Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 78063 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Honor! Zniszczenie! Ojczyzna!
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #975 dnia: Maja 09, 2011, 21:12:27 »
    A tu taka ,,bardziej europejska'' wersja:

Helmet with Neckguard
    (click to show/hide)
    Kuyak
    (click to show/hide)
    Mail Gauntlets
    (click to show/hide)
    Rus Splinted Greaves
    (click to show/hide)
    Rus Cavalry Boots
    (click to show/hide)

Wygląda... Super ;)

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #976 dnia: Maja 09, 2011, 21:36:03 »
    Zmienie nieco temat.Wiem ze wielu z nas ma problem z rozpoznaniem glosu na TS,zwlaszcza gdy zbierze sie te 20 osob.
    Tak ten plugin prezentuje sie w grze.Gracz ktory aktualnie mowi bedzie podswietlony.Btw Harpag na tym sc oberwal 3 strzaly,toporek w plecy oraz przynajmniej jednego drizita:)
    Instalacja:
    1.Instalacja w folderze docelowym ale chyba nie ma specjalnie znaczenia gdzie to umiescicie.
    2.Szukamy ikonki TSNotifier w START,odpalamy DirectX update.
    3.Uruchamiamy TSNotifier.
    4.Wlasciwie wszystkie opcjie w General sa ok.Dla pewnosci mozecie zaznaczyc to co wam jest potrzebne czyli:Show others,Show channel,Show Self.
    5.Przechodzimy do Gamesettings.ini (opcja na samym dole po kliknieciu ppm na ikonke pluginu)
    6.Wklejamy dwie linijki:
    [mb_warband.exe]
    enabled=1
    [ts3client_win64.exe]
    enabled=1
     6a. W przypadku posiadania wersji win32 nalezy wpisac [ts3client_win32.exe]
    7.Wyszukujemy folder z zainstalowanym pluginem.Powinien znajdowac sie tam tylko jeden folder:TShelperPlugin
    8.Kopiujemy plik odpowiadajacy za nasza wersje TSa
    9.Otwieramy folder TeamSpeak i wyszukujemy folder Plugins
    10.Wklejamy nasz nowy plugin.
    11.Odpalamy TS i wchodzimy w zakladke Settings(Ustawienia) nastepnie Plugins.Nasz nowy plugin powinien juz tam byc.
    A tu macie linkacza:
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #977 dnia: Maja 09, 2011, 22:08:34 »
    Dzięki wielkie! Na pewno mi się przyda! :D

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #978 dnia: Maja 09, 2011, 22:34:24 »
    Set Bartłomieja mi nie za bardzo pasuje :P ... więc musze pewne poprawki w nim wpisać ^^

Hełm :
    (click to show/hide)

zbroja :
    (click to show/hide)

rękawiczki :
    (click to show/hide)

buty :
    (click to show/hide)

A pozatym to chyba ok ;P

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #979 dnia: Maja 09, 2011, 23:07:05 »
    Nie, nie jest ok. Ja ubieram hełmy tylko 50< do head armor. Nie mam zamiaru ginąć po jednym hicie, bo niektórym zachciało się nosić jedne ze słabszych hełmów.

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #980 dnia: Maja 09, 2011, 23:41:42 »
    Tyle że:

Rus helmet jesr ,,Ruski"

Te buty... jak by nie patrzeć... Z rosją mają wspólną tylko nazwę...
    Najtańsze wyglądają poprostu jak buty z XIVw. +
    Średnie... no te mi już bardziej pachną Rosją...
    Ostatnie... Zwykłe płytowane buty XXIw+ (rzadkie wtedy)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #981 dnia: Maja 10, 2011, 13:34:45 »
    Tyle że:

Rus helmet jesr ,,Ruski"

Te buty... jak by nie patrzeć... Z rosją mają wspólną tylko nazwę...
    Najtańsze wyglądają poprostu jak buty z XIVw. +
    Średnie... no te mi już bardziej pachną Rosją...
    Ostatnie... Zwykłe płytowane buty XXIw+ (rzadkie wtedy)

Wybacz ale nie mogłem się powstrzymac aby nie zwrócic Ci uwagi xD Druga sprawa to Bartłomieju czy ekwipunek dla Grey Order musi odzwierciedlac realia historyczne? Ekwipunek powinien nam wszystkim pasowac (tutaj uwzględniamy pancerz i wygląd) Jak dla mnie to co zaproponował Volv  jest ok tylko trzeba zmienic hełm bo one jak dla mnie są beznadziejne.

