Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Assasin Hunt  (Przeczytany 18529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Assasin Hunt
    « dnia: Listopada 05, 2011, 00:32:29 »
    Witam ponownie.

Znów mod do MP, który mnie zaintrygował. Natknąłem się nań przypadkiem, przeglądając ten temat: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8772.0 , wszedłem w topic na TaleWorlds, pobrałem, zainstalowałem, i chyba bym nie był sobą, gdybym go tu nie zaprezentował.

Mod wprowadza nową frakcję, Asasynów, mającą cztery klasy: nożownika, asasyna miecznika, zabójcy z kuszą, oraz z pistoletem. W zasadzie tylko tą frakcją powinno się grać, a pozostałe usunąć, ale cóż.

Cały point gry skupia się na wykryciu wrogich asasynów i zlikwidowaniu ich. Jednak haczyk w tym, że tryb Assasin Hunt bazuje na DMie. Po śmierci, odrodzą się, żądni zemsty. I tutaj mamy klu programu.

Mapy w tym modzie pochodzą z singla, są to miasta, pełne zaułków, bocznych uliczek. Na każdej z nich są tłumy przechodniów, których zabijanie jest zabronione, i karane autokickiem (10 killi cywili - kick). Ekwipunek dostajemy stały, a ubrania losowe, cywilne, więc nie musimy się martwić o łatwe zdemaskowanie, ale gdy już dojdzie do zabójstwa, należy działać szybko, i znów wtopić się w tłum możliwie jak najskuteczniej. Jak tego dokonać?

- W wielu miejscach miasta znajdziemy ubrania, dużo ubrań. Czy to na straganie, czy w jakimś koszu, skrzyni. Kapelusze, koszule, buty na zmianę, bez śladów krwi, co najważniejsze. : ]
    - W miskach z wodą możemy umyć twarz i ręce z krwi, bo właśnie to nas najprawdopodobniej zdradzi.
    - Najważniejsze: grać jak bot.

Co to znaczy grać jak bot? W modzie twórca starał się odtworzyć zwykłe środowisko jak z singla, tyle że ulepszone, realistyczne. Tak więc, oprócz tego że boty będą chodzić lub biegać w różnych kierunkach, mogą też jeszcze uciekać, gdy zostaną zaatakowane, mogą zbierać się w grupkę i rozmawiać ze sobą (słychać podkładane głosy), znajdziemy też np. kupców strojących przy straganach, także potencjalnych asasynów, bo bogate ubranie kupca też łatwo zdobyć (najgłupszy sposób w jaki zginąłem, dźgnięty w plecy przez sprzedawcę koni :P).

http://www.youtube.com/watch?v=rIoP08NxAgU

Mod nie jest skomplikowany ani rozbudowany, i myślę że przeciętny skill modderski umożliwia zrobienie nawet lepszego. Niemniej, bardzo przyjemnie się w niego gra, klimat miodny. :] Wielką zaletą jest to, że wymaga małej liczby graczy. Mapy miast nie są wielkie, asasyni muszą być jakoś rozproszeni by nie pozabijać się na spawnie. Dlatego optymalna liczba graczy naraz to zaledwie 5-7, 12 to już lekka przesada, sieczka.

Polecam. :)

Stara wersja.

Stara wersja.

http://www.file-upload.net/download-3946065/Assassin_Hunt_version_2.0.rar.html

Zmieńcie nazwę folderu na Assassin_Hunt, bo mod nie będzie wam chodził.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2011, 19:05:58 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Assasin Hunt
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2011, 10:02:01 »
    No w końcu coś nowego, oczywiście zaraz sprawdzę i ocenię

Coś nikt nie gra na razie, zaczekam do wieczora
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 14:38:15 wysłana przez Trynithy »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2011, 12:58:28 »
    Nic nowego i odkrywczego... To po prostu skopiowany jeden z trybów multi Assassins Creed: Brotherhood - oczywiście okrojony do granic możliwości jak to na Warbanda przystało. :p

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2011, 13:05:52 »
    Nic nowego i odkrywczego... To po prostu skopiowany jeden z trybów multi Assassins Creed: Brotherhood - oczywiście okrojony do granic możliwości jak to na Warbanda przystało. :p

No to co? :) Komuś to przeszkadza? Bo mi zupełnie nie. Poza tym, podkreśliłem dobitnie, że mod nie jest skomplikowany ani odkrywczy, więc nie rozumiem po co ten komentarz.

