Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytanie  (Przeczytany 1517 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aleksander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pytanie
    « dnia: Grudnia 04, 2011, 03:05:51 »
    Witam,mam pytanie otóż stworzyłem swoje królestwo zająłem 4 zamki i czy jest teraz możliwy pokój?

Offline Jack Aligator

• Użytkownik
    Odp: Pytanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 04, 2011, 09:55:30 »
    Jest możliwy ale tylko za zgodą króla(wróg) trzeba chyba wysłać gońca jak się nie zgodzi to dalej atakujesz jego dopóki się nie zgodzi. Moim zdaniem najlepiej atakuje się zamki w tedy gdy jest pokój bo nie mogą przejąć potem nie wiem czy to bug, ale jest fajny 30dni nieagresji a ty przejmujesz zamki tylko musisz jakiegoś lorda zaatakować i zniżyć się do -3 i zaatakować jakiś zamek, a co najlepsze nie wywołujesz wojen.
    Ciemne sprawy najlepiej załatwiać po ciemku. <br /><br />[...] zwycięstwo to bardzo smutna historia.<br /><br />Tak to już bywa, że kiedy człowiek ucieka przed swoim strachem, może się przekonać, że zdąża jedynie skrótem na jego spotkanie.

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 04, 2011, 18:47:02 »
    Konieczne jest wysokie prawo do korony. Inaczej nie będzie chciał słyszeć o pokoju.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 04, 2011, 20:38:39 »
    Jest i inny błąd dzięki któremu zdobędziesz 100 prawa do rządzenia. Otóż wystarczy, że przeciwnikowi wojna nie będzie się opłacać, potem jedziesz do króla (z dużym oddziałem- żebyś mógł go pokonać) pytasz się czy zgodzi się zawrzeć rozejm. Jeśli się zgodzi i pojawi się komunikat, iż dostajesz prawo, to nic nie klikaj tylko szybko kliknij na twarz władcy potem daj esc i znów dostajesz prawo, powtarzaj, aż uzyskasz zadowalającą Cię liczbę. teraz przejdź dalej i albo odjedziecie w pokoju, albo wyskoczy kolejny bug i będziesz musiał z nim walczyć, czasami nawet uda Ci się go zniewolić. Ta walka nie wywołuje kolejnej wojny, ale za to może ktoś stęskni się za królem i go wykupi.
    Prawdopodobnie z danym królestwem nie będziesz miał już nigdy wojny (król musi wypowiedzieć, ale jak skoro masz go w niewoli?).

Edit: Król nie ucieknie jak będziesz miał z 40 ludzi w oddziale, którzy go upilnują , a to dużo nie jest.

Edit 2: Raczej Ci tego na screenach nie pokaże, bo nie chce mi się na nowo instalować, tworzyć królestwo itd. Wiem, że to co tu napisałem to zawiłe jest, ale inaczej nie potrafię. Gdybyś też się spotkał z taką sytuacją pewnie byś wiedział o co chodzi.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2011, 12:59:59 wysłana przez Dawidous »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 04, 2011, 20:49:24 »
    Król zawsze może uciec z niewoli, jak każdy...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 04, 2011, 22:02:38 »
    Jak ma używać bugów, to równie dobrze niech włączy kody i eksportuje postać.
    (click to show/hide)

Offline Aleksander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 05, 2011, 05:59:50 »
    Jest i inny błąd dzięki któremu zdobędziesz 100 prawa do rządzenia. Otóż wystarczy, że przeciwnikowi wojna nie będzie się opłacać, potem jedziesz do króla (z dużym oddziałem- żebyś mógł go pokonać) pytasz się czy zgodzi się zawrzeć rozejm. Jeśli się zgodzi i pojawi się komunikat, iż dostajesz prawo, to nic nie klikaj tylko szybko kliknij na twarz władcy potem daj esc i znów dostajesz prawo, powtarzaj, aż uzyskasz zadowalającą Cię liczbę. teraz przejdź dalej i albo odjedziecie w pokoju, albo wyskoczy kolejny bug i będziesz musiał z nim walczyć, czasami nawet uda Ci się go zniewolić. Ta walka nie wywołuje kolejnej wojny, ale za to może ktoś stęskni się za królem i go wykupi.
    Prawdopodobnie z danym królestwem nie będziesz miał już nigdy wojny (król musi wypowiedzieć, ale jak skoro masz go w niewoli?).
    Nie rozumiem o co ci chodzi czy mógłbyś pokazać to na screenach?

Offline Galdil

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 05, 2011, 15:10:27 »
    A może jednak nie?:) Chodzi mu o bugowanie gry, aby zdobyć max do prawa rządzenia, co z pewnością ułatwi grę, ale zmniejszy też frajdę z przechodzenia gry. Bij wrogich lordów, zdobądź jeszcze z jeden zamek i wkońcu wrogi król zaproponuje Ci pokój. Ponadto znajdź sobie w tawernach towarzysza, który będzie promował Twoje prawo do tronu.

Offline Aleksander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 05, 2011, 15:39:25 »
    Ponadto znajdź sobie w tawernach towarzysza, który będzie promował Twoje prawo do tronu.
    Np. jak ma ktoś tak na imię? czy można wybrać kogokolwiek ?

Offline Abba

• Użytkownik
    • Troll seregant
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 05, 2011, 15:41:43 »
    "nie rozumiem możesz pokazac na screenach"?
    Rozbrajają mnie takie teksty. Wracamy do pisma obrazkowego?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta //Mat Berserker

Offline Aleksander

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 05, 2011, 16:43:04 »
    Wszystko jest już okej tłukłem ich ile mogłem no i wreszcie sie poddali
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2011, 20:10:11 wysłana przez Aleksander »