Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 41404 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: [mm russia3][4pp_XW]4. Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #165 dnia: Listopada 30, 2010, 21:07:30 »
    Po co na taktykę skoro to główny dowódca mówi co ma robić twój regiment? Musimy zdyscyplinować nasz pułk, bo póki co to połowa się w tym orientuje tak jak ja w graniu na skrzypcach. Nawet sformowanie kolumny to dla niektórych istna łamigłówka :P
    Sława!

Offline Kellermann

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Listopada 30, 2010, 21:08:15 »
    To była moja pierwsza bitwa i bardzo mi się podobało :)
    Byłem w oddziale którym dowodził Wambo i generalnie wszyscy bez dyskusji wykonywali rozkazy, brawa dla dowódcy :D

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #167 dnia: Listopada 30, 2010, 22:48:52 »
    A ja musiałem wyjść o 21:40. No ale na trenie byłem, bitwie też. Zauważyłem że:
    -dla niektórych przycisk krzyczenia nie powinien istnieć. Jestem pewien że w jednej akcji Prusacy zorientowali się gdzie idziemy przez krzyki
    -strzelanie na rozkaz, tak samo celowanie. Dla niektórych widok przeciwnika to praktycznie zezwolenie na strzelanie.
    -szarża. Jak jest szarża to nie czaimy się za plecami kolegi, a jak widzimy że dwóch atakuje jednego to na serio nie trzeba wlatywać pomiędzy ich wywołując TK
    -Jak ktoś nie ma możliwości siedzenia na TS albo słuchania komend to niech nie gra. Tak samo z pingami
    -jesteśmy podzieleni na dwa kanały. U nas siedziało 10 osób, a graliśmy na serwie w 7. Drugi regiment był przeludniony. Czy dla was tak trudno zidentyfikować swoją grupę? Skakaliśmy, machaliśmy flagami a i tak niektórzy szli nie tam gdzie trzeba.

Moze nie az tak ostro,ale w zupelnosci sie zgadzam.Od poczatku podobalo mi sie to ze jest ten parzadek i dyscyplina.Im wiecej tych treningow i bitew jakos sie nagle wszyscy za generalow maja i kazdy ma cos do powiedzenia podczas bitwy.
    Kolejna sprawa a zarazem propozycja.Dodac punkt do regulaminu aby w zadnym wypadku po wejsciu na pokoj TS nie pytac o haslo,serwer itp.Nie dalo sie tego sluchac,zwlaszcza w trakcie trwania bitwy.Takie dane ustalmy ze beda podane na pokoju przez odpowiednia osobe.Jesli pass sie zmieni,dana osoba je zmienia informujac innych.Chodzi tylko o to zeby kazdy o tym wiedzial,ze haslo i nazwe serwa na ktorym jestesmy znajdzie na czacie pokoju TSa.
    Co do taktyk,tez jestem za przecwiczeniem pewnych spraw.Bo jesli chodzi o ustawianie sie,kolumny i tego typu rzeczy to chyba mozemy w mistrzostwach strarowac,jesli takowe bybyly:Psiegajac po zloto ofc:)
    Jesli na kolejnym treningu frenkfencja pozwoli,moze dalo by sie sformowac 2 oddzialy i pocwiczyc ten ostrzal linniowy?Do tego jest jeszcze cos,co zaproponowalem podczas bitwy koledze Wamboo.Mianowicie odczekac na szarze przeciwnika z nabita i gotowa do strzalu bronia.Zbyt czesto,a wlasciwie zawsze to my szlismy na pierwszy ogien.Nie mam nic nie przeciwko,ale skoro tak,to mozna jeszcze co nie co uwalczyc.
    Jak pisalem w poprzednim poscie,sa pewne postepy z celnoscia strzalu na odleglosc.Mysle ze jesli byli by chetni na jakis dzien w tygodniu,wylacznie na trening strzelecki to jak najbardziej zachecam.Zdradze te tajniki-a wlasciwie jeden,ktory zmienia all:D
    Mam nadzieje ze szefostwo zaakceptuje i poprze wniosek szarego szeregowca.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #168 dnia: Listopada 30, 2010, 23:22:16 »
    Oczywiście:-) Po to mamy kanał TSa i dostęp do serwerów treningowych. Hasło zawsze jest tam takie samo, chyba, że jakiś regiment ma trening aktualnie. Wystarczy napisać Vincenzo i trenować (napiszcie mu po prostu, że chcielibyście potrenować, na pewno się zgodzi). Ja niestety mogę sobie pozwolić na organizację tylko tych dwóch treningów w tygodniu. Ale zachęcam do treningów na własna rękę.

