@up
Nie wiem :P Ja gram na "NI NORMAL EU8" czy jakoś tak. Mój ping wynosi 40-50, max 70. Czasem na momencik mi może walnąć 493 pinga na respie, ale sekundę później się unormalnia.
Na innych tak samo. Chociaż pisze że mam na tego serwa ponad 390 ping, to okazuje się że u mnie na NI te 40-50 to norma.
Na zwykłym native często po 5 minutach gry tracę połączenie. Wiadomo, nie płacony, to zrypany...
Co do moda: świetny! Irytuje mnie, że:
- Jeśli wbijemy dużo złota, kupimy coś i założymy, to dopiero po re-logu będziemy to nosić. Bzdura, bo mnie wczytywanie 600 serwerów zajmuje z 2 minuty jak nie lepiej. I jak tak mam co moment robić to mnie to irytuje. No ale co poradzić.
- Wiem że to o to chodzi, ale kolejne lvl to jest masakra i totalne imposible. Kiedy już pojawi się książę i weterani huskarle to przejście tego graniczy z cudem, jeśli mamy w drużynie enginera, w tym dobrego tarczownika, 3 walących w Nordów zza tarczy i 1 medyka który spamuje leczeniem. Wygląda to tak, że jak barykady padną, to nie odnowimy ich już, w związku z czym zostaniemy rozszarpani przez Nordów brutalnie i okrutnie (jeśli będziemy lucky fuck) bo zwykle to nas zjedzą.
- Po wbiciu lvl nie mamy wpływu (w niewielkim mamy, ale tylko w niewielkim) na co pójdą atrybuty odpowiadające za siłę i zwinność: bo lepiej jest w końcu samemu je sobie podobierać, co nie? A jak ktoś głupi, pójdzie w samą siłę, to jego sprawa ;)
Tyle wad, a co mi się podoba (w bardzo wielkim skrócie) :
- Wiele ciekawych i zupełnie nowych opcji. Lepsze od samego M&B.
- Gra drużynowa: czysty survival, a od 32 lvl nawet hardcore. No bo tak, samemu to na początku nie przeżyjemy choćby 1 fali. Chyba, że będziemy mieli full wypas wyposażenie. Musimy być bardzo zorganizowani, bardzo szybcy, czasem nawet trzeba się poświęcić by 1 archerowi pozwolić wejść na drabinę i strzelać w Nordów ciągnąc za sobą część ich oddziału i broniąc się jak tylko się da, by zyskać te kilka sekund czasu dla jednego z naszych. Wiele by opowiadać...
- Itemy, crafting, handel (w tym aukcje) i ciekawy system m.in dostępnych zbroi: na początku taka zbroja swadiańskiego rekruta (+16 do ochrony) jest o niebo tańsza i lepsza od jakiejś sarranidzkiej zbroi z ochroną +10. Myślenie, myślenie, spostrzegawczość i jeszcze raz MYŚLENIE!
- Jednostki - WYMIATAJĄ! Te golasy z buzdyganami, golasy z siekierami, kilofami, widłami do rzucania...
SZCZYT EPICKOŚCI!