Pozdrawiam!

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #982 dnia: Maja 10, 2011, 22:34:32 »
    Krzyżaku, to co pokazał Volv to dokładnie to co ja, tylko chełm inny. :)

To napisałem bo Harpag po prostu wytaźnie powiedział ,,Tylko zbroje europejskie".

Wiadomo, że rękawice to tylko kwestia umowna, ich i tak nikt nigdy w praktyce nie przestrzega.

A ja w Kapelinach nie gustuję ;) (Kettle Helmet)

I podkreślam! TO BYŁA TYLKO PROPOZYCJA, TEGO CO MI SIĘ PODOBA. Ja tylko próbuję podsunąć jakichś pomysł.
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2011, 22:40:38 wysłana przez Bartlomiej »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #983 dnia: Maja 10, 2011, 23:34:40 »
    Widzę, że większość z was zafascynowana nowymi modelami poszła w stronę estetyki wschodniej...
    A wydawało mi się, że zakon ma być ukierunkowany bardziej na wojskowość zachodnioeuropejską. Dlatego właśnie sam ośmielę się coś zaproponować, pod natchnieniem pewnego obrazka przedstawiającego Genueńskiego Kusznika u schyłku średniowiecza
    (click to show/hide)

Proponuję taki zestaw:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2011, 10:09:33 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #984 dnia: Maja 11, 2011, 10:15:13 »
    Widzę, że większość z was zafascynowana nowymi modelami poszła w stronę estetyki wschodniej...
    A wydawało mi się, że zakon ma być ukierunkowany bardziej na wojskowość zachodnioeuropejską. Dlatego właśnie sam ośmielę się coś zaproponować.
    Pod natchnieniem pewnego obrazka przedstawiającego Genueńskiego Kusznika u schyłku średniowiecza
    (click to show/hide)

Proponuję taki zestaw ubraniowy:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Jestem pod wrażeniem, strój , pod względem stylistycznym/estetycznym/ historycznym, absolutnie pierwsza klasa.
    Wycisnąłeś z tego , co jest dostępne w cRPG,  wszystko, co się dało:)
    Tylko zmienić kolor brygantyny  na szary/czarny/ popielaty  i ewentualnie zlikwidować ostrogi(co mnie, akurat, jako HA, nie przeszkadza;ale ja jestem niechlubnym wyjątkiem;) -bo w przeważającej ilości jesteśmy klanem pieszym .
    Tyle, że to jest strój pośredni  pomiędzy kuyakiem a heraldic transitionalem.
    A to jest koszt(gdybym np ja go założył+ broń, ale bez szkapy)=50185 g(sam strój-24057g)
    Nawet przy mnożniku x5, ledwo co, ocierający o granicę opłacalności/wytrzymałości mojej kieszeni.
    Co gorsza, nawet w stroju kuyackim(do którego już się przyzwyczaiłem/doceniłem-bo da się w nim skutecznie strzelać ze StrongBowa), ja mam tyły(nie wliczając w to kosztów utrzymania stajni)- tylko wczoraj miałem plecy na~15k g...

