Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga klanów DP [Proszę o wypowiedź)  (Przeczytany 10208 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matkowski

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    Odp: Liga klanów DP [Proszę o wypowiedź)
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 28, 2011, 19:33:56 »
    Kwestia map jest moim zdaniem oczywista, gramy na wszystkich oprócz tych losowych. Co do Chanatu to uważam, że może sobie być ale kto serio wybierze tą frakcję na mecz oprócz SS to nie wiem...
    Mimo wszystko jestem dalej za zrobieniem czegoś w rodzaju zebrania przedstawicieli klanów do potwierdzenia wszystkiego, robiliśmy coś ala takie zebrania jak jeszcze LKP istniało i żadnych problemów nigdy nie było, teraz tym bardziej nie będzie bo jak widzę każdy, prawie, zgadza się ze sobą.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2016, 20:44:15 wysłana przez Matkowski »

Offline deti27

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 28, 2011, 19:46:55 »
    No to ustalmy w jakiś dzień na jakimś ts. Team Speak 3 KM odpada bo mamy tylko 20 SLOTÓW. Niech jakiś klan zadeklaruje możliwość zorganizowania tego spotkania, a reszta niech potwierdzi czas. Tyle.

Offline RothusPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Za Mateczkę Ukrainę! :)
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 28, 2011, 20:06:07 »
    LU w najbliższym czasie gdy poukłada się na pewno dołączy.
    Za Mateczkę Ukrainę! :)

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 28, 2011, 20:59:38 »
    Zaczekamy na was, nie otwieramy ligi jutro czy pojutrze, sądzę max miesiąc czasu.
    Liga jak niektórzy zauważyli będzie na zasadach sportowych, a bliżej mówiąc zasadach w Piłkę nożną.
    Strona jest w budowie i na ukończeniu przeze mnie na CMSie PHP-Fusion. Szukałem wtyczki najlepiej pasującej do naszej ligi. Znalazłem kilka propozycji darmowych, jednak zawierają masę błędów typu (Wyświetlanie drużyn w tabeli jest od drużyny co posiada najmniej punktów do drużyny co posiada najwięcej, najlepsza drużyna jest na dole tabeli ;)  ).
    Zainteresowała mnie ta wtyczka  http://www.php-fusion.pl/forum/viewthread.php?thread_id=21312&highlight=tabela+pi%B3karska&pid=165262#post_165262, jednak autor tej wtyczki życzy sobie 150zł za nią. Możliwy będzie zwrot kosztów wtyczki po zarobkach z reklam, niestety jako biedny student nie posiadam takiej kwoty. Może wy macie jakiś pomysł, skąd i jak uzbierać taką kwotę?
    p.s można zawsze pisać własnoręcznie wszystko, ale jest masa zachodu przy tym, potrzebni będą użytkownicy co znają HTML i podstawy języka php.

Offline RothusPL

• Użytkownik
    • Za Mateczkę Ukrainę! :)
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 28, 2011, 21:12:25 »
    Zawsze można przelewem na Twoje konto trochę się dorzucić. Ja bym trochę mógł...
    Za Mateczkę Ukrainę! :)

Offline deti27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 28, 2011, 22:53:08 »
    Jak robimy ligę to profesjonalnie, ale odpowiedzmy sobie na pytanie: Czy jest sens wpieprzyć 150 zł w jakąś wtyczkę? Jak dla mnie to jest co najmniej głupie. Jak nie macie co robić z pieniędzmi to wydajcie na browara. Ramage- rozumiem że chcesz to zrobić profesjonalnie, tylko to po prostu nie ma sensu, ponieważ ja nie widzę potrzeby dawania 150zł na wtyczkę, gdyż mnie i pewnie większości przyszłych "ligowiczów" wystarczy tabelka w HTML, np. taka jaka jest na taleworlds dotycząca ENL.

EDIT

Jak mamy zbierać już to 150zł to wydajmy to na serwery pod ligę.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2011, 22:58:36 wysłana przez deti27 »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #36 dnia: Listopada 28, 2011, 23:20:04 »
    Szerze, to wg mnie w taką ligę bawić się będzie z 4-5 zespołów. Dlatego robienie zrzutki na serwery jest moim zdaniem zbędne. Wiadomo, że obecnie chyba dwa najmocniejsze klany, czyli RP i AK maja serwer, wiec co za problem, by go udostępnić na mecz drużyny X vs Y ;)?
    Liga ta musi mieć dobre zasady, organizatorzy przewidzieć muszą, że może być problem z rozgrywaniem meczy w terminie, gdyż scena DP jest uboga. Rozumiem, że chcecie to zrobic na zasadzie mecz - rewanż? I system każdy z każdym jak to było w pucharze polski wb 2011 ;)?
    A 150 zl to przeznaczcie na nagrody ;P