Co do dyscypliny na TSie... Niestety masz rację, coraz z nią gorzej. Nie chcę z nikim wojować ale będę musiał zacząć wyciągać konsekwencje chyba, bo prośbą jak widać nie ze wszystkimi można...

Z taktykami na bitwie jest ciężko, mapa jest zawsze losowa i ciężko się przygotować, na razie udało nam się opracować sposób dowodzenia, który powinien pozwolić na skuteczne manewrowanie tyloma oddziałami. A co do waszych, zdawałoby się, samobójczych szarż... Gdyby wszystkie oddziały robiły to co im się kazało (tak jak wy i parę innych regimentów) to nie byłyby potrzebne... Mogę was pocieszyć jedynie tym, że nigdy nie posłałem żadnego oddziału na śmierć jeśli nie byłem pewien, że jest to konieczne dla próby wygrania bitwy. Niestety nie wszyscy tak chętnie szli na bagnety... Nawet jeśli mieli atakować od skrzydła lub z tyłu.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Grudnia 01, 2010, 00:48:47 »
    Co do dyscypliny na TSie... Niestety masz rację, coraz z nią gorzej. Nie chcę z nikim wojować ale będę musiał zacząć wyciągać konsekwencje chyba, bo prośbą jak widać nie ze wszystkimi można...

Z taktykami na bitwie jest ciężko, mapa jest zawsze losowa i ciężko się przygotować, na razie udało nam się opracować sposób dowodzenia, który powinien pozwolić na skuteczne manewrowanie tyloma oddziałami. A co do waszych, zdawałoby się, samobójczych szarż... Gdyby wszystkie oddziały robiły to co im się kazało (tak jak wy i parę innych regimentów) to nie byłyby potrzebne... Mogę was pocieszyć jedynie tym, że nigdy nie posłałem żadnego oddziału na śmierć jeśli nie byłem pewien, że jest to konieczne dla próby wygrania bitwy. Niestety nie wszyscy tak chętnie szli na bagnety... Nawet jeśli mieli atakować od skrzydła lub z tyłu.
    TS:Tego wlasnie ja i z tego ci da sie zaobserwowac nie tylko ja oczekuja.Zwlaszcza ze takie byly zalozenia.
    Jak dla mnie mozemy powalczyc i 10-15 osobym skladzie,ale za to skladzie ktory bedzie robil co nalezy i to dobrze.
    Taktyka:Juz chyba wiemy jaka moze byc taktyka i jak sie konczy.Zawsze dochodzi do linniowej wymiany ognia z roznych odleglosci i zawsze dochodzi do szarzy.Oczywiscie mam na mysli jeden oddzial,np.ktorys z naszych.To wlasnie mysle powinnismy pocwiczyc.Warunek powodzenia jest taki,aby podczas treningu nie strzelac w powietrze.Musimy miec cel:)
    To moze tak jak w ankiecie?skoro wiekszosc opowiedziala sie za piatkiem o 20-tej,to moze wtedy?
    Trening linniowy,strzelecki+szarza.
    R.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #170 dnia: Grudnia 01, 2010, 13:26:06 »
    Jestem jak najbardziej ZA. Troche mi ta godzina nie pasuje, ale postaram się przychodzić. Według mnie dobrym celem  do ostrzału na początek, są te boty, które Major Dąbrowski ustawiał ;)

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Grudnia 02, 2010, 00:27:15 »
    Wśród tygodnia jestem 3/4 dni wieczorami na ts i spotykam coś około 2-6 osób, prosiłbym o liczniejsze wstawianie się, iż chcę nakręcić "reklamę" naszego pułku, ale na razie nie wiem jak to zrobię... chyba z botami... na prawdę pomóżcie mi chociaż w ten sposób. Liczę na was!
    Na jakim TS siedzicie i w jakich konkretnych godzinach?Tak sie sklada ze jesli juz grywam to wieczorami,a jesli juz grywam,wchodzilem na TS 22nd,po czym zaraz wychodzilem (trzeba czasem ze soba pogadac,ale nie na TS).

