Ja niestety przeżywam tragedię, bo jakimś cudem moje punkty rozdały się inaczej niż to zrobiłem w grze. I tak wylądowałem z 1 powerstrikem, zamiast 4-5, bez IF, zamiast planowanych 4. Bug jakiś cholerny. Mojego sprzętu używać nie mogę, o kuszy na chwilę muszę zapomnieć, a z 1 PS to sobie mogę tym mieczykiem machać. Poważnie rozważam nową postać i farmienie od zera, liczę że retirement pojawi sie wkrótce, więc jeszcze chwilę wytrzymam.
Z kronikarskiego obowiązku dodam że z 35 lvl zjechałem na 25.
Dzisiaj o 18.00 idę na pierwsza bitwę Strategusową, na dodatek siege, więc dam znać się co i jak.
Wedle moich wstępnych testów w Strategusie też jest sporo drożej, jeszcze nie liczyłem ile kosztuje nasz standard, ale zakładam że jakieś 30% więcej. Za to wygląda na to, że dalej da się jeździć po wodzie, czyli geografia wprowadzona nie została.
Chwile pograłem, na początek w pielgrzymie, potem w red tunic over mail, potem w brygantynie. 1,5k golda do przodu, przy sporej dawce przegranych bitew. Za to można zauważyć pewną ostrożność graczy, a i sporo golasów się pojawia jak tylko drużyna przegrywa; bez sensu.
Co do inwestycji - rzeczywiście. Sam mam trochę szpeju do sprzedania na czarną godzinę... Ale kilka(dziesiąt) kilo złota też się przyda.
CDN.