Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy lubisz grać na normalu?

Nie, nie lubię grać na normalu.
    Tak, nie lubię grać na normalu.
    Only Realistic!

Autor Wątek: Realistic, or not realistic?  (Przeczytany 3908 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Realistic, or not realistic?
    « dnia: Kwietnia 14, 2008, 19:40:15 »
    Właśnie. Kiedy pierwszy raz odpaliłem M&B, po stworzeniu postaci pojawił mi się dylemat. Realistycznie (bez saveomanii) czy saveowanie na każdym kroku. Wybrałem jednak Realistic. Czemu?
    -Nie ma walki "na próbę" - jak dostaniesz w tyłek, to mówi się trudno, idziesz do niewoli i potem starasz się poskładać armię od nowa.
    -Większa rozwaga przy podejmowanych decyzjach, czyli jak w normalnym życiu. Myślę, że dzięki R. więcej się myśli podczas gry, niż przy normalnym trybie.
    Aha - dla prawdziwych miłośników hardokoru - The Ironman Minimod -> http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/visit.php?cid=8&lid=682

Co zmienia?
    -Śmierć. Jak stracisz HP'eki to koniec. Nie ma żadnego ogłuszenia. Po prostu permanentny koniec
    -Po mocniejszym obrażeniu otrzymujesz bliznę na twarzy (do wyboru są nawet :) )
    -Brak paska życia - nigdy nie wiadomo kiedy będzie Game Over :).
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Realistic, or not realistic?
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 14, 2008, 20:11:02 »
    Wow, bardzo dawno nikt nie zalozyl tematu, ktorego jeszcze nie bylo w "rozmowach..." gratuluje. Zasadniczo pytenie - realizm czy nie, sprowadza sie do tego jaki styl rozgrywki preferujemy - do dluzszej i powazniejszej gry owszem, ale ja dawno juz takiej nie prowadzilem, i dopoki do rozgrywki nie zostanie dodane nic na prawde nowego raczej sie to nie zmieni. Wiec od dluzszego czasu moja gra wyglada tak ze mam jakiegos swojego przypakowanego herosa (40 ktorys lvl), odpalam gre na 10 - 15 minut i przeskakuje (niesmiertelny ctr + click...) pomiedzy kolejnymi partiami wroga... no bo ilez mozna jezdzic po tej carladii? Oby wersja 1.0 zmienila ten dekadentyzm w M&B.

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 14, 2008, 20:17:33 »
     ... Na Samym Początku owszem preferowałem Realizm, ale Jak to Jason liniowość i  monotonia zmusza do ułatwienia sobie rozgrywki, bo ileż razy można zaczynać tak samo.

Down @
    Też się znudzi ( jak wyjdzie nowy mod to max tydzień by go całego prześledzić )
    Niemiłosiernie oczekuje 1.0 mam nadzieję, że przyklei mnie do monitora na co najmniej miesiąc, a mody dotrzymią do wydania kolejnej wersji.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2008, 20:37:32 wysłana przez AdamSBN ( Selorin ) »
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 14, 2008, 20:21:07 »
    I właśnie od tego są różne mody, frakcje itp. Pewnie jesteście większymi wyjadaczami w M&B ode mnie, ale jak na razie kiedy stracę całą armię, lubię sobie pokombinować z kolejną armią, coś innego zmienić. Choć nie przeczę, że liczę na korzystne zmiany w związku z tym. :)

