Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 76867 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 24, 2010, 11:52:51 »
    Witajcie!

Koledzy Volv i Grimuald już są od wczoraj przyłączeni. O koledze Vino właśnie się dowiedziałem. Witam Cię serdecznie!  Rara, żartownisiu ! Musisz  teraz wypatrzeć jakiegoś członka naszej frakcji (szary kolor) i po kliknięciu jego nazwy na lewym menu, zaaplikować (na dole lewego menu pojawi się ramka z nazwą fakcji, klikasz tę nazwę, a następnie join to faction Grey Order). Jeśli nikogo nie ma, to poczekajcie rekrutując w wiosce. Akurat widzę, że Molescen stoi przed wioską. Przyłączajcie poprzez niego! To samo tyczy się kolegów Hallera, Corleone i Wertium.

Harpag
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2010, 12:04:11 wysłana przez Harpag »

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 24, 2010, 14:07:01 »
    Dobra dołączyłem, teraz powiedzcie mi co zrobić z tymi dwudziestoma tysiącami złota, które mi już sie w sakwach nie mieszczą :P

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 24, 2010, 15:13:05 »
    Dobra, zapisałem się do was. Komu mam przekazać swoich wojowników?

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 24, 2010, 15:30:07 »
    Rara. Kiedy masz przed sobą zakładkę z mapą, popatrz na lewy górny róg. Pod słowem STRATEGUS masz  link o brzmieniu: Your character Page. Otwórz w nowej zakładce. Następnie ustaw się w tryb rekrutacji (kliknij  Recruit Soldiers [x% chance per hour] + start) oraz dodatkowo, wyszukaj mnie w oknie transferów i prześlij całą kasę i ludzi. Rób to od czasu do czasu - co 2-3 dni. Ważne:  ponieważ wioska jest nasza, to nie płacimy za rekrutację, dlatego możecie nie mieć ani grosza a i tak Was nie wyrzuci na zewnątrz. Jeżeli ktoś mnie nie widzi w oknie transferów, to może przesyłać do Laskonogiego lub Erasmasa - mam dostęp do wszystkich trzech kont i wszystko przepompowuję w jedno miejsce. Sprzęt i ludzi - równymi, sensownie ułożonymi partiami. Kasę - NIGDY!!! do wioski! W momencie ataku, transfery z wioski blokują się natychmiast, a jako że wioska nie może kupować sprzętu - nasze oszczędności stają się jedynie atrakcyjnym bonusem dla agresora! Cała Kasa zawsze do mnie! Ja z kolei przekazują ją od czasu do czasu chłopakom od zakupów (Walik, Hubtus) a oni robią transfery sprzętu do wioski. Trzymamy się tego mechanizmu do odwołania. Przy okazji. Dbając o szybkie przyrosty populacji i wojska, staram się utrzymywać ludność na poziomie 450 ludzi (maksimum to  500) i zamieniać nadwyżkę chłopów w wojsko + odpowiednie transfery - nawet 2x na dobę po niemal  50 ludzi!. Dodatkowo wioska stanowi podstawowe źródło finansowania. Co kilka godzin wyciągamy po ładnych parę tysięcy. Z czasem zbiorę te instrukcje w jedno miejsce, no chyba,że ktoś będzie tak miły i zrobi to wcześniej.

Harpag.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 25, 2010, 13:01:59 »
    Pojawiła się nowa, aktualniejsza mapa terytoriów podbitych:

(click to show/hide)

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 26, 2010, 10:17:46 »
    Co właściwie jest grane z wioską Elberl?Jak nie była tak nie jest w niczyim posiadaniu...Czyżby to coś na wzór miasta Zendar z dawnych części M&B ,a może po prostu właściciel nie wysilił się na wymyślenie jakiejkolwiek nazwy?

Edit:
    To samo tyczy się zamku Kalesi Teramma i wioski Sekhtem.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2010, 10:37:57 wysłana przez Kąbiner »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 26, 2010, 11:28:55 »
    Są to chyba (lub były) terytoria neutralne niezajęte przez żadną z frakcji. Zwłaszcza że niedawno toczyła się bitwa o Sekhtem jako chyba jedno z ostatnich neutralnych terytoriów.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 26, 2010, 12:13:24 »
    Nic podobnego! Skąd takie pomysły? Elberl została zdobyta jako pierwsza na całej mapie (The lord of Elberl is Lord Desdopes)! Tyle tylko, że właściciel nie chciał się już rozwijać terytorialnie i zawiązał ścisły  sojusz z sąsiadami (D'Harans Legion no i oczywiście z Kingdom of Regalis)
    Teraz jest to  zupełnie drugoplanowa sprawa.
    Popatrzcie lepiej tutaj:
    Boję się, że znowu będzie walka na widły i sierpy... szlag by trafił tych hakerów...w ramach kary uciął bym im kciuki...

