Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga klanów DP [Proszę o wypowiedź)  (Przeczytany 10260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Liga klanów DP [Proszę o wypowiedź)
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 26, 2011, 11:45:24 »
    A więc czekam na dyskusję, tylko z wejścia jest wszystko źle dla innych. A Najlepiej to żywcem kopiować Warbanda, bo tam jest wszystko super.
    Daję propozycję rozgrywania po jednym meczu w niedzielę o godzinie 19:00 ?

Offline deti27

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 26, 2011, 12:11:41 »
    Ramage, ja się zgadzam. Ale trzeba jedną, bardzo ważną rzecz zrobić, chyba, że coś takiego już powstało: Oficjalna lista glitchy w DP

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 26, 2011, 12:22:44 »
    Glitchy w DP jako tako nie ma każde miejsce do którego można wskoczyć bez większego wysiłku nigdzie nie było zakazywane, jedyne tak naprawdę co się do tego zalicza to wchodzenie do modeli budynków tak zwane przenikanie przez tekstury o ile dobrze wiem takowe znajdują się na starym zamku we wszystkich wieżach w ruinach, nie pamiętam nazwy taka mapka z wioską z rzeką i trzema mostami łączącymi oba obszary tam z kolei zakazać można by było chodzenia pod wodą gdyż pomimo istnienia ścian blokujących na tych mapach i tak tam da się wejść oraz w jednym budynku dało się schować w teksturze. Pozostała by jeszcze kwestia siana w którym da się chować, sam nie wiem bo według mnie nie daję to aż tak wielkiej przewagi z racji tego że na większości mapach są to tak odkryte miejsca że zanim ktoś się tam schowa wykryją go a ogień z muszkietu jest bardzo zdradziecki, jedyną taką mapą gdzie ów problem się pojawia to mapa pola, lecz sądzę że można zostawić te kwestię w spokoju.

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 26, 2011, 12:47:25 »
    A Najlepiej to żywcem kopiować Warbanda, bo tam jest wszystko super.
    Jeśli się sprawdza to czemu nie można zapożyczyć części regulaminu ? Nikt nie mówi  , że jest to zły pomysł , uważamy , że inne zasady lepiej by się nadały , a w szczególności te sprawdzone ! . Zróbmy zebranie najwyższych przedstawicieli klanów które są wstanie grać w lidze (tzn. mają powyżej 10 osób) .

Offline Matkowski

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 26, 2011, 14:25:33 »
    Właściwie zaśmiecanie wątku kolejnymi propozycjami nie ma większego sensu, jak napisał wyżej DaPietro przydałoby się zrobić spotkanie/ zebranie wszystkich klanów które wyrażą chęć uczestnictwa. Jedyny problem to klanu typu RH nie posiadające TeamSpeak'a albo WRW które korzysta z Mumble. Ogólnie pomysł samej ligi jest dobry, biorąc po uwagę to, że na scenie Dzikich Pół mało się dzieje, dopieścić zasady, zebrać zgłoszenia, umówić się na spotkanie przedstawicieli klanów itp., pomysł może wypalić tylko trzeba podejść do tego profesjonalnie. ;) Łatwiej napisać trudniej zrobić...

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 26, 2011, 15:38:43 »
    Jeżeli Ramage chce się podjąć zrobienia ligi/turnieju, to niech poda date spotkania, klany wyznaczą po 3-4 osoby jako przedstawicieli na spotkanie na TS'ie. Wyznaczy trochę chęci i ustąpienia :)

WRW może ściągnąć TS, RH także. Nie widze problemu ... No ale niech się wypowie organizator ...

Offline RothusPL

• Użytkownik
    • Za Mateczkę Ukrainę! :)
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 26, 2011, 15:51:03 »
    Ja nie mam o tym zdania. Chociaż niezły pomysł.
    Za Mateczkę Ukrainę! :)

Offline Nirvash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 26, 2011, 15:54:06 »
    DpK chętnie dołączy do tej ligi, jednak proszę o uporządkowanie tych zasad. Pozdrawiam.

Offline Matiesc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 28, 2011, 10:43:42 »
    I jak Ramage ? Zacząłeś już coś działać ?

