Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade :Na Karaibach  (Przeczytany 5183 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Mount & Blade :Na Karaibach
    « dnia: Października 14, 2011, 22:58:20 »
    Mount & Blade na Karaibach jest to nowa odsłona studia sich znanej z Mount & Blade OiM.
    Podstawowe wiadomości:
    -Bitwy morskie
    -Wspaniałe modele XVIIIw. statków
    -5 unikalnych frakcji :Anglia,Francja,Hiszpania,Holandia,Piraci
    -Dobra zabawa w grabieniu statków handlowych.
    -Nie ma zwykłej kampanii tylko freeplay.

Po za tym twórcy piszą że będzie to pierwszy Mount & Blade który będzie miał rozbudowane bitwy morskie:
    -Strzelanie z armat
    -Abordaże
    -Łupienie
    -Grabienie
    -Zabawa w piratów.

A oto pierwsze dwa screeny:
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Wątek który otrzymałem od studia sich:

PREMIERA WIOSNA 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Mount & Blade :Na Karaibach
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 14, 2011, 23:03:14 »
    Nieoficjalne Sea Dogs 3?

Nie bardzo mi się ten pomysł podoba, zobaczymy.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 14, 2011, 23:21:13 »
    Z tego co przeczytałem z pomocą googla armaty są tylko pomysłem (z którego realizacji nic nie wyjdzie, tak samo jak z formacjami lub armatami w OiM)
    Bitwy morskie będą polegać na walce na dwóch statycznych połączonych ze sobą kładką statkach, że tak się wyrażę "fascynujące". Zrobienie czegoś takiego jest tak proste że każdy z minimalną znajomością MS może coś takiego zrobić.
    Na dodatek pewno będą występowały takie babole jak permanentna woda w dolnych pokładach statków itp.
    -Łupienie
    -Grabienie
    -Zabawa w piratów.
    To nie są synonimy? ;p
    Reasumując projekt jest już na starcie przegrany. Najgorzej ucierpi na tym TW za sprawą kompromitacji marki.

PS.Model niby ładny ale dalej ma strasznie sztuczne textury, tak samo jak jest kompletnie pozbawiony normalek i AO.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 14, 2011, 23:56:43 »
    Z tego co wiem, jakiś czas temu Yoshiboy podjął próbę rozmów z TW i Snowberry w sprawie licencji na silnik i wydania Pirates&Fishmod jako pełnoprawnej gry...czy to byłby tylko przypadek, że Ukraińcy przygotowują(próbują) coś bardzo podobnego? Wygląda to na nieudolną kopię i tak jak Mat powiedział, nie mają szans, będzie to kolejna słaba gra - gwoźdź do trumny jaką szykuje sobie od pewnego czasu TaleWorlds.
    Jeśli ktoś chciałby mieć pełny obraz sytuacji, to zapraszam do lektury - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,100066.1740.html (1751 post).

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 15, 2011, 00:06:55 »
    Widocznie Sich się rozkręca. Podpieprzyli jeden pomysł, sprzedało się (trzykrotnie). Podpieprzą drugi, też zapewne się świetnie sprzeda. :D

Technicznie nie są w stanie zrobić nic nawet w połowie tak dobrego, jak Pirates&Fishmod. Yoshiemu mogą co najwyżej buty pucować. Wrzucą trochę nowych modeli i dupnie ogłoszą, że zrobili wspaniały mod... ooo, przepraszam, GRĘ w pirackich realiach. A czego nie będą umieli zakodować (czyli większości, by działała jak należy... lub  w ogóle), zwalą na ograniczenia silnika.

Nie no, chłopcy mogliby dać sobie spokój. Już dość się zbłaźnili.

edit: Przeczytałem to, co napisał Yoshi i stwierdzam, że cała ta sprawa śmierdzi. Chyba nawet bardziej, niż w przypadku WFaS.

Liczę jednak na to, że Yoshi nie porzuci moda i z chłopakami się uwiną. Jeżeli P&F wyjdzie przed "Karaibami", to mod całkowicie zmiecie tę "profesjonalną" produkcję studia Sich. Czego Yoshiemu z całego serca życzę. :)
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2011, 00:21:07 wysłana przez Daedalus »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 15, 2011, 00:15:44 »
    Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. Z jednej strony, ta gra może okazać się jedną wielką porażką, i zakończyć ,,karierę'' Sich przy współpracy z TW. A z drugiej strony, to With Fire and Sword, przez nas w większości uważane za crap, co gorsza, crap który zerżnął pomysł od jednego z lepszych polskich modów, i co gorsza co gorsza, sprzedany w naszym kraju trzy razy, z nieznacznymi zmianami, na zachodzie wcale nie jest tak postrzegany. Rozmawiałem z kilkoma cudzoziemcami na ten temat i traktują oni WF&S (no wai, WFaS jest zarezerwowany dla moda) tak jak Warbanda wobec M&B. W związku z tym, może całkiem nieźle się sprzedać, co więcej, spodobać się szerszej publice. Bo skoro WF&S wszyscy łyknęli i są zadowoleni, to czemu w tym przypadku miało by być inaczej?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 15, 2011, 09:33:04 »
    Jeżeli ta gra miała by być wydana najpierw w Polsce a potem na zachodzie to to będzie kolejna porażka. Jak dla mnie powinno to być wydawane jako DLC do Mount and blade kupować jako moduł a nie grę :S. Mogli by się wysilić i nie zrzynać pomysłów, albo już by postarali się i ulepszyli by Dzikie Pola na silniku M&B2, Piraci mają być zrobieni na silniku DP tak więc będzie to ubogie nawet ikonka pasku życia widać że jest z DP.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 15, 2011, 10:08:57 »
    Podpieprzyli jeden pomysł, sprzedało się (trzykrotnie). Podpieprzą drugi, też zapewne się świetnie sprzeda.

