Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 41624 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #300 dnia: Grudnia 18, 2010, 23:35:48 »
    PRZYPOMINAM O JUTRZEJSZEJ BITWIE!!!
    A W PONIEDZIAŁEK NA TRENINGU KRĘCIMY FILM INSTRUKTAŻOWY!
    Proszę o liczną obecność!
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #301 dnia: Grudnia 18, 2010, 23:43:08 »
    Czy to będzie ten nasz, prywatny, umberpromegafajny, do szkolenia rekrutów, pokazujący najpopularniejsze formacje film ? tzn. Czy to będzie taki film, jak Dąbrowski nakręcił, tylko że nasz i po Polsku ?

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Grudnia 18, 2010, 23:45:15 »
    Tez uwazam ze stale sqady to najlepsze rozwiazanie+jakies rezerwy do danych oddzialow.A wiaze sie to z tym ze kazdy z nas musi przejsc jakies male szkolenie.
    Co do Chabera to o ile jeszcze sie sprawa z jego obecnoscia nie wyjasnila to oczywiscie byl.Do tego po glownym treningu Madae zaproponowal male strzelanie na serwerze treningowym 2 co przerodzilo sie w naprawde konkretny sprawdzian bojowy,na ktorym oprocz Chabera byl tez Salammander oraz nasz ulubiony Platusek.
    Pozwole sobie podsumowac tych 3 muszkieterow:Salammander
    1.wyborowy strzelec
    2.swietnie radzi sobie z bagnetem
    3.slucha rozkazow
    Chaber
    1.dobry strzelec
    2.wie o co chodzi i dobrze sobie radzi
    3.slucha rozkazow
    Platusek
    1.wyborowy strzelec(czasem)
    2.bagnety do treningu(woli szable)
    3.za cholere nikogo nie slucha-leci za fragiem
    To takie moje spostrzezenia odnoscie rekrutow.Mam nadzieje ze obecni wtedy na tym "mini" nie oficjalnym treningu,czyli kellerman oraz Madae sie wypowiedza.Oczywiscie szefostwo podejmie decyzje,ale mysle ze ludzie ktorzy razem probuja stworzyc jakis zgrany team i cos razem skutecznie powalczyc,wyraza swoja opinnie ktora moze wplynac na ow decyzje.
    Poprostu,nie chce grac z ludzmi ktorzy olewaja co sie do nich mowi.Z drugiej strony,po jednym treningu nie mozna jeszcze nikogo skreslac:)Zobaczymy.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 23:49:46 wysłana przez Radh »
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Grudnia 18, 2010, 23:51:04 »
    Powiem tak: oby więcej takich postów! Jak się wstydzicie to piszcie do mnie na PW. Wasza wzajemna ocena i samoocena jest bardzo cenna. Zwłaszcza jeśli uważacie, że postawa waszego kolegi z szeregu zasługuje na nagrodę lub zwrócenie uwagi (oby takich przypadków nie było). Niestety nie zawsze oficer jest w stanie to wychwycić...

Co do filmu to tak, będzie to nasz (znaczy nasz i Dąbrowskiego) film instruktażowy, po polsku. Potrzeba co najmniej 18 osób, żeby wszystkie formacje wyszły jak należy.

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Grudnia 19, 2010, 00:15:08 »
    Powiem tak: oby więcej takich postów! Jak się wstydzicie to piszcie do mnie na PW. Wasza wzajemna ocena i samoocena jest bardzo cenna. Zwłaszcza jeśli uważacie, że postawa waszego kolegi z szeregu zasługuje na nagrodę lub zwrócenie uwagi (oby takich przypadków nie było). Niestety nie zawsze oficer jest w stanie to wychwycić..
    W zwiazku z tym moze warto byloby zrobic porzadek w kolumnie ktora tworzymy przed rozpoczeciem bitwy?Nie wiem jak to jest w innych reg.(moze Dabrowski cos powie)ale jesli to nie przyspozy nam dodatkowego zamiesznia,to moze ustawiajmy sie w opowiedniej kolejnosci?W srodek kolumny ida zawsze rekruci i ci ktorzy maja jakies braki w nowych formacjach.
    A skoro o formacjach.Jest ich juz sporo,wiec naprawde mysle ze powinnismy organizowac cos w tygodniu.Formacje+strzelanie.
    Jesli chodzi o filmik instruktazowy to bardzo mnie cieszy ta wiadomosc.Oczywiscie 4pp zawsze bedzie wdzieczne Gen.Dabrowskiemu nie tylko za filmik ale za caloksztalt.Jesli jest taka mozliwosc to powinien rowniez dostac "legie" od 4pp:)
    Ale tak jak pisalem wczesniej,stac nas na zrobienie wlasnego instruktazu,tak wiec dobrze sie stalo:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Grudnia 19, 2010, 00:25:10 »
    Jest taka możliwość i powiem szczerze, czekałem aż ktoś to zaproponuje:-)

