Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nord Invasion  (Przeczytany 51457 razy)

Opis tematu:

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Piwa: -11
    • Znany jako Ehmir!!!
    Odp: Nord Invasion
    « Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 29, 2012, 19:09:34 »
    Dobra Ni działa teraz mam gorszy problem wie ktoś jak założyć gildie na tym modzie bo sam próbuje i straciłem 40000 i nic nadal nie mam.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 29, 2012, 23:18:51 »
    prawdopodobnie masz konto zbugowane, napisz na forum to ci naprawią. miałem to samo i nie mogłem dołączyć do żadnej gildii.

Offline Sand_Man

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 16, 2013, 21:31:46 »
    Mam pytanie odnośnie Domu
    - Jak stworzyć tag albo czy można zmienić nick jakoś?

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 16, 2013, 22:59:51 »
    Można w zakładce settings

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #184 dnia: Lutego 03, 2013, 23:24:48 »
    WYSZŁA WERSJA 0.48 !!!

Jak już, to mam pytanie: jak zaktualizować z wersji 0.4.5 na to 0.4.8 ? Muszę skasować NI, i znowu pobrać? Mam MALUTEŃKIE problemy, bo crashuje mi zwyczajnie. A jak wyszło 0.4.8 to jeszcze lepiej.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #185 dnia: Lutego 05, 2013, 19:37:58 »
    Masz na stronie głównej po prawej stronie.
    http://www.nordinvasion.com/
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #186 dnia: Lutego 05, 2013, 20:36:10 »
    Uwaga!

Niebawem wyjdzie wersja 5.0 przynosząca wiele nowych rzeczy. Więcej info tutaj:

http://forum.nordinv.com/index.php/topic,9741.0.html

Offline SkyBlade

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #187 dnia: Lutego 15, 2013, 16:03:31 »
    Panowie, a czy w obecnej najnowszej wersji NI jest kawaleria? Tzn czy my-gracze, możemy grać jeźdźcem?  Widziałem to na trailerze, ale jakoś ani nie widze odpowiedniej ścieżki rozwoju dla kawalerzysty, ani w sklepie koni kupić się  nie da...

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Lutego 15, 2013, 19:40:42 »
    Kiedyś można było kupić konie, ale zostały usunięte. Nieliczni, którzy kiedyś jeszcze kupili sobie konia, mogą grać. Ale tak to nie da się takiego konia nawet odkupić.
    PS: Nie wersja 5.0, a 0.50. Lol...
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Lutego 16, 2013, 20:17:21 »
    Kiedyś można było kupić konie, ale zostały usunięte. Nieliczni, którzy kiedyś jeszcze kupili sobie konia, mogą grać. Ale tak to nie da się takiego konia nawet odkupić.
    PS: Nie wersja 5.0, a 0.50. Lol...

Nie mogą grać. Zostały usunięte całkowicie.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Lutego 16, 2013, 23:09:35 »
    Cóż, bodajże do wersji 0.4.5, lub 0.4.6 ci którzy mieli konia mogli jeszcze grać.

Offline xXWojo96Xx

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #191 dnia: Lutego 17, 2013, 11:41:09 »
    Mam pytanie co do klas - czy warto iść w pikemana gdy korzystam głównie z broni dystansowej ( mam heavy skrimshera ) ? Czy lepiej zmienić klasę na sharpshootera/snipera ?

PS: Czy da się coś zrobić z tymi crashami?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2013, 16:02:06 wysłana przez xXWojo96Xx »
    "biegają sobie konikiem i wymachują rękami jak cepem"    "Kto jest najwspanialszym człowiekiem świata i dlaczego właśnie Lenin?"

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Lutego 17, 2013, 18:47:02 »
    Co do klas... To zależy kim chcesz zostać.
    Powinieneś iść w następujące klasy, zależnie od tego, kim chcesz być:
    1. Jeśli łucznikiem: Najpierw Sniper, a potem Pikeman
    2. Jeśli piechociarzem: Najpierw Commando, potem Pikeman
    3. Jeśli kusznikiem: Najpierw Sharpshoter, potem Commando
    4. Jeśli pikinierem (czy takim tam gościem): Najpierw Pikeman, potem Commando

Gdybyś chciał jednak po swojemu sobie dobrać co jest lepsze a co gorsze:
    1. Sniper - odblokowuje ci nowe itemki, czyli np. łuki, po za tym daje ci trochę speeda
    2. Commando - komando, czyli odblokowuje ciężkie uzbrojenie, i daje dużo siły. Piechociarz, i tyle.
    3. Sharpshoter - kusznik, odblokowuje kusze, itemki specjalne. Z tego co się orientuje, daje trochę siły i mniej zwinności, a zatem najmniej opłacalna jednostka. Ale jak kto tam chce.
    4. Pikeman - włócznik, nawet tarczownik (chyba może używać broni miotanej ?) Obojętnie. Daje małą premke siłki, ale największym atutem jest zwinność, a więc Commando w połączeniu z Pikemanem jest jednostką niemal doskonałą. Niemal, bo idąc w Commando, Class Pointów wystarczy na 2 awanse w kierunku do pikemana.

Myślę że coś pomogłem ;)

PS: Crashe? Tfu, też to miałem. Jesteś na wersji 0.4.7, lub jeszcze niższej? Pobierz sobie najnowszą wersje 0.4.8.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lutego 17, 2013, 19:58:31 »
    Co do klas... To zależy kim chcesz zostać.
    Powinieneś iść w następujące klasy, zależnie od tego, kim chcesz być:
    1. Jeśli łucznikiem: Najpierw Sniper, a potem Pikeman
    2. Jeśli piechociarzem: Najpierw Commando, potem Pikeman
    3. Jeśli kusznikiem: Najpierw Sharpshoter, potem Commando
    4. Jeśli pikinierem (czy takim tam gościem): Najpierw Pikeman, potem Commando

Gdybyś chciał jednak po swojemu sobie dobrać co jest lepsze a co gorsze:
    1. Sniper - odblokowuje ci nowe itemki, czyli np. łuki, po za tym daje ci trochę speeda
    2. Commando - komando, czyli odblokowuje ciężkie uzbrojenie, i daje dużo siły. Piechociarz, i tyle.
    3. Sharpshoter - kusznik, odblokowuje kusze, itemki specjalne. Z tego co się orientuje, daje trochę siły i mniej zwinności, a zatem najmniej opłacalna jednostka. Ale jak kto tam chce.
    4. Pikeman - włócznik, nawet tarczownik (chyba może używać broni miotanej ?) Obojętnie. Daje małą premke siłki, ale największym atutem jest zwinność, a więc Commando w połączeniu z Pikemanem jest jednostką niemal doskonałą. Niemal, bo idąc w Commando, Class Pointów wystarczy na 2 awanse w kierunku do pikemana.

Myślę że coś pomogłem ;)

PS: Crashe? Tfu, też to miałem. Jesteś na wersji 0.4.7, lub jeszcze niższej? Pobierz sobie najnowszą wersje 0.4.8.

Jeżeli chcesz grać piechociarzem to Commando + Xbowman+Militia dzięki czemu będziesz miał 8 do shielda.

Offline xXWojo96Xx

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #194 dnia: Lutego 17, 2013, 20:57:36 »
    Co do tych crashy - podczas gry czasem wyskakuje błąd "program mount&blade warband przestał działać" lub "bad grafic buffer" (lub coś podobnego). Mam najnowszą wersję 0.4.9
    "biegają sobie konikiem i wymachują rękami jak cepem"    "Kto jest najwspanialszym człowiekiem świata i dlaczego właśnie Lenin?"