Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Liga klanów DP [Proszę o wypowiedź)  (Przeczytany 10210 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Liga klanów DP [Proszę o wypowiedź)
    « dnia: Listopada 25, 2011, 13:31:57 »
    Witam mogę podjąć się stworzenia Ligi DP, słyszałem że Turki coś kombinują , ale tylko tyle słyszałem.
    Na czym będzie polegać liga?
    - W weekend 1 bądź 2 spotkania.
    - Mecze po 10 graczy w drużynie. (Jeżeli któraś z drużyn nie będzie miała składu, przeciwna drużyna NIE MOŻE REDUKOWAĆ swojego. (Takie działanie uczy dyscypliny w klanie.)
    - Mecze odbywają się na zasadach dobrze znanych każdemu graczowi. Tylko przed meczem muszą być ustalone dwie osoby z każdej drużyny co mogą wypowiadać się na ogólnym czacie. Każda wypowiedź innego gracza wiążę się z ostrzeżeniem, popełnienie kolejnego wykroczenia jest autem z gry i obciążeniem drużyny punktem minusowym w tabeli (-1)  . Przezwanie, przekleństwo na ogólnym od razu wiąże się z autem i minusowym punktem dla drużyny. Drużyna może zdobyć w meczu maksymalnie (-3pkt), następnie jest przerwanie sparingu i zwycięstwo drużyny 20:0 .
    - Każdy mecz obserwuje, nagrywa bądź robi screeny bezstronny sędzia.
    - Każda drużyna z każdą gra po dwa mecze, na początek i koniec kolejki. Terminarz zostanie ustalony losowo.

- Zwycięski mecz jest to 3 pkt, przegrany 0 pkt, Remis 1 pkt, Jeśli będzie taka sama liczba pkt, wyżej jest drużyna z bilansem wygranych rund, jeżeli dalej  będzie remis, liczą się tylko same wygrane rundy

Tabela będzie wyglądać tak:
    [lp][Nazwa klanu][liczba rozegranych meczy][Rundy wygrane][Rundy stracone][+/-(różnica z dwóch poprzednich kolumn][punkty]

- (opcjonalnie) Przed zakończeniem sezonu będzie walka bez broni zasięgowej. Drużyna z pierwszego miejsca gra z drugą drużyna, 3 team z 4 team itd. Wygrany mecz będzie warty 5 pkt.

Co sądzicie na temat ligi? Zabieram się do roboty jeżeli zbiorę 5 klanów, a podobno jest już 8-9 klanów w Polsce.

Zasady rozgrywania meczy
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2011, 14:25:14 wysłana przez AK_Ramage »

Offline T_o_M

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Liga klanów DP [Proszę o wypowiedź)
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 25, 2011, 13:48:31 »
    Przeklniesz: Kuffa mać -1 pkt ? Złe, liga dobra ale na zasadach z WB było by dużo lepiej
    Kuffa mać ;0

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 25, 2011, 14:08:24 »
    Zgadzam się z T_o_mem, zasady z Warbanda na ligę są dużo lepsze i przejrzyste. Do tego jeśli robisz ligę to napisz zasady w stylu:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5679.0
    W tym topicu masz zasady z WB.

Offline deti27

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 25, 2011, 14:12:08 »
    Zgadzam się w 100% z Tomem i Majorem.

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 25, 2011, 14:35:43 »
    Zasady w Spoilerze odpowiednie

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 25, 2011, 14:37:58 »
    Nie chcę czytać 26 stron, tam jest o mixie, u nas liga klanów, zasady ROZGRYWANIA meczy jak w WARBANDZIE i dzikich polach. Liga działać będzie praktycznie na zasadach sportowych. -1 Jest po to, bo za złamanie regulaminu nie będziemy wyrzucać klanów ani graczy zawieszać na kolejny mecz (każdy może zmienić swój nick).  A dwóch dowódców nie będzie się użerać bez przerwy na kolejne pytania przeciwnych drużyn, ani słuchać okrzyków radości (haha), bo komuś udało się kogoś zabić.
    Bez dyscypliny nie uda nam się nic i mecze mogą być rozgrywane w niedzielę o 19:00 chyba każdy będzie miał czas.

Offline deti27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 25, 2011, 14:49:15 »
    Ramage np. w warbandzie jest logiczne ze nie wolno nic pisać na czacie tutaj wystarczyło by tylko regułę w regulaminie pisać.