Btw. Jak coś, moge Wam podoradzać coś, czego sie ustrzec itp. ;)
    Wiecie, gdzie mnie szukać (a jak nie, to pytajcie ToMa) ;>
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2011, 23:35:41 wysłana przez Kamillo18 »

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Listopada 28, 2011, 23:25:36 »
    Serwer RP jest bardziej dla zagranicznych klanów ale dla Polaków też :)
    150 zł na wtyczkę ? Hyh ;0 Na nagrody wydajcie, bo na sponsora to chyba raczej nie ma na co liczyć ;0

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Listopada 29, 2011, 00:40:31 »
    Jakbyś czytał, to pisałem różne godziny, ale nie każdy ma czas w tygodniu. Jednego dnia będzie odbywać się kolejka. Nagrody? Jakie nagrody... dla 10-20 graczy z wygranego klanu? Na co Ty liczysz ;)
    Mecz- rewanż ? To są puchary, mecze będą odbywać się mniej więcej tak (każdy z każdym).
    1.team
    2.team
    3.team
    4.team
    1.Pierwsza kolejka
    1.team-2.team
    3.team -4.team
    2.Kolejka
    4.team- 1.team
    2.team- 3.team
    3.kolejka
    1.team - 3.team
    2.team - 4.team
    4.kolejka
    4.team - 2.team
    3.team - 1.team
    5.kolejka
    1.team - 4.team
    3.team - 2.team
    6.kolejka
    2.team-1.team
    4.team-3.team

Przy zachowaniu, że drużyna z lewej strony to gospodarz, z prawej drużyna gości, każda drużyna 3 razy będzie gospodarzem i 3 razy gościem. Oczywiście jak dodamy więcej drużyn, ta sama równowaga będzie zachowana.
     Mówisz że głupia wtyczka, ale potem będziesz siedział i wszystko ręcznie wklepywał? Od razu mówię, że 2-3 osoby będą musiały przy tym być.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2011, 00:58:38 wysłana przez AK_Ramage »

Offline Matiesc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Listopada 29, 2011, 00:44:49 »
    Nagroda dla klanu :)
    100 zł to opłacenie serwera na miesiąc, więc to spora nagroda :))

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Listopada 29, 2011, 07:51:27 »
    Zaczekamy na was, nie otwieramy ligi jutro czy pojutrze, sądzę max miesiąc czasu.

Miło nam, że możecie zaczekać. Dzisiaj wieczorkiem zbieramy całą reszte klanu DpK, pytamy się kto chce zostać a kto idzie w swoją stronę. Strona jest udoskonalana, mamy coraz więcej informacji o dawnym składzie.

Proponuje, aby liga rozpoczęła się pod świętach, ponieważ nie ma sensu wyrywać graczy "od stołów". Aczkolwiek jeżeli liga rozpocznie się przed, również postaramy się zagrać:)

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 01, 2011, 21:30:06 »
    Mam Takie pytanie, jak wiecie wygrana to 3 pkt, remis 1 pkt, przegrana 0 pkt. Myślę nad czymś takim:
    Jeśli wynik zmieści się w granicach 4 pkt różnicy, czyli 12:8 albo 11:9 etc.
    Zwycięska drużyna otrzymuje 2 pkt, a przegrana 1pkt. Przy tylu rundach mecz był bardzo wyrównany i mała różnica sprawia, że należy nagrodzić też drugi zespół. Co myślicie o Tym? 

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 01, 2011, 22:10:30 »
    Proponuję zrobić tak, że:
    - najlepsza  jest  drużyna, która ma najwięcej wygranych
    - jezeli 2 drużyny mają tyle samo wygranych liczy się bezpośredni wynik(tzn. wygrana/przegrana)
    - jeżeli raz wygrała jedna drużyna, a drugi raz druga to liczy się różnica między punktami zdobytymi, a straconymi.

^^ zamiast punktów
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline deti27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 01, 2011, 22:52:40 »
    Jak dla mnie, to uważam to za głupie co napisał Ramage.

Jak w piłce nożnej (a na takich samych zasadach powstaje nasza liga) mecz skończy się 5:4, to tylko jedna drużyna dostaje punkty i nie ma znaczenia czy było najpier 0:4 czy 5:0. Takie są zasady i już. Ja jestem przeciwny.

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 02, 2011, 00:13:05 »
    Nie wiem czy znasz zasady rozgrywek, bo z tego co widzę to nie znasz. Jest 20 rund rozgrywanych, może nie pojawić się z 4 - 5 razy flaga. Więc i tak będą wyniki dużo większe niż podałeś Deti27, dopiero jak zarysuje się znacząca przewaga jednej drużyny, to otrzymuje 3 pkt, a gdy zwycięska drużyna nie osiągnie ponad 4 pkt przewagi otrzyma 2 pkt, przegrana drużyna 1 pkt.