Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gloria Victis | stary wątek dyskusyjny |  (Przeczytany 45595 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    Odp: Gloria Victis | stary wątek dyskusyjny |
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 29, 2012, 15:15:40 »
    Jeśli to nie jest prowokacja to tych ludzi co wych*jali Sagaceila czyli "zarząd" za skończonych debili którzy nie dość że przesiadają się na gorzej wyglądający silnik to jeszcze olewają gościa który tą grę robił od początku i bez którego nigdy by nie zyskała rozgłosu.
    Jeśli już to jest wręcz odwrotnie, pozwólcie, że zacytuję:
    W imieniu zarządu Black Eye chcemy zamieścić sprostowanie odnośnie zaistniałej sytuacji i powstałej w związku z tym negatywnej atmosfery. Cały zespół Black Eye od dłuższego czasu pozostawał w fazie stagnacji spowodowanej brakiem zaangażowania głównego programisty Kamila Nowakowskiego „Sagaceila” w tworzeniu gry. Natomiast sukcesywnie był tworzony silnik graficzny jego autorstwa. Miało to swój skutek w nikłym rozwoju gameplayu w projekcie Ether Fields. Niestety, wszelkie próby rozwoju prac nad kontynuacją gry, nie zaś rozbudowywania portfolio Sagaceila, spełzły na niczym. Kamil Nowakowski wielokrotnie nie wykazywał chęci do współpracy w tworzeniu projektu,
    co wynikało nie tylko z jego ograniczonego czasu lecz głównie niechęci do współpracy.
    W związku z zaistniałą sytuacją zarząd Black Eye zaproponował Kamilowi Nowakowskiemu zmianę silnika Barok na Unity lub umożliwienie pracy większej liczby programistów celem ułatwienia i odciążenia Sagaceila. Kamil jednak odrzucił obie możliwości podejmując sam decyzję o rozwiązaniu współpracy z członkami Black Eye.
    Nie można przekładać dobra jednej osoby, nad dobro dwudziestu osób.
    Dla przypomnienia Black Eye to nie tylko Kamil Nowakowski „Sagaceil”,
    a cały sztab ludzi, o których wielokrotnie zapominano i ich pomijano. Nakład godzinowy wypracowany przez pozostałych członków zespołu wielokrotnie przewyższał nakład pracy nad samym silnikiem.
    Projekt jest dalej rozwijany i jesteśmy pewni, iż będzie rozwijał się coraz szybciej. Zarząd Black Eye nie porzucił swojej działalności i pierwotnego celu ukończenia gry. Pierwotna konwencja i założenia projektu zostaną utrzymane we wcześniejszych ustaleniach. Nadal produkt Black Eye będzie kojarzony z brudnym średniowieczem ze znikomymi elementami magii. Jednak na prośbę Sagaceila nazwa gry zostanie zmieniona.
    Zapraszamy na nasz kanał facebookowy (Black Eye), w którym będziemy na bieżąco udostępniać najnowsze informacje. Na dniach ustalimy nową nazwę gry i wystartujemy
    ze stroną internetową.
    P. S. Według nas zachowanie Kamila jest bardzo niedojrzałe (w tym zamknięcie forum, pisanie „R.I.P” , tak jakby projekt upadł), jednak dobitnie ukazujące główny problem źle przebiegającej współpracy całego zespołu z Sagaceilem. Osoba, która postrzegana była jako lider grupy nie podejmowała żadnych decyzji organizacyjnych, zaś praca specjalnie powołanego zarządu (w którym Kamil był przewodniczącym) sprowadzała się jedynie
    do ciągłych prób zmotywowania go jako programisty do tworzenia gry.
    Jeśli Kamil uzna, iż chce nadal kontynuować z nami projekt, to „drzwi będą stały przed nim otworem”.

Dziękujemy tym, którzy dadzą nam możliwość stworzenia gry, a nie jedynie assetów do silnika graficznego.
    Zespół Black Eye.

Jeżeli jest to prawda, to wina w żadnym razie, nie leży po stronie zespołu. A tak poza tym, Unity to całkiem niezły silnik i myślę, że uda im się zrobić bardzo dobrą grę.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 29, 2012, 15:19:31 »
    Napisałem to przed wystawieniem tego komentarza więc nie mogłem się nim kierować pisząc tamten post.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dahrrr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 02, 2012, 00:43:58 »
    Zapewniamy że nie wyjdzie gówno metinowe. Po prostu nie znacie silnika Unity3d - efekty zobaczycie za jakis czas. Mamy masę specjalistow, którzy siedza nad tym silnikiem od jego powstania i pojawienia się na rynku - zapewnią oni optymalizacje i wyciagną co sie da.
    Gra wyjdzie bardziej rzeczywista i mroczniejsza. Unity to nie jest już silnik do "gierek", sami zobaczycie ile klimatu można wyciągnąc na samych efektach postprocesingu, w oparciu o zawodowców.

Cierpliwości to zmiana na lepsze a my naprawde nie lubimy cukierasów i fajerwerków... :)

Zespół BlackEye

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 02, 2012, 02:48:20 »
    Na początku nieco zszokowała mnie ta zmiana, ale wszystko, co słyszałem, słyszałem od Sagaceila.

Po przeczytaniu notki wrzuconej przez Vaina nie wiem, co o tym myśleć.