Filmik. http://www.youtube.com/watch?v=rIoP08NxAgU
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 13:19:38 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 05, 2011, 13:56:28 »
    Dobrze, że zostały frakcje z native, bo można sobie urządzić zabawę Assassyni vs Strażnicy :D

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 05, 2011, 15:14:50 »
    Miodny mod przyjemnie się lata między mieszkańcami i szuka okazji by wbić nóż w plecy :>
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 05, 2011, 16:22:49 »
    Od godziny się męczyłem bo nie wiedziałem jaką dać nazwę folderu. Hofiko, napisałeś Assasin_Hunt , na tw napisali Assassin_Hunt  na pierwszy rzut oka to samo, nie wiedziałem o co chodzi, po chwili domyśliłem się, że zapomniałeś wstawić jedno "s" ! Popraw to bo wiele osób będzie się głowić nad tym

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 05, 2011, 16:47:23 »
    Przepraszam, już zmieniam.

EDIT: Proud mnie ubiegł. : )

EDIT: Mod jest świetny. Grałem w niego godzinę, a upłynęło jakby 10 minut. Wielka szkoda, że nie na wszystkich mapach są miski z wodą, to utrudnia ukrywanie się. Poza tym w małym gronie, nawet jeżeli ustawisz sobie najpospolitszą możliwą twarz, to w końcu i tak zaczną Cię rozpoznawać, i ukrycie się będzie jeszcze trudniejsze. Ale klimat świetny, kooperacja asasynami... ^^ Jak nie Warband.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2011, 19:04:14 wysłana przez Hofiko »

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 06, 2011, 20:08:38 »
    Siedze teraz na jednym z serwerów, jak jest ktoś chętny to wbijać. :]

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 06, 2011, 21:02:54 »
    Sam mod, jego idea i potencjał jest szeroki, lecz strasznie mnie zniechęca (tak samo zresztą tryb MP w AC: Brotherhood) pewien czynnik... Gracze, otóż mordują cały klimat i sens gry, biegając z obnażonymi mieczami, mordując się stale w jednym miejscu, zabijając kogo popadnie, rujnują tę grę co cna, a serwery są niestety tylko dwa, więc wielkiego wyboru nie ma. Sam mod podoba mi się, ale do solidnej, przyjemnej gry potrzeba graczy czujących blues'a.

P.S Hofiko, miałeś szczęście :D - Pan Bot.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 09, 2011, 16:00:37 »
    Nowe ficzery:

- Od teraz, każda mapa ma punkt, w którym możesz kupić jedzenie. Noś je jak broń, a gdy nią ,,zaatakujesz'', 33% twojego życia zostanie przywrócone. Jedzenie kosztuje 200 złota. Uważaj na znaki kupców, najczęściej żywność będziesz mógł kupić właśnie tam.
    - Nowa klasa: Asasyn z młotkiem. Ma większy zasięg niż topór, mniejsze obrażenia niż miecz, i może powalać na glebę.
    - Dwie nowe mapy stylizowane na Assasins Creed, z możliwością skakania po dachach.
    - Wydarzenia losowe. Co dwie minuty jest szansa, że coś się wydarzy w mieście lub z miastem. Nie powiem jednak, co. Sami to odkryjcie.
    - Balans dla pistoletów, od teraz są zawsze zabójcze.
    - Boty mają takie same staty jak gracze, i tyle samo życia.

http://www.file-upload.net/download-3868392/Assassin-Hunt-v1.2.rar.html

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 09, 2011, 19:18:00 »
    Żadnego. Serwera. Nie. Ma.

Po prostu na liście serwerów nie ma ŻADNEGO serwera z tym modem.
    (click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 09, 2011, 19:34:46 »
    Kup orginała

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 10, 2011, 01:00:44 »
    Grałem odrobinkę, i wyczaiłem, póki co, 3 wydarzenia losowe. Daję w spoiler żeby nie było, że zabawę psuję (choć i tak wszyscy otworzą ;P).

(click to show/hide)

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 10, 2011, 07:06:22 »
    Da się kupować jedzenie? Nie wiedzialem.
    Jestem za za za
    Vivat Pomerania!