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 28, 2011, 17:57:56 »
    Tak jak już wspominałem wcześniej o zasadach czyli:
    - Wygrany mecz 3pkt, remis 1 pkt, przegrana 0 pkt
    - Tabela składa się z [lp][nazwa drużyny][ilość rozegranych meczy][wygrane rundy][przegrany rundy][Róznica wygrane- przegrane][punkty]
    - Zabrania się wykorzystywania bugów w grze, chodzenie całą postacią pod wodą, przenikanie przez struktury, z wyjątkiem snopków siania, złamanie zasad wiąże się z przegraną drużyny 0:20
    - Frakcja khanat może posiadać maksymalnie 4 spamerów.
    - Nie można grać dwoma tymi samymi frakcjami (bugowanie map).
    - Gramy w Każdą niedzielę o 17:00 bądź 19:00 (Musimy posiadać minimum 2(jeśli gramy o 17:00 i 19:00) bądź 4 (jeśli gramy o Tylko 19:00) serwery na ligę).
    - Każdy z każdym gra w sezonie 2 mecze, jako Gospodarz i gość, gospodarz wybiera pierwszy mapę, frakcję, i respawn. Co mecz jest rotacja, raz grasz jako gospodarz raz jako gość.
    - Podczas meczu z każdej drużyny mogą głos zabierać Tylko dwóch graczy. Zabrania się wyzywania, krzyczenia, oznaków radości po zabiciu kogoś. Pisanie przez innego gracza na głównym jest równe z ostrzeżeniem, kolejne ostrzeżenie jest kick z serwera, drużyna gra w osłabieniu. Przeklinanie wyzywanie, kick z gry bez ostrzeżenia.
    - Mecze rozgrywane są na zasadach znanych z WB, chyba nie muszę drugi raz ich wklejać w post, aby ktoś potem nie pisał " Zasady z WB są lepsze"
    - Gramy po 9/10 graczy. (Do ustalenia)

OK, nakreśliłem główne zasady, jak widzą je inni? Nie ma już nic o minusowym punkcie. Wiem, że konferencje na TS'ie raczej nic nie dadzą, zacznie się kłótnia.
    Klany które widzę w lidze:
    ChoHu
    RP
    AK
    RH
    Dpk (jeśli będzie reaktywacja, bądź nowy Twór graczy Nirvasha)
    KM
    WRW
    PWH
    (W całym sezonie każdy klan zagra 14 meczy).
    p.s
    Można też doliczyć pseudo klan, który nie potrafi przegrywać, SS  Będzie już 9 klanów (16 meczy). Jednak, aby zapobiec kłótniom normalnych graczy z graczami po praniu mózgu nie wydaje mi się aby brać ich pod uwagę.

Co sądzicie o takich zasadach, chyba wszystko jest jasno nakreślone.

[Dodam jeszcze] - Klan który wystawi mniej członków niż 10/9 graczy musi grać w osłabieniu, przeciwna drużyna może, ale nie musi redukować swojego składu.  
    - Minimum jeden bezstronny sędzia, nie należący do żadnego klany, który rozgrywa mecz, jego obowiązkiem będzie zrobić screeny. Każdy klan BĘDZIE musiał powołać minimum 2 sędziów na jeden, bądź dwa mecze innych klanów..
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2011, 19:07:49 wysłana przez AK_Ramage »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 28, 2011, 18:07:06 »
    - Frakcja khanat może posiadać maksymalnie 4 spamerów.
    - Nie można grać dwoma tymi samymi frakcjami (bugowanie map).

Skoro nie będzie zebrań napiszę to tu.

1.Chanat Krymski kiedyś bym się zgodził i nie zawahał się, dziś jednak po paru sparingach i meczach z obcokrajowcami stwierdzam że ta frakcja po za granicami naszego kraju jest raczej nie zabraniana, szczególnie jest popularna wśród turków, w Polsce z kolei jest nielubiana gdyż jest denerwująca. A jeśli grać to myślę że grać tak jak wszyscy ale to tylko moja opinia niż sugestia.

2.Pojawia się wprawdzie jedna flaga ale master i tak jest podnoszony, ta zasada jest bez sensu.

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 28, 2011, 18:29:25 »
    Mam pewne wątpliwości co do liczebności niektórych  klanów , czy na pewno podołają co do wystawienia 10/9 osób .

Offline deti27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 28, 2011, 18:38:20 »
    Klan KM zgłasza się i będzie grał na 100%.

1.Co do Chanatu.
    Osobiście ja bym ich w ogóle zakazał, jeśli to jest nasza ojczysta liga, i jeśli ktoś weźmie Chanat to tylko w akcie desperacji, aby wygrać chociaż te 2-3 rundy.

2. Z tego co wiem nawet jak nie widać flag, to i tak "niewidzialna" jednej z drużyn idzie w górę, więc tak jak Wambo uważam to za co najmniej dziwne.

Reszta bez zarzutów.

PS Będą jacyś sędziowie czy screeny robią za sędziów jak w WB?

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 28, 2011, 19:03:58 »
    ...
    PS Będą jacyś sędziowie czy screeny robią za sędziów jak w WB?

W warbandzie były problemy to tutaj pewnie też by były. Lepiej z sędziami.

Co do DpK, narazie zbieramy graczy, mamy juz z 7, ale nie wiadomo co i jak. Gdy będę miał czas, to wpadnę z kimś ( za pozwoleniem ) na TS AK i porozmawiamy na ten temat.

Offline deti27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 28, 2011, 19:17:47 »
    A jeszcze jedna bardzo ważna kwestia.

Wszystkie mapy dostępne?