Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Assasin Hunt  (Przeczytany 18506 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: Assasin Hunt
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 29, 2011, 22:36:49 »
    Nie wiem co mam nie tak z tym modem ale... czemu mieszkańcy biegają do tyłu : D
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 30, 2011, 06:31:14 »
    Nie wiem co mam nie tak z tym modem ale... czemu mieszkańcy biegają do tyłu : D
    Ponieważ to boty ustawione tak by nikogo nie atakowały. I są głupie.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 30, 2011, 16:07:38 »
    Czyli aby wtopić się w tłum, muszę tak jak i one chodzić wstecz? To troszkę psuje zabawę i klimat...
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 30, 2011, 20:57:29 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:57:26 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 02, 2011, 10:16:38 »
    Może przybliżę trochę mechanikę botów, bo zdaję się że co poniektórzy zupełnie nie ogarniają. Boty oczywiście nie są zaprogramowane na chodzenie do tyłu.

Na mapie jest kilkadziesiąt spawn pointów, wspólnych dla graczy i mieszczan (nie mylić z kowalami, kupcami i strażnikami). W tych spawn pointach pojawiać się będą nowe postaci, lecz nie tylko. Każdy townsman przemierza miasto, w pozornie losowym kierunku, w rzeczywistości jednak jego trasa jest z góry ustalona. Podążać on będzie ze swojego spawna do jakiegoś innego SP, potem z tamtego do kolejnego, losowo wybranego, i tak dalej, i tak dalej. Właśnie dlatego boty zbierają się w grupki w konkretnych punktach; otaczają spawnpointy. Jest to, moim skromnym zdaniem, świetne rozwiązanie, bo nie dość że tworzy bardziej realistyczny klimat miasta, to jeszcze grupki mieszczan stojące na sp'ach osłaniają nowych graczy, dzięki czemu tamci nie rzucają się w oczy przy spawnie. Podwójna korzyść, chyba że w tej grupce znajduje się jakiś asasyn. Też się zdarza, cóż, nieunikniony spawnkill. Radzę uważnie przyglądać się, gdzie konkretnie zbierają się boty, jeżeli gracie z doświadczonymi graczami, może to wam uratować życie. Gdy kiedyś grałem z Pattą, autorem moda, oraz większości map, facet mnie zlokalizował tylko po tym, że stałem w drugim rzędzie za botami, bo nie mogłem się wcisnąć do kółka. Prawdziwy bot by się też nie wcisnął, ale nadal by napierał na grupkę, żeby jakoś wejść. Innym razem zaś rozpoznał mnie, bo przystanąłem na chwilę w miejscu, gdzie nie ma spawn pointa; boty się nigdy same nie zatrzymują.

O samych botach. Wyjaśniłem już, czemu boty zbierają się w grupki, i co wyznacza ich marszrutę. A o co chodzi z łażeniem do tyłu? To też bardzo proste. Każdy mobilny bot, co każde piętnaście sekund lokalizuje najbliższego sobie townsmana lub gracza, i wgapia się w niego przez kolejne ćwierć minuty. Później znajduje kolejnego najbliższego delikwenta, itd. Dzięki temu boty, które idą tą samą marszrutą, często sprawiają wrażenie jakby ze sobą rozmawiały; są do siebie zwrócone twarzami, idąc obok siebie. Niestety, często się zdarza na zatłoczonych ulicach, że dany bocjasz przez moment znajdzie się obok innego, który idzie na drugi koniec miasta, akurat wtedy, gdy minęło 15 sekund i czas wybrać nowy obiekt. W takim wypadku, nadal będzie kontynuował marsz w kierunku swojego sp'a, ale, niestety, jego uwaga skupi się na tamtym. Dlatego boty często chodzą do tyłu, zwłaszcza w miejscach gdzie jest ich masa. I oto leci rada numer dwa: róbcie dokładnie tak samo. Co każde 15 sekund, namierzajcie najbliższego sobie botka, i gapcie się na niego, dopóki nie skręcicie za róg. Nie łaźcie bez sensu tyłem i nie wodźcie spojrzeniem po ścianach, łatwo wpadniecie.

Właściwie to powinienem zachować to dla siebie jako as w rękawie, ale wygrywanie z innymi tylko dlatego, że nie znają mechaniki gry, nie daje takiej satysfakcji. ;)

Informacje zdobyte na podstawie rozmów z Pattą oraz własnych obserwacji.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 11, 2011, 19:04:43 »
    Nowa wersja.

- Nowe eventy
    - Kupcy teraz także będą się poruszać
    - Nowe mapy
    - Balans jednostek
    - Poprawka tekstów przy interaktywnych itemach.