Tak więc odznaczam majora 92go Regimentu armii Jego Królewskiej Mości, J. H. Dąbrowskiego legią za szczególne zasługi dla pułku. Gratuluję:-)

Offline platusek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #306 dnia: Grudnia 19, 2010, 00:56:38 »
    Radh weź tam zmień :P Juz sie bede sluchał tylko to był moj pierwszy dzien z MM prussia i chcialem sobie postrzelac a dzisiaj zobaczysz jak bede sie sluchal nawet nie pisne slowkiem :D

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #307 dnia: Grudnia 19, 2010, 01:16:03 »
    No cóż mam powiedzieć :), jestem zaszczycony. <burak na twarzy>. Będę nosił z dumą i nawet przypnę sobie do moich medali na 92nd forum na pierwszym miejscu.

Co do kolejności w szeregu/kolumnie. Wiem, że np 84e to stosuje i na początek zawsze idzie porucznik z weteranami a na końcu szary tłum który się uczy itd, więc można by to spróbować przy następnej okazji. Co do nowych formacji to jest kilka pomysłów i jak będziecie chętni to można niektóre przetestować itd.

Best Regards

92nd Major J. H. Dąbrowski
    X__x

Offline Ziemomysł

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Grudnia 19, 2010, 12:40:13 »
    Radh weź tam zmień :P Juz sie bede sluchał tylko to był moj pierwszy dzien z MM prussia i chcialem sobie postrzelac a dzisiaj zobaczysz jak bede sie sluchal nawet nie pisne slowkiem :D
    Nie no, nie przypominam sobie żebyś jakoś tam mówił (spamował) za dużo, ale miło, że chociaż z Twojej strony zapewniasz, że będzie cisza. Pożyjemy zobaczymy :)

Poprostu,nie chce grac z ludzmi ktorzy olewaja co sie do nich mowi.Z drugiej strony,po jednym treningu nie mozna jeszcze nikogo skreslac:)Zobaczymy.
    That's it.

Anyway, Zardes, świetne odznaki, widzę, że jednak wpadło Ci jeszcze kilka fajnych pomysłów do głowy, gz. ^^

Pozdrawiam

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Grudnia 19, 2010, 23:30:32 »
    No to dzięki Zardesowi mamy i oznaczenia stopni. Każdy może sobie do podpisu wkleić jeśli chce, a ja jeszcze porozsyłam zainteresowanym wiadomości z linkami. Wielkie dzięki:-)

Co do dzisiejszej bitwy uważam, że wypadła bardzo dobrze. Co prawda parę rund dostaliśmy w tyłek (4 pułk, nie cała armia) ale zdarza się. Chyba musimy się dowodzić, ze przeciwnik też myśli i też czasem może zaskoczyć naszego dowódcę...
    Teraz czas na jutrzejszy trening. Liczę na dużą frekwencję!

A TO specjalnie dla naszych artylerzystów:-)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2010, 14:52:48 wysłana przez sir Luca »

Offline Chaber

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Grudnia 20, 2010, 17:39:35 »
    a lista uczestników jeszcze nie aktualizowana po wczorajszej bitwie czy znowu zostałem pominięty ? =)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Grudnia 20, 2010, 17:46:07 »
    Człowiek wraca zmęczony z pracy po całym dniu, liczy na miłe przywitanie a tu same pretensje...
    Listę uzupełnię jak dostanę screene, czyli dziś wieczorem pewnie. A wystarczyło spojrzeć na datę ostatniej modyfikacji posta...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #312 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:23:31 »
    Noo! Wreszcie coś normalnego dla artylerzystów! Proszę, by wszyscy MOI ludzie obejrzeli ten film! Oraz potencjalni kandydaci mają wysłać mi PW, jeżeli chcą dołączyć do artylerii!

Offline Chaber

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:54:06 »
    Człowiek wraca zmęczony z pracy po całym dniu, liczy na miłe przywitanie a tu same pretensje...
    Listę uzupełnię jak dostanę screene, czyli dziś wieczorem pewnie. A wystarczyło spojrzeć na datę ostatniej modyfikacji posta...

Nie denerwuj się ;)
    Żadnych pretensji nie było o czym miała świadczyć emotikona na końcu wypowiedzi.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Grudnia 20, 2010, 21:45:16 »
    No więc odbył się dzisiaj trening...
    Większej PATOLOGII dawno nie widziałem! Kompletne zaćmienie umysłów. Nie potrafiliśmy ustawić prostej formacji. Po półtorej godziny prób udało nam się w końcu nakręcić prosty szereg po prawej i lewej stronie, równą salwę i ogień zaporowy. O trudniejszych manewrach nie będę nawet wspominał... Jeśli dalej chcemy nagrywać się w czasie musztry to trzeba się skupić i bardzo precyzyjnie wykonywać rozkazy.
    Ale rozumiem, czasem każdy może mieć gorszy dzień, zdarza się. Oby nie za często...