Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 41742 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Odp: [MM Mod][4pp_XW]4 pułk piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #570 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:37:42 »
    To raczej wina silnika gry niż serwera, bo ta maszyna wcale słaba nie jest ;) Ja żadnych lagów nie miałem, wszystko mi chodziło płynnie poza faktem, że czasem któryś bot latał w powietrzu albo chwilami nie dało się zmienić broni. To samo było przy Grunwaldzie 2011, a nie możesz powiedzieć, że tamten serwer był kiepski. Pingi w każdym razie były niskie, więc tyle dobrze ;)

No to niech będzie, że to silnik gry był winny a nie serwer. Co nie zmienia faktu, że jak chce się przyjemnie grać w tym ciekawym evencie trzeba i tak i tak zmniejszyć liczbę botów i zmienić zasady.. na jedno wychodzi.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #571 dnia: Stycznia 12, 2013, 14:17:02 »
    Chyba czas na moje podsumowanie bitwy...

Ogólnie rzecz ujmując, główny jej cel, czyli sprawdzenie maszyny został połowicznie osiągnięty. Połowicznie, ponieważ jeszcze sporo graczy nie napisał mi jak się im grało mimo, że o to prosiłem. Wasze obiektywne odczucia w tej sprawie są dla nas bardzo ważne i dalej oczekuję waszych sprawozdań.
    Bitwę uważam za ciekawą choć wiele wymaga jeszcze dopracowania. Przede wszystkim osoby, które się zgłosiły a na bitwie się nie pojawiły niech na przyszłość nie liczą na udział w podobnym przedsięwzięciu organizowanym przez Pułk 4. Piechoty. Chyba wszyscy są świadomi na czym polega Commander Battle, jeśli nie jesteś pewien czy znajdziesz czas aby się pojawić, NIE ZAPISUJ SIĘ! Brak jednego gracza jest bardzo dużym uszczerbkiem dla balansu, jak nie przyjdzie dwóch, robi się już poważny problem... Kolejnym poważnym problemem są osoby ze słabszymi komputerami. Chyba każdy z was posiadł już umiejętność realnego oceniania możliwości swojego komputera, jeśli ledwo dajesz radę grać w bitwie z 200 graczami to jak sobie wyobrażasz grę z ponad 400 botami? Wiesz, że masz słaby komputer, NIE ZAPISUJ SIĘ!

Kolejne bitwy będą na pewno organizowane ale tym razem na pewno większą wagę przyłożymy do selekcji graczy. Niestety teraz już wiem, że na rozsądek ich własny liczyć nie można...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #572 dnia: Stycznia 12, 2013, 17:11:13 »
    No to niech będzie, że to silnik gry był winny a nie serwer. Co nie zmienia faktu, że jak chce się przyjemnie grać w tym ciekawym evencie trzeba i tak i tak zmniejszyć liczbę botów i zmienić zasady.. na jedno wychodzi.
    Więc problem widzę z tylko z Pana PC. Co do balansu był ok - jeżeli widział Pan ludzi „wywalało”! Przykro mi, lecz przed ich „wywalaniem” balans był zachowany. Co do zasad, każdy ma oczy i potrafi, czytać. Nie musi Pan przychodzić na Event, na którym pański PC nie daje rady.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #573 dnia: Stycznia 12, 2013, 19:15:23 »
    Więc problem widzę z tylko z Pana PC. Co do balansu był ok - jeżeli widział Pan ludzi „wywalało”! Przykro mi, lecz przed ich „wywalaniem” balans był zachowany. Co do zasad, każdy ma oczy i potrafi, czytać. Nie musi Pan przychodzić na Event, na którym pański PC nie daje rady.

Cóż z moim PC z grubsza wszystko w porządku, ponieważ każdemu lagowało w jakimś momencie eventu - sugeruje po prostu aby zmniejszyć liczbę botów, jeśli radykalne problemy z lagami dotknęły wiele osób to warto zwrócić na to uwagę nawet jeśli mój PC miał częściowy udział w tych lagach to nie byłem jedyny. Co do balansu to nie był zachowany w każdym momencie, ale mniejsza oto bo prawdziwym problemem było właśnie wywalanie graczy stąd moje sugestię o zmniejszenie ilości botów. Zasady przeczytałem i dobrze wiem, iż nie były one przestrzegane co mimo to pozwoliło mi się dobrze bawić to tyle. Pomyślcie nad moimi sugestiami ;)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #574 dnia: Stycznia 12, 2013, 21:14:58 »
    Dziękuje za odpwiedź.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #575 dnia: Stycznia 13, 2013, 16:39:55 »

Piechur 4. Pułku Xięstwa Warszawskiego

Orłowy 4. Pułku Piechoty Xięstwa Warszawskiego

Dobosz 4. Pułku Piechoty Xięstwa Warszawskiego

Flecista 4. Pułku Piechoty Xięstwa Warszawskiego

Oficer 4. Pułku Piechoty Xięstwa Warszawskiego

!!! UWAGA !!!
    Tekstury należą do Pułku 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego. Używanie, Kopiowanie, Edytowanie jest zabronione bez pozwolenia Sztabu 4pp_XW!

