Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nord Invasion  (Przeczytany 51413 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Piwa: -11
    • Znany jako Ehmir!!!
    Odp: Nord Invasion
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 06, 2012, 16:51:29 »
    I co z tym robimy wrzucamy do NI , czy musimy usunąć poprzednia wersje czy tylko pobieramy i instalujemy?

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 06, 2012, 17:07:44 »
    Wchodzicie w module i wklejacie tam i zastępujecie pliki :)
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Znany jako Ehmir!!!
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 15, 2012, 19:56:12 »
    Po updejcie mam problem z tym modem ,bo wbijam na serwer gram chwilkę i mnie wywala z gry ,lub z serwa (częściej z gry i muszę od nowa wb uruchamiać )ostatnio mam też wyższy ping, choć usunąłem kilka rzeczy z kompa i modów . Pomimo tego problem nadal jest , myślę że to nie wina internetu tylko czegoś innego.Jeżeli ktoś wie coś o tym to proszę o pomoc.[Nie tylko ja mam z tym problem tylko więcej polaków ,sam wiem o 5]

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 28, 2012, 22:30:47 »
    @up

Nie wiem :P Ja gram na "NI NORMAL EU8" czy jakoś tak. Mój ping wynosi 40-50, max 70. Czasem na momencik mi może walnąć 493 pinga na respie, ale sekundę później się unormalnia.
    Na innych tak samo. Chociaż pisze że mam na tego serwa ponad 390 ping, to okazuje się że u mnie na NI te 40-50 to norma.

Na zwykłym native często po 5 minutach gry tracę połączenie. Wiadomo, nie płacony, to zrypany...

Co do moda: świetny! Irytuje mnie, że:
    - Jeśli wbijemy dużo złota, kupimy coś i założymy, to dopiero po re-logu będziemy to nosić. Bzdura, bo mnie wczytywanie 600 serwerów zajmuje z 2 minuty jak nie lepiej. I jak tak mam co moment robić to mnie to irytuje. No ale co poradzić.
    - Wiem że to o to chodzi, ale kolejne lvl to jest masakra i totalne imposible. Kiedy już pojawi się książę i weterani huskarle to przejście tego graniczy z cudem, jeśli mamy w drużynie enginera, w tym dobrego tarczownika, 3 walących w Nordów zza tarczy i 1 medyka który spamuje leczeniem. Wygląda to tak, że jak barykady padną, to nie odnowimy ich już, w związku z czym zostaniemy rozszarpani przez Nordów brutalnie i okrutnie (jeśli będziemy lucky fuck) bo zwykle to nas zjedzą.
    - Po wbiciu lvl nie mamy wpływu (w niewielkim mamy, ale tylko w niewielkim) na co pójdą atrybuty odpowiadające za siłę i zwinność: bo lepiej jest w końcu samemu je sobie podobierać, co nie? A jak ktoś głupi, pójdzie w samą siłę, to jego sprawa ;)
    Tyle wad, a co mi się podoba (w bardzo wielkim skrócie) :
    - Wiele ciekawych i zupełnie nowych opcji. Lepsze od samego M&B.
    - Gra drużynowa: czysty survival, a od 32 lvl nawet hardcore. No bo tak, samemu to na początku nie przeżyjemy choćby 1 fali. Chyba, że będziemy mieli full wypas wyposażenie. Musimy być bardzo zorganizowani, bardzo szybcy, czasem nawet trzeba się poświęcić by 1 archerowi pozwolić wejść na drabinę i strzelać w Nordów ciągnąc za sobą część ich oddziału i broniąc się jak tylko się da, by zyskać te kilka sekund czasu dla jednego z naszych. Wiele by opowiadać...
    - Itemy, crafting, handel (w tym aukcje) i ciekawy system m.in dostępnych zbroi: na początku taka zbroja swadiańskiego rekruta (+16 do ochrony) jest o niebo tańsza i lepsza od jakiejś sarranidzkiej zbroi z ochroną +10. Myślenie, myślenie, spostrzegawczość i jeszcze raz MYŚLENIE!
    - Jednostki - WYMIATAJĄ! Te golasy z buzdyganami, golasy z siekierami, kilofami, widłami do rzucania...
    SZCZYT EPICKOŚCI!

Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 29, 2012, 02:42:19 »

Co do moda: świetny! Irytuje mnie, że:
    - Jeśli wbijemy dużo złota, kupimy coś i założymy, to dopiero po re-logu będziemy to nosić. Bzdura, bo mnie wczytywanie 600 serwerów zajmuje z 2 minuty jak nie lepiej. I jak tak mam co moment robić to mnie to irytuje. No ale co poradzić.
    - Wiem że to o to chodzi, ale kolejne lvl to jest masakra i totalne imposible. Kiedy już pojawi się książę i weterani huskarle to przejście tego graniczy z cudem, jeśli mamy w drużynie enginera, w tym dobrego tarczownika, 3 walących w Nordów zza tarczy i 1 medyka który spamuje leczeniem. Wygląda to tak, że jak barykady padną, to nie odnowimy ich już, w związku z czym zostaniemy rozszarpani przez Nordów brutalnie i okrutnie (jeśli będziemy lucky fuck) bo zwykle to nas zjedzą.
    - Po wbiciu lvl nie mamy wpływu (w niewielkim mamy, ale tylko w niewielkim) na co pójdą atrybuty odpowiadające za siłę i zwinność: bo lepiej jest w końcu samemu je sobie podobierać, co nie? A jak ktoś głupi, pójdzie w samą siłę, to jego sprawa ;)

