Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Native][PE] Polish Eagles  (Przeczytany 94479 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Native][PE] Polish Eagles
    « Odpowiedź #420 dnia: Października 20, 2016, 22:47:45 »
    Tym samym powiedziałbym, że PE osiągnęło w tym momencie większy sukces niż SRC u szczytu świetności  ;_;
    (click to show/hide)

Nie da się z tym nie zgodzić. Tak samo jak z tym, że:
    (click to show/hide)

https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #421 dnia: Października 20, 2016, 22:48:55 »
    Tym samym powiedziałbym, że PE osiągnęło w tym momencie większy sukces niż SRC u szczytu świetności  ;_;
    (click to show/hide)

Skoro to nie prowokacja, to nie radzę iść tą drogą, bo przykład, jak to się kończy zaprezentowało już REF :p
    A tak serio, to wszyscy się cieszymy z Waszego sukcesu i życzymy wygranej w finale, ale jednak jest to turniej ze schyłku sceny, gdzie większość zdążyła się porozpadać i klany, jak AE i IR już nie grają tego, co wcześniej. Większość to w ogóle nowość w fazie pucharowej, także nie jest to raczej powód, by zacząć określać to jako historyczny sukces ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #422 dnia: Października 20, 2016, 23:08:15 »
    Jest to historyczny, bo ile polskich drużyn ma podium w main turniejach eu? Kiedy ostatnio polska drużyna zaszła tak daleko?

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #423 dnia: Października 21, 2016, 00:09:51 »
    Skoro to nie prowokacja, to nie radzę iść tą drogą, bo przykład, jak to się kończy zaprezentowało już REF :p
    A tak serio, to wszyscy się cieszymy z Waszego sukcesu i życzymy wygranej w finale, ale jednak jest to turniej ze schyłku sceny, gdzie większość zdążyła się porozpadać i klany, jak AE i IR już nie grają tego, co wcześniej. Większość to w ogóle nowość w fazie pucharowej, także nie jest to raczej powód, by zacząć określać to jako historyczny sukces ;)
    Schyłek sceny powiadasz ? To zależy od punktu widzenia. Dla niektórych schyłkiem sceny może być okres, kiedy zaczęło tracić na jakości IG, czyli szczerze mówiąc 2012 rok. Dla innych zaś obecny okres jest schyłkiem sceny. Ja jednak uważam, że mówienie o jakimś schyłku sceny i tym samym pewnie nieświadoma próba ujmowania sukcesów danej drużyny jest nie na miejscu. Wiem, że mój post zabrzmi troszkę subiektywnie (a nawet nie trochę), bo jednak stanę w obronie PE, gdzie na WMT jestem przypisany do rostera no i coś tam czyniłem na rzecz zespołu, czyli jak każdy dołożyłem (niewielką ze swojej strony, bo bardziej pod względem organizacyjnym niż gry) cegiełkę do tego sukcesu. Może i nie było Freelancersów czy KURWY, ale jak napisał Warhammer - jak często polski klan jest w finale EU turnieju ? REF miał swój okres świetności, w okresie gdzie system gry się różnił - grało się 20 rund, nie po 8, ale w większej ilości graczy, a o zwycięstwie decydowała znajomość bugów i mądre wykorzystanie ich, jak w przypadku "Wioski". Taki Pifcio czy IvE mogą napisać, że dalsze sukcesy na europejskiej scenie WV, Trinity, SRC czy teraz PE to już schyłek bo mechanika gry uległa zmianie, a liczą się tylko "stare dobre czasy" i one są brane jako punkt wyjścia ? Idąc tym tokiem rozumowania, możemy powiedzieć, że Prusy osiągnęły swą świetność u schyłku Europy, bo wiele państw nie istniało, np. My. Brednie. Nikomu nie możemy ujmować sukcesów - REFowi, WV (Trinity), SRC (które w okresie swej świetności rżnęło takie AE czy RNGD i kto wie co by było, gdyby nie okres wakacyjny) czy PE, bo każdy klan dumnie reprezentował polskie community w okresie innej generacji tej gry, a nie u schyłku sceny. Schyłkiem sceny to możemy nazwać polską scenę WB od 3 lat, bo nie ma już wielu aktywnych klanów, są tylko 2 monopolistyczne polskie zespoły, które skupiają w swoich szeregach najlepszych polskich rzeźników (to określenie dla wszystkich arcyłotrów WB, nie tylko piechurów :D). A ostateczne wyniki pokazują swoje - REF miał na EU scenie 3 miejsce, Trinity drugie, PE na pewno ma drugie, SRC mogło nawet wygrać, ale nie wygrało bo brakło czasu i chęci do gry. Stąd nie można uznać postu Prince`a za prowokacje, tylko raczej należy się zgodzić. Długo to trwało, ale PE potrzebowało tyle czasu, by pokazać się z bardzo dobrej strony w Europie, bo w Polsce to są znani już przede wszystkim po 2012 roku.

