Koniec roku zbliża się wielkimi krokami. Zbliża się też czas, w którym musimy opłacić nasze serwery, aby dalej funkcjonować. W tym roku kwota jaką chcemy uzbierać będzie nieco mniejsza niż poprzednio, ale nadal spora - ok. 600 zł - trzeba bowiem opłacić zarówno hosting portalu, jak i serwery do gry w Warbanda. Jeśli idzie o serwery do gry, to tu zmieniamy całkowicie dostawcę. Będą one lokowane w Niemczech i powinny działać znacznie lepiej (pingi też dla większości graczy będą mniejsze).
Przypominam, że przy zbiórce liczy się każda złotówka. Można sobie odmówić tego jednego czy dwóch piw w knajpie na rok i zamiast tego pomóc nam utrzymać portal. ;) Za wszelkie wpłaty serdecznie dziękujemy.
edit:12.01.12
ZBIÓRKA NA TEN ROK ZAMKNIĘTA.
Podsumowanie:
Opłacenie serwerów Tawerny za rok 2012 wyniosło:
Hosting strony i forum - 366zł
Dwa serwery dedykowane do gry (100 slotów) - 430zł
Razem - 796zł
Ze zbiórki udało się uzyskać łącznie 345,22zł.
Otrzymałem wpłaty od następujących osób - b@rtu$, Voland_s, Trynithy, Turek, NIFN, Piotr D., wolfer, Ensis, Katarzyna Sz., tul, Glaedr, Kalpokor, xeran95, Alkhadias. Jeśli ktoś wpłacał, a go nie wymieniłem, to znaczy, że wpłata do mnie nie doszła.
Wszystkim wpłacającym jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc w utrzymaniu naszego portalu.