1 Dobry gracz ma kupuje sb itemy raz na jakiś czas i na ogol na dłuższy czas :)
    2 Ogarnięty team z dowodzcą to 7 ludzi i styka :) i Princa robisz kiedy chcesz :D
    3 masz wpływ na to poprzez wybór drzewka które ci najbardziej dopowiada
    Pozrawaim Ogniomistrz_the_Ponyfan
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 29, 2012, 12:25:13 »
    1. Zwykle tak. Ale na początku jak na aukcji zobaczysz zbroje mającą 35 ochrony, a u cb max to 20... I jest o niebo tańsza, to wiadomo.
    A potem jak taką dla przykładu zbroje chciałem sprawdzić za ile pójdzie ją sprzedać, to pisało że 0 golda za nią mi dadzą. To niech się na ryj walą cwele. Za takie grosze to z Tajwanu nikt im nic nie sprzeda :P
    2. Właśnie o to chodzi, że princa cudem przeżyje. Jedyny raz widziałem jak na serwerze hardcore dożyli do Tyra. Odparli szturm, a w kolejnym zabiły ich golasy i wieśnioki z widłami do rzucania :D
    3. Czyli w niewielkim stopniu. Powinni dodać właśnie opcje, że zależnie od naszego lvl, jeśli chcemy sobie dodać 1 pkt do siły czy zwinności to możemy zapłacić za trening. Np. gostek ma 8 lvl, to 8k złota. Jak 45 to 45k itd.
    Albo nawet co 10 lvl podnosić stawkę dwukrotnie. Czyli taki z 10 lvl zamiast zapłacić 10k zapłaci 20k. A 20 lvl 40k x 2 = 80k itd.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 30, 2012, 16:07:11 »
    mam pytanie, można wycraftować lepsze zbroje niż te w markecie, wie że na wersji 2.xxx jeszcze mozna było jakieś płytówki. wrcoiłem dzisiaj do tego moda i gra na 40 lvl już raczej nie ma żadnego sensu, zero dalszego rozwoju postaci.

PS, wie ktoś czy jest jakiś aktywny polski klan do tego moda ?
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2012, 19:10:13 wysłana przez Trynithy »

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Znany jako Ehmir!!!
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 02, 2012, 20:11:32 »
    TAK jest The_PonyFan
    Jest w nim dużo nadal grających osób.
    I a jakie macie nicki w grze:  Rapodegustator i Trynithy.
    A i zapraszamy do polskiej grupy NI wystarczy znaleźć mój steam lub Bloomego :)

Pozdrawiam
    Daniel_The_PonyFan :D

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Znany jako Ehmir!!!
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 02, 2012, 20:15:31 »
    mam pytanie, można wykraftować lepsze zbroje niż te w markecie, wie że na wersji 2.xxx jeszcze mozna było jakieś płytówki. wrcoiłem dzisiaj do tego moda i gra na 40 lvl już raczej nie ma żadnego sensu, zero dalszego rozwoju postaci.
    A jest sens możesz jeżeli masz comando zainwestować np w longbowmana lun militie .A z reszta zobacz na forum.
    Po za tym zbroje lepsze niż w markecie możesz wyrabiać w craftingu lub kupić w auction hall [ A H ]

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 02, 2012, 20:57:51 »
    Mam takie pytanie jak stworzyć konto bo kiedyś stworzyłem , a teraz nie wiem jak to zrobić wszedłem do gry wyświetlił się kod i wpisałem go razem z nazwą postaci na stronie , ale co potem bo nie mogę się zalogować ?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 02, 2012, 22:15:31 »
    I a jakie macie nicki w grze:  Rapodegustator i Trynithy.
    Po co ci ta super tajna i nierozszyfrowana informacja? Czuje, że ktoś chce się pode mnie podszywać...

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Znany jako Ehmir!!!
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 05, 2012, 17:52:36 »
    Nie po prostu jest grupa na steam w której są sami Polacy z NI .I np: wymieniamy się intemkami , dajemy nowe info tak żeby wszyscy mogli się czegoś dowiedzieć lub szybciej nabić lvl :)

Offline Trynithy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 05, 2012, 20:08:47 »
    Możesz podać nazwę tej grupy ?
    PS. szukam klanu, commando 45 lvl, moi kochani gotsowie sa już nie aktywni :(

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 06, 2012, 10:58:24 »
    Właśnie, jak podasz grupę to pogadamy.
    I tylko na pw, bo tutaj nie wszystkie osoby są tak do końca dobrymi osobami, rozumiesz.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 06, 2012, 11:29:54 »
    Proszę o dodanie mnie do znajomych na STEAM'ie lub Daniela jeżeli ktoś pragnie dołączyć do grupy. THEBinqeq lub Bloomy.