Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 78165 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LoR

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Złap masy
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #855 dnia: Kwietnia 11, 2011, 18:01:33 »
    Myśle,że na nastepnym turnieju żadnych złudzeń nie pozostawimy,a i mamy nawet pewną przewage jesli chodzi o doswiadczenie w grze na otwartych mapach.A i jesli chodzi o drabinki z wynikami...Ktora jest najważniejsza?

P.S. moja sygnatura krzyczy az zebym wrocil do gry tarczownikiem :D

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #856 dnia: Kwietnia 11, 2011, 20:47:18 »
    Oto  brakujące filmiki z finału:

Która drabinka? Oficjalnie pierwsza, czyli ta uwzględniająca zarówno dokonania jak i aktywność (reflects both activity and performance), ale faktycznie wszyscy patrzą na drugą czyli uwzględniającą samą jakość walk (reflects performance). Tutaj już od dwóch edycji jesteśmy najlepsi! Ta trzecia ma najmniejsze znaczenie, bo zmienia się liczba ekip, a także sam skład. Wystarczy pobieżnie poczytać wątki turniejowe, żeby zorientować się, że już uważa się nas za najgroźniejszą ekipę. Jednak trzeba postawić kropkę nad "i", bo wątpliwości ciągle są. Co prawda incydentalnie, ale zdarza się nam przegrać. Z prestiżowego punktu widzenia, ważne jest żeby turnieje wygrywać. Do tej pory udało się to Risen'om (2 razy) oraz Shogunatowi, nam i Mercom (po 1x)

(click to show/hide)

Oficjalny link do drabinek:

@down Liveon

Masakra!!! Pojechał ich wszystkich trzech na dwudziestym-którymś lewlu.... Masakra!!! Jak tu się nie cieszyć !???!  GorNN jest po prostu straszny  hahaha  , ale jak popatrzysz na inne filmiki to zobaczysz, że nie on jeden wymiata jak ZŁY :-D Tym bardziej nie kumam co się właściwie stało z tym Shogunatem....
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2011, 21:35:10 wysłana przez Harpag »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #857 dnia: Kwietnia 11, 2011, 21:17:59 »
    Z tych wszystkich, dotychczasowych  walk, ta ,IMHO, była najciekawsza, i szala zwyciestwa przechylała się raz na stronę Merców, raz na naszą.
    A to co zrobił w końcówce GorNN , no, to już jest majstersztyk.

EDIT: chyba mamy mały problem...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2011, 21:43:05 wysłana przez Liveon »

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #858 dnia: Kwietnia 12, 2011, 11:28:10 »
    To była naprawdę dobra akcja GorNN.
    Może mała nagroda:
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline LoR

• Użytkownik
    • Złap masy
    « Odpowiedź #859 dnia: Kwietnia 12, 2011, 11:46:54 »
    EDIT: chyba mamy mały problem...

Trudno jak widac niektorzy nie potrafia pokazac sie na arenie z dobrej strony to przeszukuja filmiki i szukaja dziur w calym.Co do tej sytuacji to rzeczywiscie za duzo rzutek ktos zakupil.Nasz błąd,odzyskamy te punkty na next turnieju ;).Tylko kwestia teraz czy przyznac sie czy tez probowac ugrac punkty klotnią...Chociaż...po dokladnym  obejrzeniu filmiku nie da rady "świrować pawiana" :D
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2011, 11:50:14 wysłana przez LoR »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #860 dnia: Kwietnia 12, 2011, 13:30:53 »
    No dobra, trochę zniknąłem, życie mnie przygniotło... ale śledzę co się dzieje, i widzę że nie dzieje się źle :-)

Co do naruszenia reguł turniejowych - zasadniczo wygląda na to że na szczęście nie wpływa to na ostateczny rezultat, ale postarajmy się nie powtórzyć tego błędu... bo na razie na trzy turnieje w dwóch udało się narozrabiać, może nie jakoś hardkorowo, ale jednak. Tak czy inaczej, dobra robota , panowie!

