Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77315 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mieszko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #180 dnia: Października 28, 2010, 19:55:54 »
    Gratuluję  kreatywności i zdolności Arris.  Ale jeżeli miał bym wybierać to zdecydowanie do gustu przypadł mi nr 3. Prostsze banery o wiele lepiej prezentują się na tarczach czy odzieży/zbrojach, poza tym złota figura jest bardziej widoczna niż srebrna. Przy czym miał bym ta sama uwagę co Tymbalk - waga wymagała by powiększenia. Jeszcze raz pogratulować.

PS. Przyznaje, nikogo tu nie chcąc urazić, ze ten baner zdecydowanie bardziej do mnie przemawia niz poprzedni
    FEAR NOT THE WEPON, BUT THE HAND THAT WIELDS IT

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #181 dnia: Października 28, 2010, 20:15:14 »
    Widzę, że dość szybko się rozrośliście... Rozumiem, że to skutki wcześniejszej polityki:-)
    Znaczy, że choć kontrowersyjna, okazała się skuteczna. Gratuluję!
    « Ostatnia zmiana: Października 28, 2010, 20:32:56 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #182 dnia: Października 28, 2010, 20:16:18 »
    Gratuluję  kreatywności i zdolności Arris.  Ale jeżeli miał bym wybierać to zdecydowanie do gustu przypadł mi nr 3. Prostsze banery o wiele lepiej prezentują się na tarczach czy odzieży/zbrojach, poza tym złota figura jest bardziej widoczna niż srebrna. Przy czym miał bym ta sama uwagę co Tymbalk - waga wymagała by powiększenia. Jeszcze raz pogratulować.

PS. Przyznaje, nikogo tu nie chcąc urazić, ze ten baner zdecydowanie bardziej do mnie przemawia niz poprzedni

Daliśmy do podmiany Ver 4. O ile na bannerze może szara waga jest mniej widoczna to na tarczach prezentuje się dobrze, Powiększenie jej natomiast spowodowałoby że byłaby za duża by ładnie się wpasować w Transitionala czy choć starać się wpasować w Heraldic Mail with Surcoat. Na tarczach obecny rozmiar też się dobrze prezentuje (nawet na nordyckiej ujdzie). Efekty możesz zobaczyć na screenach w 2 linku. No i szary bardziej pasuje i do samej nazwy jak i do przesłania tego herbu.

EDIT: Co nie zmienia faktu, że zawsze każdy może sam sobie podmienić banner we własnej paczce banner na jeden z powyższych.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #183 dnia: Października 28, 2010, 20:39:54 »
    :O gratuluję, w jaki sposób się tak rozrośliście? Nie pamiętam, aby były organizowane bitwy o miasta?
    A teraz nagle macie 4 wsie, miasto i zamek, nie wiem skąd ^^ Nic tylko pogratulować.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Października 28, 2010, 21:48:52 »
    Corleone jest nieobecny a uzbierało mi się 29k do przekazania, kto jest waszym skarbnikiem, to przekażę kaskę.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #185 dnia: Października 29, 2010, 12:28:26 »
    Powiem wprost. W uczciwej walce pokonaliśmy żółtych. W ramach odwetu postanowili zepsuć zabawę wszystkim. W niewątpliwie nieuczciwy sposób wystawili armię wielkości  UWAGA 1 200 000 oraz kilka małych po 500 000 - 100 000 wojska. Takie numery mogą spowodować reset całego strategusa. Czekamy na reakcję twórców moda. Liczę, że nie chcą pogrzebać swojego dzieła przy okazji psując wszystkim dobrą zabawę.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Października 29, 2010, 14:28:34 »
    Corleone jest nieobecny a uzbierało mi się 29k do przekazania, kto jest waszym skarbnikiem, to przekażę kaskę.

Bardzo miło. Corleone jest w Gizim - więc proszę o transfer do Erasamasa. I wyfarmionych ludzi też jesli łaska.

Dzięki

Przy okazji:

APEL!!!

WSZYSCY STACJONUJĄCY W GIZIM - PROSZĘ O TRANSFERY KASY I LUDZI DO ERASMASA. Trochę tego się nazbierało, a może się przydać już wkrótce.

BTW- Harpag , opublikuj listę odbiorców szpeju dla wszystkich lokacji.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #187 dnia: Października 29, 2010, 15:05:18 »
    Mam 2 pytania[jak tu się chodzi(joke)]:
    Czy posiadacie jakieś ograniczenie wiekowe?
    Jak można uczestniczy w bitwie mianowicie dopisałem się do bitwy na stronce i wchodzę na EU crpg3 i tam nikogo nie ma(zostałem przyjęty jako uczestnik bitwy)?
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Października 29, 2010, 15:50:30 »
    Czy posiadacie jakieś ograniczenie wiekowe?