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 25, 2011, 14:58:03 »
    Nie chcę podawać nazwy klanów, a co z tego że jest w regulaminie. Spotkałem się z dwoma klanami, gdzie niektórzy gracze piszą "hahaha" na ogólnym jak kogoś zabiją, a jak mówię żeby nie robili tego i i jest ostrzeżenie, zaczyna się gadka na mnie, że bronię się bezsensownym regulaminem. Drużyna to zespół, a nie jednostka. Za wybryk swojego członka odpowiada cały zespół ujemnym punktem.

Offline deti27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 25, 2011, 15:26:40 »
    ale podam ci jeden przykład:
    Drużyna A vs. Drużyna B
    Wynik 20:0 dla A, chociaż A cał czas coś pisało na czacie i mają te -20 pkt. no to co będzie 0-0?

Ps. może źle zrozumiałem twoje zasady więc nie pisz żadnych głupot

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 25, 2011, 15:48:03 »
    Do ligi ludzie mają się ogarnąć. Jeśli będą pisać coś złego na czacie to znaczy, że trzeba się ich pozbyć z wspólnoty(Liga) odnosi się to również do innych przypadków.
    Dawanie -1pkt jest złe, popieram tutaj powyżej Detiszczaka. Ponieważ trafi się jakiś "debil" co wkurzy się na swój klan i napisze 20x Ku*&$ Mecz przegrany
    Sprawa jeśli ktoś kliknie "T" zamiast "U" i napisze takie cuś jak to się trafiło koledze z RP napisał: "Z tej nawalanki aż mi p3n1$ zdrętwiał" -1pkt ????
    Pomysł na ligę dobry ale nad zasadami trzeba pomyśleć i to POWAŻNIE...
    Pozdrawiam

EDIT1: Detiszczaku ;0

Offline deti27

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 25, 2011, 15:57:27 »
    ciekawe określenie tomuś ;D

A tak już na serio to jak robić jakąś ligę to w porozumieniu ze wszystkim zainteresowanymi klanami tak jak to kiedy próbowało zrobić RP,ChoHu, Czkr i LKP

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 25, 2011, 20:07:30 »
    Wybaczcie ale zasady w warbanda się sprawdziły to dlaczego nie zrobić tego samego , nie podobają mi się te zasady .

Offline Matiesc

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 26, 2011, 00:22:01 »
    A ja myślę, że to genialny pomysł.
    Zasady takie dać jak w WB, muszą być one przejrzyste i klarowne. Co do -1 pkt.wydaję mi się, że chłopaki mają rację. Jeśli ktoś będzie pisał jakieś pierdoły na czacie zostanie ukarany przez klan lub ligę. Przykładowo może być zakaz uczestnictwa w lidze na dany sezon, lub po prostu klan wywali takiego delikwenta.
    Ramage jeśli będziesz potrzebował pomocy jestem w stanie Ci pomóc, myślę także , że klan RP też udzieli się ku temu

Panowie zróbmy coś w końcu z tą sceną DP bo ona po prostu się kisi, stoimy w jednym miejscu i nic nowego się nie dzieje !

Offline AK_Ramage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 26, 2011, 10:15:19 »
    Deti punkt minusowy jest zabierany z tabeli a nie z rund i jak pisałem maksymalnie ujemnych punktów można dostać 3 w jednym meczu. Nie wiem czy graliście sparingi z klanami WRW albo RH (Niska, bądź brak dyscypliny)? Kara musi być, a jak wywalenie ze wspólnoty(ligi), to nie dotrwamy do końca sezonu.
    Co do tego ,że próbowaliście kiedyś wszyscy razem, wyszło coś? Będziemy dalej stać w miejscu i myśleć.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 26, 2011, 11:32:22 »
    Liga którą kiedyś próbowano zrobić nie miała racji bytu były cztery klany, brak serwerów, nie wtedy jeszcze nie było serwerów dedykowanych (no niemożliwe! ;O).

Co do tego ,że próbowaliście kiedyś wszyscy razem, wyszło coś? Będziemy dalej stać w miejscu i myśleć.

Wspólne dyskusje pomogły ustalić mniej ważne i bardziej ważne kwestie 3 z 4 klanów były ze sobą zgodne i myślę że klany które faktycznie coś w tej sprawie mają do powiedzenia powinny przedyskutować to.