Ja ze swojej strony gratuluję chłopakom (i dziewczynie !) dobrej postawy w dzisiejszym meczu :) Myślę, że jeszcze 1.5 miesiąca temu nikt z nas w PE, biorąc pod uwagę nasze wspólne przygotowywanie się do turnieju i zmienne rezultaty, jakie osiągaliśmy w okresie przed rozpoczęciem WMT, nie brał by na poważnie osoby, która powiedziałaby nam, że PE zagra w finale WMT :P Jeszcze raz gratuluję i życzę powodzenia w finale :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #424 dnia: Października 21, 2016, 00:44:15 »
    Nie zrozumiałeś mojego posta Kamillo. Ja niczego nie ujmuję PE (spójrz też na mojego I posta, zanim napisał Prince) i z sukcesu się cieszę. Była to tylko odpowiedź na to, że zaczyna się powoli (teraz żartem, ale wyobrażam sobie, co może być potem) polemika "no to teraz jesteśmy najlepszym klanem pl ever", podczas gdy sam zauważyłeś, że różne klany odnosiły sukcesy w różnych okresach. Po prostu chciałem przestrzec przed wchodzeniem w styl wypowiedzi, jaką przyjął REF przedtem, bo przez to skończyli, jak skończyli (do dzisiaj są wykpiewani nawet przez nowych, podczas gdy swojego czasu dobrze reprezentowali polską scenę i również się zasłużyli).

A schyłek sceny jest dlatego, że zaraz Bannerlord wyjdzie (ma już nawet stronę w Steam Store). Ludzie czekają tylko na nową grę i przez to się wysypują coraz bardziej. Zaczęło się to od ECS'a Watliego, gdzie było widać znaczny spadek ... generalnie to wszystkiego, względem poprzednich głównych turniejów. A więc, czy można teraz porównywać WMT do WNLi, czy ENLi? I to już zależy od punktu widzenia, tak, jak mówiłeś. Moim zdaniem niekoniecznie, bo jednak WV, czy SRC mierzyło się z kilkoma drużynami na wyrównanym i wysokim poziomie (w czasie swojej świetności oczywiście), podczas gdy na ten schyłkowy okres już nie ma takiej samej rywalizacji i poziomu, bo zwyczajnie wszyscy oczekują już na BL, które jest już bardzo blisko na horyzoncie (w przeciwieństwie do tego, co było przez ostatnie 3 lata).

I przypominam (zanim zacznie ktoś przekręcać sens moich wypowiedzi), że ja wam kibicuję w tym finale!
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Października 21, 2016, 01:03:17 »
    Dobrze, to Twoje zdanie i masz do niego prawo. Ja posłużę się jeszcze innym przykładem. Od 2007 roku śledziłem aktywnie scene Unreal Tournament 2004, do 2011 roku, bo wtedy niestety tamta scena upadła. UT2004 jak łatwo się domyślić swoją premierę miał w 2004 roku. W 2007 roku wychodzi UT3. Dziwnym trafem, scena UT2k4 nie traci na wartości w okresie połowy 2007 roku (UT3 swoją premierę miał zdaje się w październiku), wręcz przeciwnie, po premierze "trójeczki", UT2k4 przeżywa drugą młodość. Dlatego nie uważam, że teraz scena WB jest słabsza niż kiedyś. Różnica jest taka, że teraz jest gra bardziej wyrównana, bo dużo więcej osób ma opanowaną mechanikę gry. Dlatego uważam, że sukces w ENLu można stawiać na równi z sukcesem w WMT. Bo to i to jest europejskim turniejem o wysokiej renomie.

Z całym szacunkiem, ale to tak, jak ja bym teraz pisał, że zdobycie przez Was NC w poprzednim roku jest mało istotne, bo jednak wielu graczy w dalszym ciągu cisnęło w tą gre, bo oczekiwało Bannerlorda. Nic takiego nie powiem, bo nie umniejszam żadnemu z tych turniejów. Jak zaczynał się WMT Bannerlord nie miał wsparcia na steam jeszcze. Pojawiło się to dopiero 2 lub 3 dni temu jak dobrze kojarzę. Czyli wg Tego, co Ty napisałeś, można wywnioskować, że WPL będzie turniejem "u schyłku sceny" bo pojawiło się większe światełko w tunelu odnośnie premiery Bannerlord (a pewnie poczekamy na niego, jak na HL3 :D)

Edit.// Dodam coś jeszcze:

Po prostu chciałem przestrzec przed wchodzeniem w styl wypowiedzi, jaką przyjął REF przedtem, bo przez to skończyli, jak skończyli (do dzisiaj są wykpiewani nawet przez nowych, podczas gdy swojego czasu dobrze reprezentowali polską scenę i również się zasłużyli).
    REF był swojego czasu hegemonem polskiej sceny i jednym z ważniejszych aktorów sceny zagranicznej (zabrzmiało jakby to był temat odnośnie stosunków międzynarodowych :D). Sytuacja zmieniła się kiedy powstało WV - wtedy REF został zdetronizowany i przez długi czas swoim zachowaniem, głównie w postaci IvEgo nie chciał się do tego przyznać. Co do "nowych" którzy kpią z REFu - dla mnie są po prostu kretynami, jak ludzie, którzy publicznie cisnęli bekę z Hopkiina, podczas gdy 90% z tych osób by podczas dogrywki była tak sparaliżowana, że zapomniałaby do czego służy PPM :) Rozumiem jeszcze ironię ze strony gorNa, ale rozwala mnie jak jakiś Maciek997HWDP ciśnie beke z REFu :D Wiele nowych osób sukcesy REFu, istnienie SRT, SZ, killera223 to zna głównie z opowiadań starszych kolegów. Mało kto zna scenę w zasadzie od jej powstania, z aktywnych graczy to mogę wymienić na palcach jednej ręki, na pewno gorN, IvE, z tych co na szybko mi do głowy przychodzą. Ja nawet nie znam tak świetnie historii klanów killera223 no i okoliczności utworzenia WV też znam z opowiadań Blackitta, a troszkę lat w tym bagnie siedzę, myślę, że śmiało mógłbym o tym licencjat nawet napisać :) Polska scena WB to głównie osoby, co pamiętają patologie pokroju GSE, albo ludzie, którzy rozpoczęli grę już po tym, jak chociażby Prince, który biorąc pod uwagę przeboje, jakie działy się na scenie i staż, jest graczem młodym, ale niezwykle zdolnym i utytułowanym.
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2016, 01:27:30 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #426 dnia: Października 21, 2016, 01:05:50 »
    Dobra robota ! Powodzenia w finale !
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #427 dnia: Października 21, 2016, 06:38:30 »
    Skoro już prowokujemy, to pomyślmy co by było gdyby w WMT grało SRC ヽ(*⌒∇⌒*)ノ

A w pełni szczerze - gratulacje PE, wykorzystaliścir daną wam szansę i o to jesteście w finale! Pokażcie na co was stać

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Października 21, 2016, 10:09:13 »
    Ogólnie to mam wrażenie jak tak teraz czytam, że początkowy wpis Prince`a, który pociągnął za sobą kolejne posty to marna próba odwrócenia uwagi od sprawy Trybunału Konstytucyjnego w Polsce :D

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #429 dnia: Października 21, 2016, 15:23:06 »
    Polska scena WB to głównie osoby, co pamiętają patologie pokroju GSE.

Nie wszyscy w GSE byli patologią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    A to już finał tego WMT jest? A myślałem, że do półfinału weszliśmy :O

Offline Slaybot

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #430 dnia: Października 22, 2016, 00:36:08 »
    Dobra robota ! Powodzenia w finale !

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #431 dnia: Października 26, 2016, 23:54:12 »
    Finał w niedzielę o 20:30. Mecz będzie streamować Greed.
    https://www.youtube.com/watch?v=qTlr1H4fi24
    « Ostatnia zmiana: Października 27, 2016, 11:09:50 wysłana przez blackhawk »
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #432 dnia: Października 27, 2016, 00:26:04 »
    Niezły filmik :D

Offline Jarzo

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #433 dnia: Października 27, 2016, 11:47:58 »
    Powodzenia ! :)

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #434 dnia: Października 31, 2016, 00:10:36 »
    Niestety przegrywamy mecz z AE 12:1. Nie był to najlepszy mecz w naszym wykonaniu, ale ogólnie udało nam się osiągnąć najwięcej w naszej historii (nie licząc srebra ENL III, który zdobyliśmy razem z Trinity). Dziękuję drużynie za cały turniej, wszystkim zaangażowanym i wspierających nas. Szkoda, że nie udało się tego zwieńczyć, ale z perspektywy całego WMT jesteśmy usatysfakcjonowani srebrem. Wbrew pozorom turniej był bardzo mocno obstawiony, brakowało właściwie tylko francuskich drużyn.
    Odnośnie przyszłości to w związku z rozpoczęciem się WPL'a nie będziemy już tak aktywni. Nie startujemy i nasi gracze będą grać w innych drużynach. Raczej będziemy się już tylko spotykać na mecze w PP.
    (click to show/hide)
    https://www.twitch.tv/greedalicious/v/98081104
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016