Mam nadzieję niedługo się wynurzyć na powierzchnię... zobaczymy co z tego wyjdzie.

up @ acoaco Fajna by była taka nagroda... Dyzio Marzyciel :-)

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #861 dnia: Kwietnia 12, 2011, 13:33:16 »
    Hmm... Jako, że was lubię, podzielę się info o prawdopodobnym patchu, który może pojawić się niedługo. I nie mówię tu o patchu STRATEGUSowym...

Uwaga, dłuuuugi spoiler.

(click to show/hide)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #862 dnia: Kwietnia 12, 2011, 13:34:39 »
    Sorry LoR, ale się z Tobą nie zgadzam, gdyby Nam ktoś taki numer wywinął, byłbym wk... jak jasna cholera(teraz też jestem, bo obawiam  się ,że to wytworzy dość nieprzyjemny klimat wokół nas), tym bardziej, że jak się okazuje, ta sytuacja miała miejsce wielokrotnie.
    Zaczynam się cieszyć, że nie zajeliśmy w tym turnieju  pierwszego miejsca, bo wtedy dopiero byłby siwy dym na całego.
    Mam tylko nadzieję, że się nie skończy na wykluczeniu  Nas z następnych turniejów...

PS A w ogóle jakim cudem, do jasnej, ciasnej, niepodległej, doszło do czegoś tak bezgranicznie głupiego ???
    PS1 Ech, napisałbym coś jeszcze, ale to już do obgadania na TS...

EDIT: Dzięki Dravic za info(czyli jednak Strongbow był, jest i będzie naturalnym wyborem dla łucznika)
    Głównie uderza ten patch w  hybrydowych kuszników/1h i w łuczników(trzeba będzie chodzić z jakimś 1h, masakra...), notabene większość moich masterworkowych gratów nadaje się na śmietnik).
    Bo jaki to problem poświęcić 2 sloty na dobrą tarczę(i to nie wszystkie się na to łapią) dla klasycznego 1h, czy nawet 3 sloty dla Spamberga dla klasycznego two-handera? Natomiast zacznie się spamowanie rzutkami( od Throwing Spears w dół) na całego, bez sensu...

Uff, te -10p karnych  jest do przełknięcia(myślałem , że będzie gorzej) i stawia naszym elitom bojowym wysoko poprzeczkę w następnym turnieju, którą ,mam nadzieję, pokonają z odpowiednim zapasem:)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2011, 14:55:31 wysłana przez Liveon »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #863 dnia: Kwietnia 12, 2011, 13:39:03 »
    Panowie, w najbliższym turnieju (organizowanym przez Fallen Brigade) startujemy z - 10 punktami na starcie. Niestety.

EDIT:

"Heavy/sniper xbow take 2 slots" Nieeeeeeeee !!!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2011, 14:13:48 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #864 dnia: Kwietnia 12, 2011, 13:44:47 »
    Mnie zarys tego patcha bardzo się podoba . Zmierza to do wielkiego urealistycznienia gry co u mnie jest na plus . W końcu rzutkarze albo spamberdzy nie będą już w tak wielkim stopniu spamiący i wkurzający ograniczając im właśnie wyboru samych pro itemów :P .

PS : Się mówiło i myślało "a bo raz się udało" że czegoś nikt nie zauważył wcześniej na turnieju (nieregulaminowego) to nie znaczy że możemy bezkarnie to robić świadomie . ehh - no chyba że jest to niewiedza jednego z graczy spowodowana brakiem znajomości zasad to ok ...

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #865 dnia: Kwietnia 12, 2011, 14:27:15 »
    Cholera, akcja z lancami jest super-klasyczna. Mówię po 100x, czytać zasady, orientować się... wszystkie linki z terenu znoszę w jedno miejsce, żeby było łatwiej, a to i tak nie wystarcza... Do ilu razy sztuka, żeby nie być mądrym dopiero po szkodzie? Powoli przestaję się czymkolwiek przejmować... :-< Może jutro zmienię zdanie, ale dzisiaj jestem ostro wkurzony, bo z winy jednej osoby wszyscy ponoszą konsekwencje. 10 punktów to bardzo dużo. Z dzisiejszej perspektywy, nie warto było brać żadnych lanc.

