Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zagraj w Betę Warbanda  (Przeczytany 4368 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Zagraj w Betę Warbanda
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 06, 2011, 22:52:02 »
    Tak więc kolejny dzień zacnej gry w Betę.

Serio, zapraszam wszystkich chętnych na wspólną grę. Jest niezła zabawa i można się pośmiać w dobrym towarzystwie.

Jak NIFN napisał w SB:  http://img685.imageshack.us/img685/5577/mb5u.jpg "Takie akcje to normalka ;d"

Jak również ciekawa akcja była w bramie Village, po której to na mapie nie został ani jeden żywy gracz :P
    A co najważniejsze.... obijanie, potrącanie i rozjeżdżanie NIFNA końmi to przyjemność przez wielkie P. Jak również obserwowanie, jak Thaessowi koń ucieka spod dupy, gdy ten próbuje wsiadać, uciekając przed Nifnem. :D

Serio polecam grę w fajnym towarzystwie oraz starym klimacie Warbanda.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 06, 2011, 23:58:57 »
     Z tymi końmi to ciekawa sprawa, w finalnej wersji może być jeden koń bez właściciela i oczywiście kogo potrąci na mapie, MNIE !!! :/ A w becie zwiewają gdzie pieprz rośnie :D Animacje ataku jak i umierania na koniu fajnie wyglądają, a już konny łucznik (Mat) mający konia i dodatkowo jednorożca poprostu bezcenne :D Z tą akcją przy bramie też się nieźle uśmiałem.

Dzięki Thaess za możliwość sprwadzenia czegoś, co np. NIFN ciągle wspomina z sentymentem. Ma pełne podstawy, żeby tak mówić ^^ Nic tylko ściągajcie i sami oceńcie. Może jest pare niedoróbek, ale da się z tym żyć :P
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 07, 2011, 01:28:45 »
    Jak tylko znajdę czas to ściągnę i dołączę do gry. Prawie każdy kto grał w tamtych czasach ma dobre, wręcz najlepsze wspomnienia związane z Warbandem. Zachęcam wszystkich, którzy grali i tych, którzy jeszcze nie grali!

Grałem od stycznia więc gratuluję umiejętności matematycznych.

EDIT: Czy dziadowie to nie wiem, ale pamiętam jeszcze spamerskie włócznie, kombinowanie z nachyloną i siłą łuków.

Byłem jednym z pierwszych polskich graczy, pamiętam jeszcze Shrame i kilku innych graczy z którymi graliśmy godzinami na jednym jedynym serwerze z 15-20 osobami:D Dopiero później został uruchomiony serwer US. W każdym razie patche do tego okresu wychodziły bardzo często, czasem nawet co kilka dni, co za tym idzie bywały okresy, kiedy Warband był zupełne niegrywalny i zmieniał się baaardzo drastycznie, testowano moc łuków itp. Można powiedzieć, że styczeń to dla tych zupełnie pierwszych okres późny, kiedy coś już zaczęło się psuć...

PS. HA! Nikt nie może zaprzeczyć, że byłem pierwszą osobą, która kiedykolwiek zaczęła stosować zmyłki!:D

Swoją drogą, kto pamięta jak Pif-Paf załatwiał lewe keye dla SB od Armagana? Pisał do niego, że jest redaktorem jakiegoś tam pisma i pisze artykuł na temat gry i, że potrzebuje cd-keyów dla swojego zespołu:D Mogłem coś przekręcić, w każdym razie rozdawał cd-keye na TeamSpeaku. 
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2011, 01:33:39 wysłana przez Oktawian »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 07, 2011, 12:09:09 »
    Swoją drogą, kto pamięta jak Pif-Paf załatwiał lewe keye dla SB od Armagana? Pisał do niego, że jest redaktorem jakiegoś tam pisma i pisze artykuł na temat gry i, że potrzebuje cd-keyów dla swojego zespołu:D Mogłem coś przekręcić, w każdym razie rozdawał cd-keye na TeamSpeaku. 
    Pamiętam, to był genialny plan. Najlepsze że jakiś czas temu gdy na krótko wpadł na forum napisał że dostał maila od Armagana mniej więcej o takiej treści "Jako że wasza redakcja testowała betę i zna naszą grę. Czy nie zechcielibyście zrobić z nami wywiadu?"

A co do bety. Nareszcie znowu WB zaczął mi się podobać. Nie ma to jak gra w sprawdzonym towarzystwie ze starymi regułami. Nie mówiąc już o wspaniałych sytuacjach do jakich czasem dochodzi i(np niewidzialny Alkhadias i zespół Ghostbusters).
    W każdym razie serdecznie zachęcam wszystkich do wspólnej gry, szczególnie pionierów WB.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 07, 2011, 13:32:19 »
    PS. HA! Nikt nie może zaprzeczyć, że byłem pierwszą osobą, która kiedykolwiek zaczęła stosować zmyłki!:D

Pierwsze były boty! :D

Właśnie pobieram betę. Chętnie znowu sobie pogram jak "za dawnych czasów" ;).

Offline Hefalump

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 07, 2011, 13:40:17 »
    Niedawno pobrałem i przypomniało mi się parę dobrych "cech" bety :) .

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Tak się zastanawiam czy nie lepiej byłoby zostać przy wersji beta. :D
    Heff fun

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 07, 2011, 13:59:13 »
    Taaaak... Nachylona oszczepem lub młotem jest hardcoreowa :). Parę razy udało mi się kogoś tak ubić, ale to graniczy z cudem :).

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 07, 2011, 14:07:35 »
    Nie grałem wcześniej w betę i ściągnąłem z ciekawości. O ile na serwerze nie było nikogo to nawet krótka zabawa z botami była ciekawa. Jeśli ktoś jeszcze nie grał w betę MUSI naprawić ten błąd :D
    Przydałby się event, który polegałby na potyczce w becie. Dzięki temu więcej ludzi zobaczyłoby urok bety ;)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 07, 2011, 14:16:27 »
    Na nowy rok, gdy będę miał dostęp do kompa pobiorę i zobaczę jak grało się za starych dobrych czasów, ogólnie to beta w którym roku wyszła?
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 07, 2011, 14:27:44 »
    2009 Chyba Wrzesień...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 07, 2011, 14:47:32 »
    Wersja 0.650 (czyli ta) ukazała się na początku grudnia 2009.
    Widzę, że coraz więcej osób pobiera - to dobrze ;d

Pozdrawiam!

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 07, 2011, 15:36:51 »
    Tylko mam pytanie... jak z serwerem? Czy w razie zebrania 15 osób, a potem może nawet 20, host udźwignie?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Thaess

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 07, 2011, 15:38:12 »
    Jak kiedyś testowałem to 12 osób mogło pograć bez lagów, na dalsze testy brakło chętnych.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 07, 2011, 23:44:28 »
    Niestety beta w dziwny sposób wpływa na nowa wersję, nie odkrylem jeszcze powodu, ale nowa wersja nie chce zaskoczyć. Do tego zrypała mi się też beta, więc zepsuły mi się obie wersje i nie mogę grać :)

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 08, 2011, 00:45:10 »
    Darkula, ważne, że z Twojej twarzy nie znikł uśmiech:)