Rara. Kiedy masz przed sobą zakładkę z mapą, popatrz na lewy górny róg. Pod słowem STRATEGUS masz link o brzmieniu: Your character Page. Otwórz w nowej zakładce. Następnie ustaw się w tryb rekrutacji (kliknij Recruit Soldiers [x% chance per hour] + start) oraz dodatkowo, wyszukaj mnie w oknie transferów i prześlij całą kasę i ludzi. Rób to od czasu do czasu - co 2-3 dni. Ważne: ponieważ wioska jest nasza, to nie płacimy za rekrutację, dlatego możecie nie mieć ani grosza a i tak Was nie wyrzuci na zewnątrz. Jeżeli ktoś mnie nie widzi w oknie transferów, to może przesyłać do Laskonogiego lub Erasmasa - mam dostęp do wszystkich trzech kont i wszystko przepompowuję w jedno miejsce. Sprzęt i ludzi - równymi, sensownie ułożonymi partiami. Kasę - NIGDY!!! do wioski! W momencie ataku, transfery z wioski blokują się natychmiast, a jako że wioska nie może kupować sprzętu - nasze oszczędności stają się jedynie atrakcyjnym bonusem dla agresora! Cała Kasa zawsze do mnie! Ja z kolei przekazują ją od czasu do czasu chłopakom od zakupów (Walik, Hubtus) a oni robią transfery sprzętu do wioski. Trzymamy się tego mechanizmu do odwołania. Przy okazji. Dbając o szybkie przyrosty populacji i wojska, staram się utrzymywać ludność na poziomie 450 ludzi (maksimum to 500) i zamieniać nadwyżkę chłopów w wojsko + odpowiednie transfery - nawet 2x na dobę po niemal 50 ludzi!. Dodatkowo wioska stanowi podstawowe źródło finansowania. Co kilka godzin wyciągamy po ładnych parę tysięcy. Z czasem zbiorę te instrukcje w jedno miejsce, no chyba,że ktoś będzie tak miły i zrobi to wcześniej.
Harpag.