Nagroda dla GorNa? Super! Naprawdę fajną laleczkę znalazłeś :-) Tylko jedno pytanko Acoaco... ile ty masz lat lol

Co do cynku podrzuconego przez Dravica: dzięki! Z mojej perspektywy jest to masakra.... co to za kusznik bez tarczy i 1h? Kusznik z natury strzela i w tym jest dobry, a kiedy przychodzi do zwarcia, nie powinien udawać wymiatacza 2h tylko przytrzymać delikwentów na tarczy i wystawiać ich plecki kumplom z drużyny. Teraz będę zmuszony szybko się wystrzelać i szukać tarczy po krzakach... masakra... Muszę przemyśleć, czy olać kuszę czy 1h , a to trudne bo jedno i drugie ulepszyłem 3x :-(

Przy okazji Dravicu, nie odpowiedziałem ci na twoje pytanie i nadal na nie nie odpowiem, ponieważ nie znam odpowiedzi. Wszystko zależy od ciebie i twojej postawy. Ostatnim numerem, pokazałeś, że nie możemy ci całkowicie zaufać, a tylko pełne zaufanie jest cokolwiek warte. Zostaw to bez komentarza. Czas pokaże.

Na koniec informacja od Shogunatu w sprawie meczu I fazy:

Belmont napisał:

(click to show/hide)

Pozostaje wybrać dzień i gotowe.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #866 dnia: Kwietnia 12, 2011, 14:38:16 »
    Rozumiem cię, Harpagu, jeśli chodzi o sprawy związane ze mną.

Natomiast co do twojej klasy postaci - wiadomo, ktoś musi stracić coś, by zbalansować grę...

1h ulepszony, kusza ulepszona, to znaczy, że możesz grać kusznikiem dalej - bo cmpx chce dokonać cudu - zmusić kuszników do używania 1h i TYLKO 1h. To, że bez tarczy... no cóż.

Przyznaj się, ulepszyłeś tarczę jakąś? Mam nadzieję, że nie - nie będziesz aż TAK stratny. A może przyjdzie jakiś buff dla kusz z tym patchem...? Kto wie, kto wie...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2011, 14:43:21 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #867 dnia: Kwietnia 12, 2011, 15:04:49 »
    Zaczyna do mnie docierać powoli, jakie będą konsekwencje tego patcha(o ile to nie jest fake)i powiem szczerze, jeśli to tak będzie wyglądało, to rzucam w cholerę łucznictwo.
    kusza+2h, innej opcji dla Siebie nie widzę(ewentualnie te cholerne rzutki:/).Edit: ech, tak też się nie da, musi być 1h...rety, rety...
    No i chłopaki( to do Was, Harpag i Erasmas;), czekają Nas  wspólne,długie wieczorne godziny w szkółce niedzielnej im prof. Manuala Blocka, nie ma to tamto, inaczej wyginiemy jak dinozaury;)- no chyba, że Wy  klasycznych tarczowników zrobicie...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2011, 15:10:36 wysłana przez Liveon »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #868 dnia: Kwietnia 12, 2011, 15:13:02 »
    Na buff dla kusz to nie liczę. Dla mnie to byłoby dramatyczne, z moim manualem to kompletna klęska. No nic, coś trzeba będzie coś postanowić, może rzucę kuszę w kąt w tej sytuacji. Zobaczymy. Boję się jednak   że efekt będzie taki że będziemy mieli kuszników w cięższy zbrojach (bo można drożej się ubrać) z 1H i znowu wszyscy będą klęli że kusznicy są OP.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #869 dnia: Kwietnia 12, 2011, 15:24:39 »
    Natomiast co do twojej klasy postaci - wiadomo, ktoś musi stracić coś, by zbalansować grę...

Proszę Cię, jeżeli uważasz że pozbawienie tak oczywistej rzeczy jaką jest tarcza dla kusznika i zostawianiu go samemu sobie znaczy dla ciebie zbalansowanie to musisz miec coś nie tak pod sufitem...

