne nie klany czy też jakieś inne grupy. Osoby! Nie jedźcie po klanie bo może nie zawsze ktoś kto szedł za Adiqiem był od nas? Jeżeli jedna osoba coś źle robi to od razu nie oznacza, że cały klan będzie tak robił. To prawda każdy członek klanu go w jakiś sposób reprezentuje, ale dajesz bana i tyle po co drążyć temat, a Askori jako admin nie powinien się wdawać w kłótnie tylko skończyć sytuację. Pisanie na środku ekranu wiadomości, że możecie teamkillować może nie przez wszystkich było od razu uznane za dowcip tylko za fajną okazję gdzie mogę sobie po teamkillować i za to nie dostaną. Jeszcze raz proszę jak ktoś już to wspomniał dokończenie sprawy przez "tych starszych". Starczy tego.

Istnieje takie coś jak odpowiedzialność zbiorowa. To jedyne wyjście aby dać dosadne ostrzeżenie reszcie osób, którzy użytkują serwer. Pilnujcie więc swoich klanowiczów bo jeden imbecyl rujnuje opinię całego klanu.
    Proszę Cie... ta ,,zgoda'' na teamkillowanie pochodząca od admina... aż ociekała ironią... czy tak trudno było to zauważyć?
    Ale dobrze, zakończmy spór. Niech administracja serwera zadecyduje.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Lutego 12, 2012, 19:58:24 »
    Od tego jest forum, by dyskutować. Nie widzę powodu, by kończyć. No i nie wiem, kto tu mówi o banowaniu klanu. ja jestem za banowaniem jedynie tych zamieszanych w sytuacje. (Adiq, Kerth, może ktoś tam jeszcze, trzeba by podrążyć) Nie znam waszego klanu za dobrze i nie uważam zbiorowej odpowiedzialności za dobre rozwiązanie. Jeśli wasz ban nie wystarczy jako przestroga dla reszty waszych klanowiczów, to będą banowani winni.

Edit:
    PS. Czy naprawdę będzie trzeba sporządzić tę 1000 stronicową listę z tym, co wolno, a co nie, by nie było takich incydentów?

Offline Adiq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 12, 2012, 20:06:46 »
    Jeszcze tylko jedno, jeśli istnieje odpowiedzialność zbiorowa to powinniście zbanować z połowę serwera za tk'owanie mnie i glitchowanie, gdzie ludzie chodzili po skałach na mapie kopalnia. Gdyby to z teamkillowaniem mnie było ironią to czemu askorti wydał pozwolenia graczowi Dagon na zabicie mnie, chociaż mu się to nie udało.
    Żeby nie było niejasności tu zamieszczam screeny:
    (click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2012, 20:11:35 wysłana przez Adiq »