- Nowy tryb, ,,Wykradnij dokumenty''
    - Team 1, Straż, osłania skrzynie, rozstawione po mapie, podczas gdy asasyni mają do nich dotrzeć i obrabować.
    - Co za tym idzie, nowa frakcja: Straż.
    - Ostrzeżenie: Tryb może być niezbalansowany, gracze są proszeni i o komentarze i uwagi.

Znane bugi:
    - Wiadomości o eventach czasami się nie pojawiają.

http://www.file-upload.net/download-3946065/Assassin_Hunt_version_2.0.rar.html
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 11, 2011, 19:15:19 »
    Nic, rozwiązałem już problem
    Vivat Pomerania!

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 18, 2011, 17:59:24 »
    Wiążę z tym modem wielkie nadzieje. Ten mod skłonił mnie do reinstalacji zepsutego jakiś czas temu Warbanda i powrotu na forum, chociaż gram teraz w kilka innych rzeczy.

Ile osób i w jakich godzinach grają? Ile jest serwerów?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 18, 2011, 19:40:38 »
    Serwery są dwa, jak w przypadku większości raczkujących modów, zapełniają się do liczby 15 osób, od godziny 19. Mod otrzymał ostatnio także własne subforum na taleworlds.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 22, 2011, 17:14:48 »
    Pograłem trochę, i powiem tak: mod jest epicki. Nic nie będę dodawać, w to trzeba zagrać.

Ma ktoś chęć zrobić klan?

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,209620.msg4988673.html#msg4988673

Może być póki co nieoficjalny (nawet dwie osoby to dla mnie klan, jeśli będziemy kooperować). Trzeba załatwić kanał na jakimś TSie i możemy się kontaktować.
    Kiedy będziemy już liczni (powiedzmy, 4 osoby) i będziemy oficjalnie zakładać klan, to będziemy musieli wybrać, czy przedstawiamy Asasynów czy Strażników. Ale to dopiero potem.

Na razie, poproszę o PW, jeśli ktoś jest chętny.
    Nad nazwą pomyślimy dopiero, jak już się nas kilku znajdzie i wybierzemy stronę konfilktu oficjalnie.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 22, 2011, 17:54:47 »
    Na Huncie kooperacja jest zabroniona, a StD moim skromnym zdaniem jest badziewne. Niemniej, dzięki za namiary, w razie czego będę wiedział do kogo się zgłosić. ;)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 22, 2011, 18:18:42 »
    Uważam, że ten StD (tak się nazywa team deatchmatch?) jest całkiem fajny, szczególnie niektóre mapy. Trochę buffnąć strażników i kusze u obu teamów (bo kusze w tej chwili ssą), i będzie super.

Ja już czuję jak fajne będzie komunikowanie się na TSie:

* To ten w zielonym ubraniu
    - Widzę dwóch, jaka czapka?
    * Zmienił na Fur cap
    - Ale ja nie widzę żadnego w Fur cap
    * Czekaj, a może butów nie zmienił? Miał te pomarańczowe
    - Dobra, to on.
    [Trzask prask, gość leży]
    - Kurde, to był Townsman
    * Ej, za tobą! Dobra, mam go na muszce...
    [Strzał, gość leży]
    - Dobra robota!

Hehe :D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 22, 2011, 18:58:29 »
    Właśnie na tym polega badziewność tego trybu... Nikt nie wie, o co w nim chodzi. :) Tobie się wydaje, że to TDM, a tak naprawdę to Steal the Documents, opisany parę postów wyżej. W rzeczywistości jednak nikt, absolutnie nikt tytułowych dokumentów nie kradnie, bo jest to tak cholernie niezbalansowane, że nikomu by się to nie opłaciło. Niby można grać jak na TDMie... Ale przeznaczenie trybu jest zupełnie inne. Poza tym, teamkillu są niewiarygodne ilości. Za każdym razem, gdy widzę innego asasyna, natychmiast spierniczam na drugi koniec mapy, tak na wszelki wypadek; po prostu co drugi, na mój widok zaczyna we mnie strzelać/rzucać nożami. Ludzie nie mają zielonego pojęcia o co w tym chodzi, i zachodzi zjawisko już bardzo tradycyjne w modach RP: debilizm graczy psuje grę.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 03, 2012, 22:15:27 »
    Gdzie trzeba dostarczyć skradzione dokumenty? Bo zabieram je ze skrzyni i nie wiem co z nimi zrobić ;)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 04, 2012, 15:26:14 »
    Do skrzyni asasynów, z wieczkiem w kształcie półkola. Poszukaj na spekcie przed akcją.