My(być może w najmniejszym stopniu dotyczy to pure 2h/pole) już, w tej chwili, potrzebujemy stroju pośredniego/przejściowego pomiędzy pielgrzymem a kuyakiem-coś, co sumarycznie i kwotowo zamknie się w obrębie 10k golda.
    Nie będe naciskał na powrót do lamelki(bo widzę/slyszę że niewielu osobom ona przypadła do gustu)-ale czegoś bezwględnie potrzebujemy-już, teraz.
    No i liczę na to, że Lisek( i ty Luca, jako jego konsultant historyczno/stylistyczny) wykombinuje coś w tym przedziale/tej klasie armora).
     Ja już o tym mówiłem Liskowi, z mojej strony(a sądzę, że i całego GO)- jego praca/twórczość może liczyć na pełne wsparcie  lobbystyczne na forum/irc u chadza

PS, Przy okazji, panowie, skończcie tą jałową dyskusje nad ruskimi gadzetami-ile razy to trzeba powtarzać, że był/jest i będzie( dopóki Harpag nie wyda stosownego edyktu) zakaz chodzenia w ekwipunku natywnym, tzn takim , który zawiera w nazwie konotację/orientację kulturową/etniczną(np khergit, rus, sarranid, nordic, etc., etc.).

EDIT: Świetna robota Radh(lekki korekt i przykleję to dziś wieczorem na greyorder.wordpress.com)-natomiast przestrzegam przed ściągnięciem najnowszej/wczorajszej(?) akutalizacji TS(skąd inąd to paranoja, że aktu. liczy sobie 34 mega do tak małego progsa-moje obsesje n/t infiltracji sieci chyba znajdują tu kolejne uzasadnienie...), jeśli ktoś chce korzystać z Notifiera!!!
    Te wersje programów/pluginów są niekompatybilne !!!
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2011, 11:06:54 wysłana przez Liveon »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #985 dnia: Maja 11, 2011, 14:17:15 »
    Hmm... To dlaczego przedtem nie usunięto lamelki skoro jesteśmy zakonem zachodnioeuropejskim? Już ten temat był poruszany że lamelka ni jak ma się do Grey Order, rozmowy nic nie dały. Dlaczego mielibyśmy usunąc naszego Kuyaka skoro poprzednio nie było możliwości usunięcia lamelki choc było bardzo dużo chętnych?

Brygantyna, piękna sprawa. Tylko nie pasuje do konnicy i głupio by to wyglądało gdy obok byłaby heraldyka, pielgrzym itd...
    I jeszcze jedno czy już ktoś nie używa podobnego zestawienia?

Panowie od siebie dodam że powinniśmy wspierac Liska bo jak dla mnie jest to jedyna szansa aby wybrac coś co by pasowało całemu zakonowi.

Pozdrawiam!

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #986 dnia: Maja 11, 2011, 14:29:48 »
    Tu się z tobą zgodzę Krzyżaku!

I tu nasuwa się pytanie, czy w ogóle jest sens noszenia innego uzbrojenia niż heraldyka(dozwolona w prawie każdym klanie, bo w końcu herb to herb) i pielgrzym, do czasu dokończenia naszego uzbrojenia przez Liska?

Ja osobiście uważam, że wyglądanie tak samo jest ok, ale nie każdemu podoba się to co innym wydaje się piękne...

Mi się wydaje, że jak wprowadzimy własne stroje, to każdy znajdzie w nich coś dla siebie.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #987 dnia: Maja 11, 2011, 14:42:06 »
    Hmm... To dlaczego przedtem nie usunięto lamelki skoro jesteśmy zakonem zachodnioeuropejskim? Już ten temat był poruszany że lamelka ni jak ma się do Grey Order, rozmowy nic nie dały. Dlaczego mielibyśmy usunąc naszego Kuyaka skoro poprzednio nie było możliwości usunięcia lamelki choc było bardzo dużo chętnych?

Brygantyna, piękna sprawa. Tylko nie pasuje do konnicy i głupio by to wyglądało gdy obok byłaby heraldyka, pielgrzym itd...
    I jeszcze jedno czy już ktoś nie używa podobnego zestawienia?

Panowie od siebie dodam że powinniśmy wspierac Liska bo jak dla mnie jest to jedyna szansa aby wybrac coś co by pasowało całemu zakonowi.

