Tak jak już wspominałem wcześniej o zasadach czyli:
- Wygrany mecz 3pkt, remis 1 pkt, przegrana 0 pkt
- Tabela składa się z [lp][nazwa drużyny][ilość rozegranych meczy][wygrane rundy][przegrany rundy][Róznica wygrane- przegrane][punkty]
- Zabrania się wykorzystywania bugów w grze, chodzenie całą postacią pod wodą, przenikanie przez struktury, z wyjątkiem snopków siania, złamanie zasad wiąże się z przegraną drużyny 0:20
- Frakcja khanat może posiadać maksymalnie 4 spamerów.
- Nie można grać dwoma tymi samymi frakcjami (bugowanie map).
- Gramy w Każdą niedzielę o 17:00 bądź 19:00 (Musimy posiadać minimum 2(jeśli gramy o 17:00 i 19:00) bądź 4 (jeśli gramy o Tylko 19:00) serwery na ligę).
- Każdy z każdym gra w sezonie 2 mecze, jako Gospodarz i gość, gospodarz wybiera pierwszy mapę, frakcję, i respawn. Co mecz jest rotacja, raz grasz jako gospodarz raz jako gość.
- Podczas meczu z każdej drużyny mogą głos zabierać Tylko dwóch graczy. Zabrania się wyzywania, krzyczenia, oznaków radości po zabiciu kogoś. Pisanie przez innego gracza na głównym jest równe z ostrzeżeniem, kolejne ostrzeżenie jest kick z serwera, drużyna gra w osłabieniu. Przeklinanie wyzywanie, kick z gry bez ostrzeżenia.
- Mecze rozgrywane są na zasadach znanych z WB, chyba nie muszę drugi raz ich wklejać w post, aby ktoś potem nie pisał " Zasady z WB są lepsze"
- Gramy po 9/10 graczy. (Do ustalenia)
OK, nakreśliłem główne zasady, jak widzą je inni? Nie ma już nic o minusowym punkcie. Wiem, że konferencje na TS'ie raczej nic nie dadzą, zacznie się kłótnia.
Klany które widzę w lidze:
ChoHu
RP
AK
RH
Dpk (jeśli będzie reaktywacja, bądź nowy Twór graczy Nirvasha)
KM
WRW
PWH
(W całym sezonie każdy klan zagra 14 meczy).
p.s
Można też doliczyć pseudo klan, który nie potrafi przegrywać, SS Będzie już 9 klanów (16 meczy). Jednak, aby zapobiec kłótniom normalnych graczy z graczami po praniu mózgu nie wydaje mi się aby brać ich pod uwagę.
Co sądzicie o takich zasadach, chyba wszystko jest jasno nakreślone.
[Dodam jeszcze] - Klan który wystawi mniej członków niż 10/9 graczy musi grać w osłabieniu, przeciwna drużyna może, ale nie musi redukować swojego składu.
- Minimum jeden bezstronny sędzia, nie należący do żadnego klany, który rozgrywa mecz, jego obowiązkiem będzie zrobić screeny. Każdy klan BĘDZIE musiał powołać minimum 2 sędziów na jeden, bądź dwa mecze innych klanów..