No i pięknie. Bardzo fajne zbroje, dobra robota Lisku.
Mam jednak kilka słów konstuktywnej krytyki:
Po pierwsze, staty które zaproponował Aco. Sporo o tym myślałem, i co do koncepcji się (mniej - więcej) zgadzam. To jednak oznacza że żadna z tych zbroi nie jest dla mnie.
- Lekka jest za ciężka aby być rozsądną alternatywą Pilgrima (który jest na trudne finansowo okazje a 2000 g to jednak trochę więcej 350), a za lekka aby robić za alterantywę Lamellar Vesta czy heraldyków.
- Pośrednia jest dla mnie za droga, choć z samą wyceną się zgadzam. Zresztą podoba mi się najbardziej... :-) ale nosić to ja tego bym nie nosił, bo nie lubię tracić kasy. Chętnie bym zobaczył coś co kosztuje max 3200 - 4000, co oznacza staty na poziomie 35-37 body i 6-8 leg. A zbroja pośrednia po prostu wygląda na sporo cięższą.
- Płytówka - to i tak nie dla mnie, wygląda cool, ale znowu - jak często chłopaki chodzicie w płytowych zbrojach... ?.
Po drugie nazwa. Rozumiem że chcielibyśmy sprzedać coś co ma "grey" w nazwie. Tyle tylko że... żadna tak naprawdę nie jest szara :-) Nigdy w życiu nie uda nam się kogokolwiek przekonać do nazwy "Grey Leather Coat" dla czegoś co jest ewidentnie brązowe. Zwracam uwagę że "Druzhina Mail Shirt, czy Kaftan" nazywają się tak bo historycznie odpowiadają strojom drużinników (tych od bojarów) a nie dlatego że zaprojektowali ją chłopaki z DRZ. Wiadomo, że nie zdołamy przepchnąć nazwy zbroi zawierającej "grey" czy "grey order" w nazwie tylko dlatego że to "nasza" zbroja. Dlatego jeśli chcemy zachować koncepcję to może coś bardziej szarego jednakowoż?
Po trzecie realia historyczne. Niewątpliwie będziemy musieli poddać projekty publicznej krytyce, zanim się przyjmą; tylko dużo "+1" i "awsome" na forum cRPGa daje szanse na dorzucenie nowych zbroi, a z tej perspektywy pewne realia historyczne trzeba zachować. Nie znam się nad tym za bardzo, więc nie odnoszę się do poszczególnych projektów, mówię tylko tak na przyszłość. Pogadajcie z Laskonogim - on jest w końcu historykiem z fascynacją militariami...
Proponuję więc (to do ciebie Lisek :-) zmajstrować coś co mogłoby robić za alternatywne rozwiązanie naszych obecnych setów, z podobnymi statami, w stosownych szarym kolorku. Wtedy byśmy zaproponowali je razem z tymi co teraz są, hurtem, i będzie dla każdego coś miłego a i szansa na rzeczywiste dorzucenie do zestawu większa :-) I tu prośba - nie wrzucajcie tego Panowie na forum cRPG przed finalnym zakończeniem prac, jak będziemy zgodni że "to jest to", a Lisek powie "jestem zachwycony moją robotą". Powtórzę moją starą mantrę "spróbujmy zrobić to inteligentnie" :-)
PS - ponownie przypominam o Turnieju Rycerskim - to już dzisiaj o 19.00, sprawdzajcie hasło na serwer, opublikuję jak się pojawi!!!! Panowie zawodnicy - rozumiem że dogadaliście kolejność udziału w duelach?