Pozdrawiam!

Sorry, ale to ciąg dalszy dyskusji na jałowym biegu,np Polska historycznie przynależała/y do cywilizacji łacińskiej(czy jak kto woli zachodnioeuropejskiej) tylko skąd się wzięły, do diabła, szable, kontusze etc. etc..., ta dyskusja prowadzi na manowce, bo kryteria estetyczne nigdy nie są definitywnie rozstrzygalne, tak jak nie istnieje wszechwzorzec piękna/harmonii, i co gorsza- już to było przerabiane przy okazji lamelek(bajdełej, czy lamelki nazywają się, z imienia i nazwiska, ruskie,pruskie,kałmuckie,eskimoskie i boskie?) i dodatków(bajdełej, czy ruskie buty są ruskie, czy zachodnioeuropejskie?) do niej.
    A poza tym, kto powiedział,że jesteśmy klanem zachodnioeuropejskim(a nawet jeśli ja albo Harpag o tym wspomniał, to należy to traktować jako klucz interpretacyjny, a nie, jako bryk egzaminacyjny)?
    Jesteśmy klanem zachodniokalradyjskim, jeśli już.
    A nie klanem zachodniokhergickim, zachodnionordyckim, czy zachodnioruskim...
    Tak jak rozumiem intencje Harpaga, i je w pełni podzielam/popieram-w żaden sposób nie nawiązujemy bezpośrednio do jakiegoś sprecyzowanego kręgu etnicznego- Grey Order tworzy swoją własną cywilizację.

PS Nikt nawet słowem nie wspomniał o usuwaniu kuyaka, nadinterpretacja i nadpisywanie intencji....

« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2011, 15:37:56 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #988 dnia: Maja 11, 2011, 16:03:47 »
    UWAGA!

W najbliższą sobotę na Shogunate Dojo o godzinie 19 (17GMT) odbędą się kwalifikacje do kolejnej edycji (7) turnieju Fallenów. Proszę przekazać informację osobom wymienionym na opisie kanału GO.
    Finał odbędzie się następnego dnia o 21 (19 GMT )

Link: (kliknij w obrazek)

Zasady:
    (click to show/hide)

Rejestracja i grupy:
    (click to show/hide)

UWAGA!

Mecz z Fallenami w turnieju Shogunatu powienien odbyć się w weekend  na 3 godziny przed turniejem Fallenów tj na 16 w sobotę lub 18 w niedzielę. Proszę kapitana grupy turniejowej o umówienie meczu w którymś z tych dwóch terminów.

Przypominam, że obowiązujące "mundury" to: PIELGRZYM, LAMELKA (niektórzy z nas potrzebują czegoś pomiędzy kuyakiem a pielgrzymem, w charakterze zastępstwa jest to lamelka - staramy się od niej odchodzić), KUYAK, HERALDYKA (dowolna) LUB BLACK ARMOR +  dodatki, które w oficjalnej nazwie na c-rpg.net nie mają określeń natywnych. W praktyce mamy proste trio: Pielgrzym-Kuyak-Heraldyka  W praktyce, pozostałe nosi się okazjonalnie - Lamelka/mało osób z takim wymaganiem  Black /potwornie drogi. Proste i przejrzyste zasady. Koniec gadki Panowie.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #989 dnia: Maja 11, 2011, 16:09:03 »
    (click to show/hide)

Liveon'ie, wiele już na TS'ie słyszałem o tym że jesteśmy klanem który używa zachodniego szpeju. Co do lamelki, kuyaka to można by wnioskowac że jednak próbujemy coś zmienic. Lamelki co prawda nie mają żadnego przedrostka ,ale problem w tym jest taki że jest to wymysł wschodni i nic tego nie zmieni.

Wracając już do tego co napisałeś

...Grey Order tworzy swoją własną cywilizację....

Ok, tylko dlaczego o tym teraz mówimy ^ ^ Jak dla mnie pomysł jak najbardziej trafny.