Tekstury wykonał:
    Lisek :*

Pomoc historyczna w wykonywaniu:
    Rekonstruktorzy Pułku 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego oraz Sir Luca ;)

Offline Celtic_William

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    • Oyche Doni$ spec od białej broni
    « Odpowiedź #576 dnia: Stycznia 13, 2013, 17:07:13 »
    Wow....tylko podziwiać. Gratulacje ekipie, która zrobiła i pomogła w tworzeniu tego. Macie teraz czym szpanować na NW :D
    Kolega Miłosz, Will, Suleyman, Fietnamczyg
    Sprawy na włosku załatwiam po włosku

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #577 dnia: Stycznia 13, 2013, 17:46:32 »
    MM*
    Też, że nie chciało się wam poczekać tego miesiąca, czy dwóch. Ale pochwalam.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #578 dnia: Stycznia 13, 2013, 18:14:12 »
    Raczej wiecej niz 2 miesiace ;) I tak uzywamy tych podmienipnych teksturek na NW, ale widoczne sa niestety tylko dla nas, reszta graczy widzi normalna Legie :/

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Stycznia 14, 2013, 13:05:50 »

Witamy w Pułku 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego

4pp_XW_Fiz_I_Jacky
    4pp_XW_Fiz_I_RudyArab
    4pp_XW_Fiz_I_El Ryba

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #580 dnia: Stycznia 14, 2013, 14:49:21 »
    Gratuluje pozyskania nowych rekrutów, oraz mimo bardzo długiej historii 4pp, życzę powodzenia w przyszłości od 1 Batalionu Grenadierów Gwardii.

Pozdrawiam

Kapral Baldwin_Gordon
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #581 dnia: Stycznia 14, 2013, 16:52:40 »
    [06.01.'13r] 

Event 84e... oraz 6te    xD

by Rome
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fBcrZ7NnyNY

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #582 dnia: Stycznia 14, 2013, 20:22:19 »
    Co do texturek, powiem ze sa bardzo ladne, ale i tak te w MM byly duuuuuzo lepsze (prosze jednak nie przyjmowac tego jako obraze)
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #583 dnia: Stycznia 14, 2013, 20:37:33 »
    Tak, tekstury są nasze troszkę stare... "lekko przerobione". Ale i tak wyglądają dobrze jak na "mechanice NW".

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #584 dnia: Stycznia 17, 2013, 13:07:24 »

Złota Gwiazda 4. Pułku Piechoty dla Brygadiera Kawalerii Lancer'a

Podoficer swoim męstwem, oddaniem dla Pułku oraz opanowaniem w słusznej sprawie przysłużył się na polu walki. To zaszczyt walczyć u boku Xięstwa Warszawskiego 4. Pułku Piechoty.

Honorowa Gwiazda Podoficera 4. Pułku Piechoty dla Brygadiera Kawalerii Lancer'a

Podoficer jest prawy i walczy fair. Doskonały fechtunek, szybkość i precyzja. Szabla tego Podoficera to pierwsza linia oporu dla wroga. Oddanie dla Xięstwa Warszawskiego 4. Pułku Piechoty.

Złoty Krzyż 4. Pułku Piechoty dla Brygadiera Kawalerii Rizzet'a

Podoficer kieruje się wysoką wiedzą. Potrafi samodzielnie wykonać powierzone mu cele. Jego praca i zaangażowanie jest widoczna oraz doceniana w 4. Pułku Piechoty Xięstwa Warszawskiego.

Wielki Krzyż Waleczny 4. Pułku Piechoty dla Kwatermistrza Artylerii SpiderPig'a

Ten Oficer jak nikt inny nieraz przysłużył się walecznością i odwagą. Zmasowana szarża to wielki cios dla przeciwnika pod wodzą takiego autorytetu. Siła tkwi w żołnierzach Xięstwa Warszawskiego 4. Pułku Piechoty.

(odznaczenia sugerowane na odznaczeniach różnej narodowości, brak zbieżności oraz poprawności)
    Przygotował, Nikolay