Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zagraj w Betę Warbanda  (Przeczytany 4378 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Thaess

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Zagraj w Betę Warbanda
    « dnia: Grudnia 05, 2011, 18:10:09 »
    Witam.

Zapewne wielu z Was ma ochotę odświeżyć sobie wspomnienia związane ze starą dobrą betą Warbanda, lub po prostu sprawdzić jak ta gra wyglądała przedtem. Po bardzo żmudnych poszukiwaniach po czeluściach internetu znalazłem pliki serwerowe oraz klienta wersji 0.650, oraz udało mi się postawić serwer pod tę wersję. Jednak gra z botami nie sprawia tyle przyjemności co gra z realnymi graczami, toteż chciałbym Was zaprosić do wspólnej gry. Większej filozofii w związku z instalacją nie ma, jedyne o czym trzeba wiedzieć to to, że profile postaci multiplayerowych z nowej wersji nie są kompatybilne z wersją beta, tak więc polecam zrobić sobie kopię pliku, w którym one się znajdują.

(click to show/hide)

Download:
    Instalka WB 0.650
    Mirror instalki
    Mirror nr2
    Plik profiles.dat

Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2011, 19:18:03 wysłana przez Thaess »

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Zagraj w Betę Warbanda
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 05, 2011, 18:29:59 »
    Po co stare wersje jak są nowe lepsze wersje...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 05, 2011, 18:35:01 »

Dobre. xD Nie ma lepszej wersji niż wczesna beta, bo później TaleWorlds coś spi****yło.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 05, 2011, 18:36:33 »
    Czy lepsze to śmiem wątpić...

Co prawda wolałbym pograć w jeszcze bardziej starszą wersję (tam, gdzie manual blocking był powolny, jak i postaci nie mogły biegać w tył), ale sam fakt braku długiego, zje***ego gó**a pokroju Long Axe (jednak są ;x), chamberingów i kopania wystarcza :D
    Gorąco polecam :>

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2011, 19:12:02 wysłana przez NIFN »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 05, 2011, 18:36:38 »

Guzik prawda...

Tak samo jak w podstawowym Mount & Blade klimatycznie górują wersje beta, tak samo i w Warbandzie. Przynajmniej dla niektórych. Zarówno na finalnej wersji M&B, jak i M&B: Warband się tylko zawiodłem, gdyż po bardzo, bardzo obiecujących betach, w które grało się z przyjemnością, otrzymaliśmy... takie byle co. Ale jak już wspomniałem, w wersje Beta grało się z wielką przyjemnością i zaangażowaniem, gdyż takim wersjom można wybaczyć niedoróbki i braki. No i swój klimat miały ;>
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 05, 2011, 19:16:42 »
    I "automatyczna" nachylona! To jest to!
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 05, 2011, 21:10:03 »
    NIFN nie da nikomu spokoju u nas w klanie, póki nie ściągniemy tej wersji :P Jutro się przekonam ile w tym prawdy i czy nie idzie narzekać na tą wersję, tak jak na tą aktualną. Jak się przyjmnie wszyscy przejdą na bete hehe, to by było wydarzenie :P
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 05, 2011, 21:18:35 »
    Z tego co pamiętam wersja beta była słaba....to jest moje osobiste zdanie. Nie czułem specjalnie klimatu, natomiast ogromną zaletą był praktycznie brak idiotów i noobów.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:07:25 »
    NIFN nie da nikomu spokoju u nas w klanie, póki nie ściągniemy tej wersji :P Jutro się przekonam ile w tym prawdy i czy nie idzie narzekać na tą wersję, tak jak na tą aktualną. Jak się przyjmnie wszyscy przejdą na bete hehe, to by było wydarzenie :P

Ciekawe co wtedy twórcy by powiedzieli... :)
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:08:45 »
    Z tego co pamiętam wersja beta była słaba....to jest moje osobiste zdanie. Nie czułem specjalnie klimatu, natomiast ogromną zaletą był praktycznie brak idiotów i noobów.

Żeby mieć co pamiętać, najpierw trzeba było grać na becie... Nie mam na myśli wersji miesiąc przed premierą, kiedy była open beta, tylko na saaaaaaaamym początku:)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:11:21 »
    Żeby mieć co pamiętać, najpierw trzeba było grać na becie... Nie mam na myśli wersji miesiąc przed premierą, kiedy była open beta, tylko na saaaaaaaamym początku:)

Grałem od stycznia więc gratuluję umiejętności matematycznych. Na koniu grasz chyba jednak trochę lepiej. Cóż, nie wszyscy jak widać są mocni we wszystkim.

EDIT: Czy dziadowie to nie wiem, ale pamiętam jeszcze spamerskie włócznie, kombinowanie z nachyloną i siłą łuków.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2011, 22:50:37 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 05, 2011, 22:15:36 »
    To pewnie zaczynałeś już na tych wersjach co zaczynały robić się dziadowe. ;) Najlepsze były te 0.5xx w okolicach października/listopada.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 05, 2011, 23:43:02 »
    Więc zacząłeś w najgorszym momencie, Argaleb...

Komentarze nt. umiejętności w grze zachowaj dla siebie, bo dla mnie to nie jest wskaźnik czegokolwiek, a jeśli ktoś takie coś pisze, to widać jakieś już zalążki uzależnienia. Psycholog zawsze pomoże;)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 06, 2011, 08:11:55 »
    Wczoraj pod wieczór wbił Alkhadias i Mat i w końcu mogliśmy zagrać sobie 2 vs 2 (gra z botami, to żadna gra) ;p
    Było śmiesznie - zwłaszcza, gdy po mozolnym machaniu na oślep, Mat w końcu ubił niewidzialnego Alkhiadiasa xD

Ah... jak dobrze jest powspominać (animacja z lewej ftw!)...
    Przydałoby się jednak więcej osób, więc ściągać i wbijać!

Pozdrawiam!

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 06, 2011, 09:27:29 »
    Z chęcią bym pograł, jednak mam troszkę dużo roboty w pracy, a uczyć też się trzeba...
    W wolnym czasie zajmuję się sprawami PE.

Może za jakiś czas :)