Jestem jak najbardziej ZA. Troche mi ta godzina nie pasuje, ale postaram się przychodzić. Według mnie dobrym celem  do ostrzału na początek, są te boty, które Major Dąbrowski ustawiał ;)
    A ja dalej obstaje przy tym aby sie podzielic na dwie grupy.Ale chyba za duzo czynnikow na to wplywa.Zobaczymy jak bedzie z frenkfecja i wtedy bedzie mozna cos myslec.
    Jeszcze raz zapraszam wszystkich chetnych na piatek.
    R.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Grudnia 02, 2010, 00:33:20 »
    Zanim zdążę uzupełnić pierwszy post to może już teraz ogłoszę oficjalne daty treningów pułkowych:

• PONIEDZIAŁEK 18:00- Trening całego pułku przed bitwą, najważniejszy trening pułkowy
    • PIĄTEK 20:00- Dodatkowy trening pułku (co nie znaczy, że mniej ważny)

Serdecznie wszystkich zapraszam (obecność na treningach jest brana pod uwagę przy awansach). Liczę na waszą dużą frekwencję.

Od razu wrzucę tu wyniki ankiety (żeby kiedyś nie zginęły)
    Termin  Ilość głosów
    Piątak ok. 18  12 (20%)
    Piątek ok. 20  21 (35%)
    Sobota ok. 18  5 (8.3%)
    Sobota ok. 20  8 (13.3%)
    Niedziela ok. 18  8 (13.3%)
    Niedziela ok. 20  6 (10%)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2010, 23:57:42 wysłana przez sir Luca »

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #173 dnia: Grudnia 02, 2010, 14:18:32 »
    Hej! Jako, że nie udało mi się do tej pory nikogo złapać na steamie, TS'ie czy czymkolwiek, napiszę tutaj. W niedzielę, o godzinie 7 pm GMT czyli o 20.00 czasu polskiego odbędzie się nie formalny event, tzn robimy z 6th dragoons i prawdopodobnie 51st bitwę liniową na jakimś treningowym serwerze. Byłoby nam (mówię w i imieniu 92nd), żebyście dołączyli do tej bitwy po naszej stronie, walczyli i ginęli razem z nami pod wspólnym sztandarem. Wydaje mi się, że to będzie też świetnym treningiem przed poniedziałkową liniówką. Co o tym sądzicie?

Best Regards

92nd Major J. H. Dąbrowski

Edit: zmienilem z 9 na 7, sorry my bad :) to jest o 20 naszego czasu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2010, 15:49:38 wysłana przez J. H. Dąbrowski »
    X__x

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #174 dnia: Grudnia 02, 2010, 15:09:21 »
    Ja to jak zwykle mam szczęście. ^^ Akurat weekend, który jest pełen jakichś eventów muszę odpuścić... W piątek zjeżdżam na chatę - czyli trening piątkowy odpada. Po drugie cały weekend mam zawalony referatem i kolokwium, a na dodatek akurat w niedzielę będę wracał na studia - czyli niedziela też odpada. Fail trzeci... we wtorek mam ten wspomniany referat i kolokwium, więc poniedziałek wieczór też mnie nie będzie. :( Cóż jeśli trzeba wybierać z dwójki: studia vs. gra, to wiadomo co trzeba wybrać*. ;)

*No może nie każdy wie co wybrać, ale ci co jeszcze nie wiedzą, to za jakiś czas już będą wiedzieć. :D

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #175 dnia: Grudnia 02, 2010, 15:12:56 »
    Eeee... czy 9pm GMT to przypadkiem nie 22.00 w Polsce? Chętnie bym wziął w tym udział, ale w poniedziałek wstaje o 6.00 i nie mogę być półprzytomny ;(

Niestety nie będzie mnie w piątek na treningu, bo wyjeżdżam z klasą na wycieczkę integracyjną i wracam w sobotę ;/ Ale w poniedziałek stawię się na treningu i liniówce.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Grudnia 02, 2010, 15:52:39 »
    Będę! I mam nadzieję, że spora część SRT również, jako że tego dnia nie mamy nic zaplanowanego :)

Offline Kellermann

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Grudnia 02, 2010, 22:57:13 »

Moim zdaniem na botach to możemy sobie samodzielnie ćwiczyć w dni inne niż treningowe. Kiedy jesteśmy w kupie fajnie by było postrzelać do żywych przeciwników, do siebie nawzajem :) ale to tylko taka mała sugestia.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Grudnia 02, 2010, 23:42:39 »
    Więc tak...
    Co będziemy robić na treningu, zależy od tego ilu nas będzie. Jak jest nas dużo, możemy grać na dwa oddziały, jeśli mało, musimy wspomóc się botami.

A w niedzielę, wszystkich zapraszam na event organizowany przez 92 regiment. Sam nie wiem czy dam radę się pojawić ale liczę na waszą frekwencję:-)

Offline platusek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Grudnia 03, 2010, 19:11:08 »
    Czytałem gdzieś że chcecie nakręcic filmik z MM o tym pułku ?? To ja bym się kiedyś przyłączył jakbyście go kręcili ;D Może mógłbym nawet pomóc.