W grze przegrałem już z 500 dni (na 2 save'y), lecz nie wiem bardzo wielu rzeczy. Mam nadzieję, że ktoś bardziej ogarnięty z tym pomoże ;)
Zacznę może od tych rzeczy dla mnie najważniejszych:
1: Używam kuszy jeżdżąc konno. Czy umiejętność typu strzelanie z siodła działa na wszystkie bronie dystansowe czy tylko na łuki? Może dla kuszy jest inna umiejętność którą warto maxować?
2. Gram dla Sułtanatu. Pytanie co i jak mogę ugrać nie wywołując żadnej rebelii?
3. Swój jedyny zamek obsadziłem strażnikami i mistrzami łuku w liczbie ~90. Czy to za mało by utrzymać zamek bez odbijania go? Jeśli tak to do jakiej wartości powinienem dążyć?
4. Czy suma umiejętności może być wyższa niż 10? Np. Jeresmus ma chirurgię na 10. Gdybym ja dodał w to trochę u siebie to czy wyszło by np. 10+3 i działało to jako 13?
5. Czy da się w jakiś sposób zwiększać dochody lenna? Z 2 wsi i zamku mam 1,5k tygodniowo. Trochę mało, bo tyle to mam po dobrej bitwie.
6. Czy podczas oblężenia/obrony warto zamienić dwuręczniaka ze skillem 260 na jednoręczny ze 140? Nie ukrywam, że czasem ciężko jest mi zadać cios w takim ścisku. Jeśli tak to da się jakoś wygodnie tworzyć zestawy wyposażenia i zmieniać je jednym przyciskiem? Bo otwieranie ekwipunku przed każdym zamkiem średnio mi się uśmiecha.
7. Jak dokładnie działają umiejętności typu broń jednoręczna, dwuręczna...? Jest na to jakiś wzór matematyczny?
8. Co dają relacje z miastami i oberżystką po zabiciu agresywnego pijaka?
9. Da się gdzieś masowo rekrutować łowców głów? Raz jednego udało mi się odbić od bandytów i to całkiem fajna sprawa jest.
10. Jakie są najlepsze buty, rękawice i zbroja gry, ile dają tej ochrony i gdzie można to kupić?
11. Moi towarzysze to Borcha, Jeresmus, Artimenner, Nizar, Deshavi i wczoraj doszedł Lezalit. Wszyscy są już dosyć porządnie rozwinięci więc nie chcę z nich rezygnować. Wybór średni o czy sobie już przeczytałem, ale morale wszystkich ~80 poza Deshavi która ma ~40. Da się jakoś poprawić jej humor?
Pozdrawiam