Wow, bardzo dawno nikt nie zalozyl tematu, ktorego jeszcze nie bylo w "rozmowach..."
    Się używa opcji szukaj :>
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 14, 2008, 23:08:07 »
    Kurde ja gram na sejvovaniu, bo czasami lubię się zabawić z armią z którą nie mam szans, lae dzis wgrywam m&b na nowym kompie i chyba bede gral na realsisticu
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 15, 2008, 12:36:49 »
    Miło, że są jeszcze ludzie korzystający z szukajki ;)
    A co do realistic czy nie to ja gram jak większość na sejwowaniu. Może zmienię to jak wyjdzie 1.0 zobaczę.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 15, 2008, 14:23:08 »
    No cóż, jeśli chodzi o sejwowanie to tak jak J@$ON włączam M&B tylko aby pojeździć po mapie (tak samo korzystam z ctrl + click oraz ctrl + t), stoczyć parę bitew, tudzież zajrzeć do kilku miast. I trwa to mniej więcej pół godziny. Powiedzcie mi GDZIE JEST ten klimat gry? Pamiętam ,że na 0.751 grałem godzinami w Native i nie nudziłem się, mimo że sama gra była znacznie mniej rozbudowana niż w najnowszej wersji. Do tego żaden mod nie potrafi mnie zaciekawić :/. Na pytanie: "Z jakiej możliwości zapisu gry korzystasz?" odpowiam: gram na nierealistycznej możliwości. Dopóki 1.0 nie wprowadzi większych zmian w samej rozgrywce to na pewno nie skorzystam z realizmu.

Kurde ja gram na sejvovaniu, bo czasami lubię się zabawić z armią z którą nie mam szans, lae dzis wgrywam m&b na nowym kompie i chyba bede gral na realsisticu

I tak czy siak sejwujesz, realistyczna opcja to przecież także zapisywanie gry tylko że przy tym wychodzimy z gry.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 15, 2008, 15:15:07 »
    No tak ale nie mam opcji Quit without saving czego potrzebuje by wczytac wczesniejszy sew
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 07, 2008, 16:42:43 »
    Odnoszę wrażenie, że sporo ludzi uważa savy za coś gorszego i urągającego ich godności. Przecież większość osób, które się tu wypowiedziały twierdzą że i tak ich używają. Ale oczywiście zapewniają, że w najbliższym czasie pograją bez. Śmieszne to nieco. Ja uważam savy za naturalną część gry. Twórcy M&B nazwali opcję gry bez zapisywań 'realistyczną'. Niech się panowie wezmą do roboty, bo wiele jest rzeczy, które powinny być de facto 'realistyczne'. Jak wersja 1.0 mnie zawiedzie to trzasnę całą grą. Bo ileż można grać w jedno i to samo. Tyle bet a i tak na przestrzeni czasu nie robią na mnie wrażenie poszczególne zmiany kolejno wprowadzane. Wersja finalna ma mnie znokautować, przed pracą idąc na ranną zmianę mam zastanawiać się czy jeszcze nie pograć, mam zaniechać kontaktów z rzeczywistością dzięki niej, a jeśli tak nie będzie, no cóż, oskarżę twórców o uszczerbek na zdrowiu psychicznym i całe miesiące wyrwane  z życiorysu :)
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 07, 2008, 19:03:54 »
    Zdaje się że ten "realistyczny" jest i tak lepszy - jak się ktoś boi, że po zaatakowaniu kogoś silniejszego dostanie się do niewoli, to może sobie skopiować ręcznie save. A jak komuś wystąpi błąd, to zawsze lepiej grać od ostatniego autosave na realistycznym niż od save sprzed kilku godzin na "normalnym" i potem się wściekać że się przez błąd coś straciło.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 07, 2008, 21:17:19 »
    W nierealistycznym tez sa autosave'y.

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 07, 2008, 22:44:07 »
    Nie, nie lubię grać na normalu.   
    Tak, nie lubię grać na normalu.

hmm ?
    Wracam do M&B ;)

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 07, 2008, 23:21:27 »
    W nierealistycznym tez sa autosave'y.
    Na nierealistycznym nigdy nie grałem (albo było to tak dawno i tak krótko że nie pamiętam :D), ale kilka osób skarżyło mi się, że straciło parę godzin gry. Chyba, że mylisz szybki zapis (F12) z autosave.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 07, 2008, 23:45:22 »
    NIe nie mylę, zresztą jakby to było , że na tym bardziej realistycznym są autosave'y, a na tym mniej realistycznym nie ma.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 08, 2008, 00:05:00 »
    Od kiedy na nierealistycznym są autosave'y? Ja ciągle gram na nierealistycznym, ale jak do tej pory nie spotkałem się z autosave'em. :/