Szalony przestępca

porywa dwie osoby.
Pierwszą jest całkowicie przypadkowa osoba. Nie ma znaczenia jej wiek, płeć, status społeczny. To po prostu osoba. Ktoś.
Drugą jest świadomie wybrana ofiara. To konkretny cel, który nie wie absolutnie nic, o tej pierwszej ofierze.
Szaleniec umieszcza obie osoby na krzesełkach, które podwieszone są do sufitu gigantycznego akwarium, za pomocą lin. Liny zamocowano w taki sposób, że przechodzą przez to drugie krzesełko.
Linę można łatwo przeciąć w taki sposób, że drugie krzesełko wpadnie do wody, bez szkody dla pierwszego krzesełka, lub na odwrót, można też przeciąć obie liny.
Ta całkowicie anonimowa osoba i nasz bohater, zostają przymocowane pasami, zostawia się im jednak wolną ręką. Do dłoni wkłada się obu nożyczki, które przyklejane są super silnym klejem.
Nożyczek nie można wyrzucić.
W wodzi tego akwarium, nad którym zawieszono na wysokości pięciu metrów oba krzesełka, wraz z dwiema osobami, pływają megalodony - to straszliwe rekiny, z przedpotopowego świata, z laserami na głowach.
Dalsza część opowieści, uzależniona jest od bohatera, tej drugiej porwanej osoby. Usłyszelibyśmy więc, od:
Ed Gein - Jedna część mnie chciałaby się z Tobą uprzejmie przywitać. Ta druga, żałuje że nie będę mógł zobaczyć twojej twarzy naciągniętej na manekina w mojej sypialni. Te rekiny wszystko zniszczą. <
tnie obie liny>
Matka Teresa - Jak strasznie wygłodzone są te nieszczęsne zwierzęta, oby dane mi było szybko przyjść im z pomocą.
Lenin - <
tnie linę> Komuniści robią dla rekinów więcej niż kapitaliści.
Terry Pratchett - Zaryzykowałbym twierdzenie, że znaleźliśmy się w niecodziennej sytuacji. To zabawne, prawda?
Mahomet - Gdzież są moi uczniowie, aby przecięli za mnie linę? Hej, ty tam? Jesteś muzułmaninem? A więc przetnij swoją linę sam, w imię Allaha. Te stworzenia czekają na ciebie, są bramami do Seraju. Prorok nie będzie zniżał się do przecinania liny, gdyż praca fizyczna hańbi posłańca Allaha.
Mahatma Gandhi - Będę teraz w ramach polityki biernego oporu głodował. Jeśli interes Indii będzie tego wymagać, mogę przeciąć dowolną linę, lub obie na raz, ale obecnie uważam, że będzie dla Indii najlepszym unikanie przecinania lin.
Stephen Hawking - Cały czas żyję zagrożony śmiercią, nic nowego. Jesteś może fizykiem? Nie mniej mi za złe, ale mam nadzieję, że nie. Jeśli będziesz próbować mnie rozśmieszać żartami o kocie Schrodingera - to już lepiej tnij moją linę. Sklonowali te megalodony dzięki projektom nad którymi pracowałem!
Józef Stalin <
tnie linę> Dobro Z.S.R.R. wymaga teraz wybicia wszystkich członków rodziny tego człowieka, który wpadł kadzi z rybkami, Ławrientij Pawłowicz Beria będzie nadzorował tą akcję.
Adolf Hitler - <
tnie linę> To był Żyd!
Mao Zedong - <
tnie linę> Zabiłem jednego człowieka, ale dzień jeszcze się nie skończył.
Bruce Lee - Nożyczki to straszna broń. Mógłbym cię zabić za jednym zamachem, jak muchę.
Arnold Schwarzenegger - Jesteś republikaninem czy demokratą?
Jezus Chrystus - Za prawdę, jeśli wpadnę do kadzi z tymi monstrami które więziły Jonasza, to nadstawię policzek, a wy nakarmicie owce chlebem i winem. <tnie swoją linę>
Sasha Grey - Wiem, że chcesz przeciąć moją linę. To takie brudne, zrób to!
Tomasz Beksiński - Jak zwykle, dzień jak co dzień. Myślę, że ostatnia płyta Pink Flojdów była robiona dla pieniędzy, ale była genialna. <
tnie swoją linę>
Kim Dzong Un -
Próbując jak najszybciej przeciąć linę, myli się i przecina własną. Gracz M&B - Phi, mógłbym przeciąć tą twoją linę szybciej niż ty moją. Zobacz, umówmy się, że róg krzesła to lina - tniemy na trzy-cztery, tak jak w westernie. Gotowy? 1..2...3...4 - HA! Widzisz, byłem szybszy! Nie nadajesz się do klanu!