Nieważne. Chciałbym polubić kanał facebookowy Black Eye, niestety nie mogę go znaleźć. Dahrrr - mógłbyś podrzucić jego adres?

Pozdrawiam i życzę powodzenia na nowym silniku :)

EDIT: Wróć, znalazłem - dla zainteresowanych http://www.facebook.com/pages/Black-Eye/100146036778550?sk=wall

Offline Dahrrr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 02, 2012, 17:42:56 »
    Wiecie ja z kamilem - saga pracowalem od 3 lat. Naprawde lubie czlowieka i po tym calym zamieszaniu nadal sie kumplujemy. Były lepsze i gorsze chwile ale szczerze bardzo go cenie jako kumpla, ale pracuje się z nim bardzo cieżko. Byłem jego cieniem, pomagałem mu w zarządzaniu zespołem co sie dało ogarniałem. Stąd tez pewnie wynika obustronne przywiązanie, byliśmy razem skuteczni. Możecie mówić co checie, ja sie poddałem. Było wiele rozmów na ten temat i to co sie stało nie jest jakaś decyzja podwpływem chwili. Przyczyną było to że wziąl na siebie za duzo obowiązków, nie rozdzielał ich, nie zarządzał wcale teamem i projektem. Przy ustalaniu czegokolwiek nie sluchal nas lub nie miał zdania. Nie bede go tlumaczył że np miał ważniejsze zadania może czasem tak było może brakowało chęci różnie. Każdy jest tylko człowiekiem, on wziął na siebie za dużo i nie wyszło wdrożenie odciążenia go. Poniekąd to odciązenie było warunkiem wspołpracy po n-tej kłótni. Nie udało się ... cóż. Nikt nie ma mu nic za złe i nadal jsteśmy otwarci na wspołpace z nim bo to świetny fachowiec. Chciałbym aby ludzie z zewnątrz nie oceniali i nie mieszali się do tego co sie stało. Oskarżanie której kolwiek ze stron to ignorancja i brak jakiej kolwiek wiedzy. Wszelkie próby tlumaczenia tego co sie stało to błazenada. Kamil  nieco wyolbrzymiał swój wkład - chociaż faktem jest że bez niego nie było by nic. Ale bez calego sztabu ludzi ktory ciezko pracowal - tak jak i kamil albo ciężej kamila silnik też był by niczym. Stąd sie pojawiło rozgoryczenie Kamila gdy sie poddalismy z barokiem, co jest oczywiscie naturalne. Wszelkie komentarze znajomych której kolwiek ze stron to po prostu bzdury, wydaliśmy oświadczenie bedące odpowiedzią całego zespołu na to co było i jest to szczera prawda z naszego punktu widzenia. Kamil się  z nią nie do końca zgadzał, widocznie nieco inaczej to widział albo nie dostrzegał pewnych problemów i ograniczeń. Naturalnie każdy może kwestionować racje przedstawione przez którą kolwiek ze stron ale to już jest prawo wolności słowa i myśli.

Offline Dahrrr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 04, 2012, 03:36:34 »
    Zaktualizowane, nowy filmik.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 04, 2012, 16:08:38 »
    Czyli projekt nie umiera. Cóż życzę powodzenia. Mam tylko pytanie, czy wraz ze zmianą silnika będziecie przyjmować programistów, czy nadal macie swojego i tylko jego?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 04, 2012, 18:32:34 »
    Drogi Sagaceila(dawniej jedynego programisty) i reszty teamu się rozeszły. Zakładam że są już nowi bo ktoś to co jest na Unity musiał zrobić. ;)
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 04, 2012, 18:38:56 »
    Wygląda ciekawie. Rzekłbym - bardzo ciekawie :)

Polecam dołączyć się do grupy na facebooku (póki co jedynie 77 osób), bo można tam obejrzeć na bieżąco filmiki czy screeny :)

Offline Jog

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 05, 2012, 01:25:08 »
    Czyli projekt nie umiera. Cóż życzę powodzenia. Mam tylko pytanie, czy wraz ze zmianą silnika będziecie przyjmować programistów, czy nadal macie swojego i tylko jego?

Jak najbardziej szukamy programistów.
    rekrutacja.blackeye@gmail.com

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 05, 2012, 14:44:50 »
    A muzyka pozostanie ta sama, co w EF? I jeśli tak, czy będzie możliwość wsparcia projektu dotacją w zamian za muzykę?

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 05, 2012, 16:31:23 »
    Ktos kiedy wspominal ze walka bedzie wygladala jak w warbandzie. Czy to prawda?
    Alea iacta est

Offline Jog

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 05, 2012, 18:51:22 »
    A muzyka pozostanie ta sama, co w EF? I jeśli tak, czy będzie możliwość wsparcia projektu dotacją w zamian za muzykę?
    Ta sama, jednak zawsze chętnie zrobię coś nowego. www.jangrochowski.pl, kontakt na jog@jangrochowski.pl ;)
    Ktos kiedy wspominal ze walka bedzie wygladala jak w warbandzie. Czy to prawda?
    Powiedzmy, że podobna. W warbandzie nie było przecież umiejętności.

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 06, 2012, 21:19:02 »
    Ale chodzi mi czy system walki będzie podobny do Wowa, Metina, SWToRa itp kaszalotów?
    Alea iacta est

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 06, 2012, 21:27:43 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:31:27 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