Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77001 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Verinen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 26, 2010, 23:36:17 »
    Cóż, może zabrzmi to trochę dziwnie z ust gracza który nigdy nie bawił się w strategusa ale opisujcie proszę przebieg wydarzeń dalej na bieżąco...ciekawi mnie jak człowiek może być na tyle głupi by w kilka godzin zepsuć pracę kilku miesięcy moderów i graczy.

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,138419.0.html

Proszę bardzo LygrysQ. Historia ataków od początku do teraz. Miłej lektury.
    Bardzo emocjonalnie przedstawiona z resztą...
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2010, 23:42:14 wysłana przez Verinen »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 27, 2010, 09:36:22 »
    Coś się zaczyna dziać - udało mi się wlogować na stronę cRPG, obejrzec mapę i moją postać. Jest jak było - czyli bez zmian na mapie i w postaci. Ale najbliższe bitwy zaplanowane są na czwartek, czyli pewnie jeszcze przez chwilę będą kłopoty. Nie wiem jak z bitwami - jesli Chadz planuje bitwy na czwartek to pewnie możemy się spodziwać problemów z logowaniem/lagów.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Bael

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 27, 2010, 12:19:58 »
    Ja myślę ze na weekend chadz wszystko unormuje i będziemy mogli wrócić do gry to kwestia czasu

edit: już wszystko jest po staremu ale ponoć cofnięte o jakiś czas (osobiście moja postać nie jest cofnięta)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 12:24:37 wysłana przez Bael »
    Bael (19.09.2010) - Obraza innego użytkownika - per "debilu".//proud
    Bael (19.09.2010) - Kolejna obraza oraz niesamowity spam.//proud

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 27, 2010, 12:26:12 »
    Co do samego Strategusa: mamy stan, jaki pamiętam z mniej więcej 12-18 godzin z przed ataku. Krótko mówiąc wszystko gra! Wracamy do pierwotnego planu czyli obserwacji sytuacji z nastawieniem na szukanie okazji +  "farmienie na potęgę"  Zanim wykonamy jakikolwiek ruch, musimy podwoić siły, no chyba że pojawi się naprawdę niezwykła okazja (np dobicie zamku z załogą na poziomie 500 ludzi itp)

Edit: A jednak nie wszystko gra! Populacje w lokacjach nie rosną, same lokacje nie zarabiają, a ludzie nie rekrutują mimo że są w trybie rekrutacji. Musieli nie dopiąć wszystkich baz danych... Poczekajmy

PS: PRZYPOMINAM O TRANSFERACH LUDZI I KASY! Jeśli ktoś ma z tym problem (TAK TO WYGLĄDA W NIEKTÓRYCH PRZYPADKACH), to proszę zostawić ludzi zrekrutowanych w naszej wiosce (są za darmo, więc nasi), zabrać swoje pieniążki i odejść w pokoju opuszczając wcześniej frakcję. Póki możecie... Nie chcę nikomu grozić, ale zasady były jasno określone i nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma. Transfery mają być pełne (do zera ludzi i złota) i odbywać się regularnie co kilka dni (MINIMUM), a najlepiej za każdym razem gdy coś ugracie. Mówię to nie dla własnego widzimisię, ale z praktycznych powodów.  W razie ataku,przy rozproszonych środkach i siłach z oczywistych powodów nie zdołamy się zebrać w cztery godziny (zamknięcie transferów).Proszę, nie zmuszajcie mnie, żebym się powtarzał. Wybaczcie ton, ale porządek musi być.

Harpag

Dostałem dzisiaj na PW dość standardowe pytanie, a ponieważ z natury jestem baaardzo leniwy, dlatego odpowiedź umieszczam również poniżej - licząc, że uniknę odpowiadania kolejny raz.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 14:56:20 wysłana przez Harpag »

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 27, 2010, 20:30:26 »
    Pogwizdując i w radosnych podskokach przemieszczając się po bajkowym lesie nagle poczułem na karku dotyk zimnego palucha. Skonsternowany obróciłem się lecz... nic tam nie było... tak więc wznowiłem swą podróż a w lesie było słychać tylko mój gwizd i dźwięk podskoków. Puk... znowu coś zimnego pstryknęło mnie w kark. Obróciłem się gwałtownie i co tam dostrzegłem... szara jak pogoda za oknem w pochmurny dzień postać patrzyła na mnie z pod zasłaniającego twarz kaptura. Zlękłem się bardzo gdyż szarość emanowała z tej postaci. Postać kiwnęła palcem każąc mi za sobą podążać. Ruszyłem więc szarą ścieżką do zakazanej szarej części lasu, po drodze skacząc nerwowo zgubiłem mój koszyczek z farbkami a mój kapturek stracił swą jaskrawą czerwień, on także zbladł ze strachu. Ostatecznie znaleźliśmy się na polanie, na jej środku stał stelaż z przewieszonym szarym płótnem. Szara postać wskazała mi pędzel i wiedziałem co mam zrobić. Znajdując szarą i czarną farbkę zabrałem się do roboty...

Usatysfakcjonowana postać wyprowadziła mnie z lasu z powrotem na kolorową ścieżkę. Ruszyłem swoją drogą a gdy odwróciłem się... szary las zamknął się i ukrył tajemniczą krainę... a mój koszyczek i farbki przepadły na wieki.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 20:36:37 wysłana przez Arris »

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 27, 2010, 20:37:47 »
    PIĘKNY!!! Dziękuję! A historyjka o jego powstaniu...jeszcze lepsza!