Jesli jesteś 5 7-latkiem który potrafi się bić i dojechać postacią do 20 levelu, a poza tym będziesz przestrzegał reguł typu regularna obecność w strategusie,  przekazywanie kasy i ludzi/sprzętu tam gdzie trzeba itp - nie ma sprawy. Co do górnych ograniczeń - OMG, mam nadzieję że nie ma żadnych :-)

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Października 29, 2010, 16:11:24 »
    Harpag , opublikuj listę odbiorców szpeju dla wszystkich lokacji.

Zdecydowanie się  się podpinam pod ten akapit.
    Siedzę na drugim końcu mapy w Bulugur(chyba najlepsze miejsce do rekrutacji w Strategusie- 9g/76%) i podróż do Gisim zajmie mi prawie cały dzień.
    Również fajnie by było, gdybyście opublikowali(i aktualizowali)  listę frakcji zaprzyjaźnionych, neutralnych i wrogich. Myślę o podłączaniu się do bitew w Strategusie, ale nie chcę wam wchodzić w szkodę.

EDIT: Z tą "chińską armią" to już przesądzone, czy na razie tylko groźby- bo na liście zgłoszonych bitew nic takiego nie widnieje?
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2010, 16:38:01 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #190 dnia: Października 29, 2010, 23:02:12 »
    Wybaczcie suchą formę, ale czasu mało:
    Zbiórki (kasa i ludzie):
    Balanli – Arris
    Azgad – Argaleb
    Gisim – Erasmas
    Ryibelet – New_Player
    Załoga8 z 10 – 2 do nas (Chidori i Roseman)
    New_Player
    Maharadzia
    Jurand
    Mieszko
    Laskonogi
    Bogartus
    Harpag
    Zingal (wyłaź z zamku ichodz do nas)
    Resztę załóg opublikują Arris, Argaleb i Erasmas (3x 10)
    Zamek Ryibelet – nikt tu nie przebywa – nie do farmienia,
    Dowódcy – dopompujcie tysiąc gołych  biletów do zamku. Uzbrojenie już gotowe. Resztę nadwyżek zostawcie u siebie. Kasę też zostawcie u siebie. A, wykopcie żółtych ze swoich wiosek.
    Ignorujemy te wielkie armie. One najwyraźniej ignorują nas. Wydaje się, że rollback powinien być pewien, ale nic nie wiadomo o rozwiązaniu. Może zwykły ban poprzez logi. Czekamy.
    Zaprzyjaźnione frakcje:
    22nd,  RS (Gardarika),  Nordemi z Fenady, DRZ ,DE Bitre, STR, Fallen Brigade,Eastern Tsardom, (najnowsza mapa od Erasmasa)+ frakcje bez ziemi, jak np. Forest Bandits of Eastern Tsardom
    Lecę
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2010, 23:10:01 wysłana przez Harpag »

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #191 dnia: Października 30, 2010, 00:06:45 »
    Cytat: chadz
    db was rolled back 24 hours, all battles were delayed for 48 hrs, strategus is locked for 24 hrs.

Sorry for the inconvenience, but it's good to test the backup system every once in a while, so - yay, it works!

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,143403.0.html

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #192 dnia: Października 30, 2010, 10:27:38 »
    Ponawiam pytanie:Jak można uczestniczy w bitwie mianowicie dopisałem się do bitwy na stronce i wchodzę na EU crpg3 i tam nikogo nie ma(zostałem przyjęty jako uczestnik bitwy)?
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #193 dnia: Października 30, 2010, 10:56:49 »
    Jak się zapiszesz do bitwy to musisz czekać aż cię zaakceptują. Są też kolory jak się zapiszesz: Czekający(Żółty) Zaakceptowany(Zielony) Odrzucony(Czerwony). Musisz też sprawdzić jaki jest serwer (chyba) bo jest EU_cRPG_3 i cRPG_NA_Strategus. Możesz się również zapisać na obserwatora.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #194 dnia: Października 30, 2010, 11:14:46 »
    Nein, Mangust. Nie ma czegoś takiego jak kolor czerwony. Jest jedynie zielony (zaakceptowany) i żółty (oczekujący). Nie mogą Cię odrzucić, zawsze ktoś Cię może przyjąć. Pamiętaj, że na cRPG 3 ping masz zapewne koło 50, a na NA_Strategus i innych serwerach poza-europejskimi masz ping ok. 200.