Pawęż zajmnie 2sloty, Kusza 2sloty. Ciekaw jestem czy mógłbym zabic kogoś z pięści...
    1h ulepszony, kusza ulepszona, to znaczy, że możesz grać kusznikiem dalej - bo cmpx chce dokonać cudu - zmusić kuszników do używania 1h i TYLKO 1h. To, że bez tarczy... no cóż.

Właśnie, czy to nie jest śmieszne? Po cholerę miałbym używac krótkiej broni (1h) skoro mogę użyc dłuższego 2h...

To co chcą wprowadzic może zmienic nasze podejście do ekwipunku. Broń drzewcowa zajmie 2 sloty, to znaczy że wiele osób będzie musiało zrezygnowac z danego dodatkowego sprzętu, jednocześnie hybrydy mogą byc już prawie w ogóle nie opłacalne. Jeżeli chcą nerfic broń to i cena powinna jej spaśc. Bo przecież jaka będzie korzyśc tego patch'a? Taka że nie będę mógł użyc i ciężkiej lancy i kosy bojowej + tarcza? Dziwne... Nie mam pojęcia dlaczego nie zajmą się czymś pożytecznym jak dodanie nowego sprzętu do gry, albo usprawnieniem rozgrywki. Z tego co zauważyłem od Dravic'a to mają nerfic i rzutki. Jeżeli miało by tak byc jak nam tu napisali to znerfią tylko oszczepy i włócznie do rzucania, a co z toporkami których nie sposób uniknąc bo jakiś gracz bierze tak z cztery paczki i rzuca na prawo i lewo?

Mnie zarys tego patcha bardzo się podoba . Zmierza to do wielkiego urealistycznienia gry co u mnie jest na plus .

Jaki tu realizm? Ja żadnego nie zauważyłem...

Co do turnieju, to albo się przestrzega zasad albo się nie bierze udziału w turnieju. A -10pkt to niestety nasza i tak łagodna kara, szkoda tylko że dziś spotkałem się z atakiem ze strony innych klanów na Grey Order że jesteśmy "oszustami, spamerami itp."

@Dravic
    Chciałbym powrócic do twojej sprawy, nie wiem jak inni ale nie będę tolerował osób które co chwila zmieniają stronę barykady. Kilka dni temu byłeś w klanie Ninja, następnie widziałem Cię po stronie Santa, dziś widzimy cię jako Risen_Dravic . Naprawdę zastanów się po czyjej jesteś stronie bo niedługo zabraknie Ci klanów na CRPG/Strategus.
    Zaczyna do mnie docierać powoli, jakie będą konsekwencje tego patcha(o ile to nie jest fake)i powiem szczerze, jeśli to tak będzie wyglądało, to rzucam w cholerę łucznictwo.
    kusza+2h, innej opcji dla Siebie nie widzę(ewentualnie te cholerne rzutki:/).Edit: ech, tak też się nie da, musi być 1h...rety, rety...
    No i chłopaki( to do Was, Harpag i Erasmas;), czekają Nas  wspólne,długie wieczorne godziny w szkółce niedzielnej im prof. Manuala Blocka, nie ma to tamto, inaczej wyginiemy jak dinozaury;)- no chyba, że Wy  klasycznych tarczowników zrobicie...

Oj panowie, jeżeli ten patch ma nadejśc to radzę powoli się uczyc aby miec te podstawowe umiejętności ;-)

Na buff dla kusz to nie liczę. Dla mnie to byłoby dramatyczne, z moim manualem to kompletna klęska. No nic, coś trzeba będzie coś postanowić, może rzucę kuszę w kąt w tej sytuacji. Zobaczymy. Boję się jednak   że efekt będzie taki że będziemy mieli kuszników w cięższy zbrojach (bo można drożej się ubrać) z 1H i znowu wszyscy będą klęli że kusznicy są OP.

No i znowu jesteśmy w punkcie wejścia... Szkoda tylko że już nie będę mógł pograc Kusza, 1h+Pawęż