Edit: Już wiadomo kto to zrobił..

(click to show/hide)

Masz rację! Pomyliłem wiersze osoba/tekst xD a na dodatek, kilka postów później ten Olis od wszystkiego się odciął, mówiąc, że jest mu przykro, że się go o to oskarża... niczego nie wiadomo... oprócz tego, że NIC się nie da zrobić w przypadku tego typu ataku...
    Serwery będą wyłączone, dopóki atak nie ustanie. Kiedy ustanie - nie wiadomo. Teoretycznie może nie ustać nigdy. Będę obserwował rozwój wypadków. Mają ubaw z bezmyślnej złośliwości. Kwalifikują się do poradni psychiatrycznej.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2010, 15:00:29 wysłana przez Harpag »

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 26, 2010, 14:08:53 »
    Ale przecież Chadz nie powiedział jasno kim są ci ludzie. Jedyne co wie to to, że jeden z nich to Olis - Rosjanin Amerykanin, a reszta nie wiadomo. Z tego co zrozumiałem to oni się tylko pytali o Rosjan. Chadz nic nie potwierdził.
    « Ostatnia zmiana: Września 26, 2010, 19:21:24 wysłana przez Verinen »

Offline Klopotek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 26, 2010, 14:41:52 »
    O co w ogóle chodzi ? Bo angielski słabo łapie.

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 26, 2010, 19:18:06 »
    "stop blaming russians, the zombie attackers are from all around the world."

~Chadz

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 26, 2010, 21:21:09 »
    No dobra, przekopałem się przez cały wątek na forum TW. Wygląda na to że sytuacja wygląda tak: jakiś łoś urzadził sobie atak DDOS na serwery cRPG. Już chwilę to trwa i nie wiadomo jak długo potrwa. Nie bardzo wiadomo kto to zrobił, i moim skromnym zdaniem nie ma to kompletnie żadnego znaczenia. Chadz dał znać że przenosi serwery do innego providera internetowego, takiego który potrafi obronić się przed atakami DDOS. Najwcześniej jutro.

Co to znaczy dla Grey Order? Są trzy mozliwosci:

1. Serwery po prostu wstaną i tyle. Wracamy do bitew, wracamy na mapę Strategusa. Po prostu sprawdzajcie czy serwery wstały - a jak wstaną walczymy dalej :-)

2. Jest (niewielka moim zdaniem) szansa, że Chadz zresetuje mapę Startegusa i postaci cRPG. Jesli tak sie stanie - musimy szybko odtworzyć Grey Order, bo mapa będzie PUSTA i zero potworzonych frakcji, czytaj  - wioski do podbicia, szansa na zajecie terenu... ale czasu bedzie niewiele. Poza tym trzeba będzie odtworzyć postaci. Dlatego sprawdzajcie czy serwery chodzą. Jeśli tak się stanie Harpag da znać gdzie się spotykamy żeby odrtworzyc Grey Order i jaki jest plan.

3. Ostatnia opcja (jeszcze mniej prawdopodobna niż pkt 2) Chadz zresetuje tylko mapę Startegusa (czytaj pkt 2) albo tylko postaci cRPG (duuużo peasantów!!!!). Tak czy inaczej - musimy sprawdzać czy serwery chodzą i reagować na bieżąco.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 26, 2010, 21:50:00 »
    Hmm... dosyć ciekawa sprawa...Znając życie Chadz zrestartuje wszystko, chyba, że ataki ustąpią. Jeżeli przenosiłby się nie potrzebne byłyby mu przypadkiem pliki z serwerowni zaatakowanej przez DDoS? Jedyną rzeczą jaką chadz będzie mógł zrobić to pozostawienie starego cRPG'a i postawić nowe serwery, nową stronę i strategusa u nowego dostawcy. Nie jestem jakimś specem od Internetu, ale tak mniej-więcej sobie to wyobrażam.

Offline Mieszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 26, 2010, 22:39:27 »
    wydaje mi się, że reset postaci raczej nie powinien nastąpić. Na forum piszą, że Chadz posiada kopie bazy danych postaci i jak tylko uda mu się postawić serwer z nowym dostawca usług internetowych wszystko powinno wrócić do normy. Ale ponieważ nie znam dokładnie zasad działania modu mogę się mylić.
    FEAR NOT THE WEPON, BUT THE HAND THAT WIELDS IT

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 26, 2010, 23:23:43 »
    Cóż, może zabrzmi to trochę dziwnie z ust gracza który nigdy nie bawił się w strategusa ale opisujcie proszę przebieg wydarzeń dalej na bieżąco...ciekawi mnie jak człowiek może być na tyle głupi by w kilka godzin zepsuć pracę kilku miesięcy moderów i graczy.