Dzięki twórczym zdolnościom Arrisa, zapisaliśmy się do cRPg'owej paczki banerków:

Kiedy paczka zostanie zaktualizowana (dam znać), trzeba będzie ją zainstalować zgodnie z instrukcją:

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 21:42:25 wysłana przez Harpag »

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 28, 2010, 02:59:26 »
    Harpag, co do paczki wynikł pewien problem. Ktoś już ten banner zarezerwował tyle, że nie dał obrazka, już go za to zrugałem ale to nie zmienia faktu, że wybrany przez nas został zarezerwowany. Zajrzyj w topic i albo wybierz nowy albo... przeczytaj jaka jest alternatywa ;)

Ja nie ośmielę się za was decydować biorąc pod uwagę mój wkład w Grey Order (mogłem zapytać o to wcześniej).

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 28, 2010, 12:25:07 »
    Oj...faktycznie. No dobrze, bitwy 1000vs1000 z takiego powodu nie zrobimy xD. Arris, co myślisz o C-3-6? (czarne tło + 2 rzędy białych rombów) Mam tu problem z nomenklaturą, bo jeśli Slot: D-2-5: należy D'Haran Legions, to powinienem oznaczyć nasz jako D-2-6... tak czy siak, wiesz o który mi chodzi i wszystko wskazuje, że nie jest zarezerwowany, ale zerknij jeszcze:

(click to show/hide)

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 28, 2010, 13:06:18 »
    Bierz, prawdopodobnie wszystkie bannery będą jednakowego rozmiaru.

EDIT: Ok, zaklepuję ten banner co podałeś, mam nadzieję, że dobry zrozumiałem :P Przy okazji dam tam ciut aktualniejszą wersję naszego bannera z pomniejszonym symbolem by lepiej wpasowywał się w tarcze (nie wliczając nordyckich bo z nimi zawsze jest problem...)
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2010, 14:45:54 wysłana przez Arris »

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 28, 2010, 22:49:18 »
    Oto efekt: [ NAJNOWSZA WERSJA]

(click to show/hide)

Miejsce pobierania tej konkretnej wersji:

Aktualizacje:

Instrukcja:

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2010, 01:18:19 wysłana przez Harpag »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 29, 2010, 09:04:25 »
    No, no ładnie, ale ja dalej będę się rajcował moim aFFkiem nupki :DD

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 29, 2010, 16:59:45 »
    Arris...

Ja znowu z tym samym... Ta nasza postać z banerka, jakoś nie chce się centralnie ułożyć na tarczy ( nieco kładzie się na lewo), a w tych herbach nad głowami graczy też jakoś ucina jej kawałek łba... można coś z tym zrobić?  Może po prostu zmniejszyć o 30% i już?

Z góry dziękuję za wsparcie!

@down Złapię Cię na TS'ie i zaprezentuję na różnych tarczach. Najgorzej jest oczywiście z tarczami Huskarli...
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2010, 18:23:47 wysłana przez Harpag »

Offline Arris

• Użytkownik
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #72 dnia: Września 29, 2010, 22:01:19 »
    Zmniejszę go troszkę jeszcze. Tylko powiedz na których tarczach się nie wpasowuje. A na lewo będzie się kłaść bo tak ma płaszcz ułożony, mogę ją przesunąć też ale wtedy na bannerze będzie przesunięta chociaż w sumie tego bannera nigdzie nie ma w multi więc można tak zrobić.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2010, 22:20:57 wysłana przez Arris »

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Października 01, 2010, 19:27:35 »
    Czołem załoga.

Znikam na dwa do trzech dni – akurat na czas „odmrożenia” Strategusa.
    Całkowitą kontrolę oraz odpowiedzialność za grupę przejmuje Krzyżak. (nick w Grey Order – Walik)
    Odradzam wszelką polemikę zarówno co do decyzji, jak i z samym Krzyżakiem.
    Harpag

PS.
    Zerknijcie kilka postów wyżej – mamy nową paczkę z banerkiem. Dzięki Arris!  
    Dobra wiadomość. Niebawem naszą grupę zasili doskonały kusznik -  to Finn.
    Pożyteczna ciekawostka: Ozwan umieścił w dziale modów (cRPG), link do świetnego kalkulatorka, ułatwiającego rozumną budowę postaci w cRPG-u. Polecam!
    W sobotę o 23 będzie ciekawa bitwa. W miarę możliwości wesprzyjcie D’Haranów. (za zero kasy z komentarzem, że to darmowa pomoc od Grey Order)

Edit: Strategus właśnie ruszył. (20)

Ludzie!Tylko popatrzcie jakie cudo!
    OBOWIĄZKOWO ZAINSTALUJCIE NOWĄ MAPĘ DO STRATEGUSA +  PODGLĄD LOKACJI! REWELACJA!!!
    Popatrzcie na spoilery. Instalacja zajmuje możne ze 2 minuty. WARTO!
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2010, 02:16:43 wysłana przez Harpag »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #74 dnia: Października 02, 2010, 09:34:32 »
    WYŁĄCZ CAPSLOCKA HARPAG! :D

Ja nie wiem czy tą mapkę zainstaluję z powodu przeglądarki - mam IE i mi pasuje, a nie chce mieć na kompie 45 przegląderk wyłącznie dla Strategusa. Jak ktoś coś zrobi, żeby to działało na IE to zainstaluje, bo wygląda świetnie. Jedynie pogratulować :)