Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ping - Czy ma znaczenie  (Przeczytany 5538 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    Ping - Czy ma znaczenie
    « dnia: Listopada 01, 2011, 11:15:28 »
    Mam pytanie czy gdy ja mam np 70 pingu a inny gracz 20 to czy ma to duże znaczenie w walce?

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ping - Czy ma znaczenie
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 01, 2011, 11:19:58 »
    duże może i nie ale ten z mniejszym zawsze ma przewage:)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 01, 2011, 11:32:11 »
    To zależy od twoje poziomu. Jakby nie patrzeć - im jesteś lepszy tym wykonujesz ryzykowniejsze techniki do których potrzeba mniejszego pingu, z drugiej strony już dla łucznika nie ma to aż tak wielkiego znaczenia.

Paradoksalnie ping najbardziej pomaga nie w walkach piechoty, a w pojedynkach konnych. Tu nawet jak masz dwadzieścia pingu więcej niż oponent, zmniejsza to dużo twoje szanse, i jeżeli nie jesteś naprawdę dobry to z pingiem takim jak 80-90 odpuść sobie grę konnym bo to droga przez mękę;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 01, 2011, 14:20:39 »
    przesadziłeś ja mam ping 80-90 i gram normalnie ;)

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 01, 2011, 14:25:47 »
    Zależy z kim grasz... Na poważnych meczach - Argaleb ma w 100% rację.
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 01, 2011, 16:15:55 »
    Powalcz na Polskich serwach (gdzi ping bedzie 20-50) a potem odwiedz np USA Central Pom (gdzie ping nie będzie mniejszy niz 150) - i poczuj różnicę :D Piechur bazujący na 2h z dużym pingiem to moze sobie co najwyżej pospamować..

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 01, 2011, 17:43:42 »
    Albo jego mogą zaspamować, bo ping uniemożliwi wyprowadzenie wystarczająco szybkiego kontrataku. Ja uczyłem się grać na piechocie przy pingu 40(na polskich)-70(na IG i na naszym), teraz mam 2 razy mniejszy ping i różnica osobiście dla mnie jest nie wielka. Ale ogólnie jeśli się spotyka na przeciw siebie dwóch mocnych graczy, z czego jeden ma 2x mniejszy ping to on najprawdopodobniej wygra :P

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 01, 2011, 18:20:00 »
    Ping ma ogromne znaczenie, na własnej skórze to odczułem boleśnie ;( Gram z pingiem 73-90 na Europejskich serverach i gra z takim pingiem to prawdziwa męka.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 01, 2011, 21:06:26 »
    Ping... Zależy też czy to stała wartość (czyli 100 ping non-stop) czy też normalnie masz 15 ale nagle skacze do 300, potem do 450 a następnie wraca do normy. Grać tak jest bardzo ciężko. Ja sam mam szybki Internet ale ponieważ posiadam router z którego korzysta 5 komputerów i szybkość spaaaaaada....
    Cóż jaki masz drut taki masz internet, jedyny sposób na ping to albo graj na serverach umieszczonych w Polsce, chyba że masz ochotę na zaminę internetu na szybszy :P   

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 01, 2011, 21:54:30 »
    Netoman - 5 komputerów o których wiesz :D
    A co do pingu - pograsz chwilę na pingu 200 to będziesz widział jakie to denrwujące, jak nagle zacznie teleportować :D
    Chodź to są skrajne przypadki, z reguły gra się do 150 pingu i idzie pograć :)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 02, 2011, 21:20:36 »
    Między 20 a 40 - praktycznie ping marzenie. Różnice na tym poziomie PRAKTYCZNIE nie mają znaczenia. Nie postawiłbym na gracza o pingu 20 walczącego z graczem 37 jeśli miałbym brać pod uwagę ping. Natomiast 30 pingu vs 80 tu już jest duża różnica. Praktycznie do 70 pingu włącznie można grać dobrze. Powyżej jest już ciężko - można sobie odpuścić chamberowanie a jeśli ping jest jeszcze wyższy to nawet zmyłki się zlewają - manual jest trudny do ogarnięcia.

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 06, 2011, 15:04:32 »
    Piszę tu żeby już nie zaczynać nast. tematu są jeszcze jakiś sposoby na zmniejszenie pingu oprócz wyłączenia gg itp?

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 06, 2011, 15:28:16 »
    wyłączenie skype i przeglądarki. I tsa. I mózgu!

...i ostrzeżenia!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2011, 15:34:14 wysłana przez proud »

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 06, 2011, 17:16:57 »
    Ehhh napiszę jeszcze tego posta bo jestem na kacu i mam wenę :P
    Mieszkam z bratem i kuzynem w jednym mieszkaniu. I jak któryś jest u siebie w pokoju to ping mi skacze mniej więcej 200-300 :/ Jak gramy trening, czy mecz to muszę wszystkich prosić żeby nie korzystali z neta bo mi laguje xD wiem że warband ma nie najlepszą optymalizacje i stąd te problemy :/
    Tak poza tym zna ktoś sposób na podzielenie łącza na routerze ?

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 06, 2011, 17:23:51 »
    ...i ostrzeżenia!

Proud ty masz jakiś problem ze sobą czy coś? gdyby za takie banalne teksty z wyłączeniem mózgu dawano ostrzeżenia to Tawerna by umarła zanim by jeszcze powstała...

Prośba do adminów, żeby zastanowili się nad posiadaniem moderatora przez prouda. Nawet ja bym lepiej moderował takim forum, bo to forum jest dla użytkowników, a nie dla wyżywania się przez co niektórych...

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.