Właśnie to chciałem napisać. Jak widać moda na podkradanie pomysłów modderom rozwija się dalej. Także jak zobaczycie w przyszłości coś znajomego w 3 odsłonie produktu Taleworlds to nie bądźcie zdziwieni.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 15, 2011, 10:36:41 »
    Przykre jest, ze TW zalezy tak mocno na kasie, ze pozwala jakiemus obcemu studiu eksploatowac dobra marke i tworzyc takie polprodukty. Jeszcze bardziej przykre jest to, ze z tego co widac, to shitcz szukajac pomyslow na nowe 'gierki' robi rundke po dziale dla moderow na forum i probuje adoptowac pomysly popularniejszych modow.
    Mam nadzieje, ze jest jeszcze szansa na to, ze projekt zamkna. Jezeli nie, to.. coz - Zapraszam na bitwe narodow w wakacje 2012!
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 15, 2011, 11:55:39 »
    To co, kiedy możemy się spodziewać "Mount&Blade: cRPG", "Mount&Blade: Napoleon" lub "Mount&Blade Prophecy of Pendor" od Sich studio?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 15, 2011, 21:59:24 »
    Ja się cieszę... I to bardzo!

BTW - ten cały "FishMod" nie był "abandoned" czasami? Odkąd ten cały Yoshiboy zarzucił screenami (w sumie w pierwszych dniach/tygodniach jego pracy), to dłuuuugie miesiące minęły bez żadnych ciekawych informacji... :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2011, 22:06:06 wysłana przez NIFN »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 16, 2011, 14:36:58 »
    Ja też się cieszę. :p Wszyscy tylko marudzą i narzekają... WF&S mod powstawał w bólach i spazmach długie lata, a sama nazwa nigdy nie była i nie jest dla niego zastrzeżona, więc wydanie takiego spinoff'u nie jest ani ciosem poniżej pasa, ani "bluźnierstwem" - jak niektórzy próbują to określić. Zresztą do tej pory WF&S mod nie posiada trybu single, a produkcja Sich - jaki by on nie był - takim trybem pochwalić się może. Na dodatek rozgrywka ludziom się podoba, więc według mnie próbowanie wmawiania "podpieprzania" tematu jest nie na miejscu. Ten cały FishMod też przewija się od czasów którejś wersji Mount&Blade i jakoś do tej pory więcej o nim można się naczytać, niż przekonać się o - rzekomej - zajebistości. Sich niech próbuje, może będzie to grywalne i spodoba się nabywcom?

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 16, 2011, 14:49:23 »
    Czas pokaże, część osób pewnie to kupi. Jeśli znowu będzie podział na wersje wschodnią i zachodnią na pewno to zniechęciło by do kupna wielu ludzi. Jeśli zaś od samego początku przyłoży do tego rękę TaleWorlds tak jak to było w przypadku WFaS gdzie po wydaniu zachodniej wersji pododawano wreszcie takie rzeczy i opcje które powinny być od początku, po paru patchach to chętnie bym się pokusił na kupno tej "gry".

Edit1: Niepokoi mnie jednak drugi screen w lewym górnym rogu można zauważyć 7fps "7!".
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2011, 14:54:13 wysłana przez Wambo »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 16, 2011, 15:13:23 »
    a moze tester ma xp 16 bit i slabego neta i dlatego mjest 7fps
    ps. oby wyszla ta gra czekam na nia
    Vivat Pomerania!

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 16, 2011, 20:35:40 »
    Wchodzę do działu, patrzę :Mount and Blade: Na Karaibach. "No cóż - myślę - pewnie jakiś nowy mod tylko dodany w złym miejscu, ale dobra".
    Ciekawi mnie na ile procent będą to bitwy morskie, a ile rąbanie się botów na deseczkach połączających dwa statki. I ciekawe, ile naszych komputerowych przeciwników wpadnie przy okazji do wody.