Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Więźniowie, niewolnicy, jeńcy  (Przeczytany 36273 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mielonka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: więźniowie
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 10, 2007, 12:42:16 »
    Wątek jest dość stary, jednak więźniowie przydają się w różnego rodzaju Questach, które zadają nam władcy miast.
    Najwięcej dostaje się za wrogich rycerzy - zarówno EXpa jak i kasiory.
    Co do prędkości poruszania się z więźniami/bez nich zauważyłem kilka zależności.
    Każda jednostka ma swoją przyporządkowaną prędkość podróżowania. Gdy w drużynie pomieszamy jednostki to program wylicza coś na kształt średniej prędkości. Co jest ułatwieniem, bo teoretycznie najwolniejsza jednostka narzuca prędkość poruszania się całej drużynie.
    Inną zależnością jest fakt, że nad większą bandą trudniej zapanować, więc samotnie sie przemieszczając robimy to szybciej niż w np 20 osób. Za to chwała programistom.

BTW: Gościu w Zendar, który skupuje niewolników ma na imie Ramun (jeśli mnie pamięć nie myli)

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 12, 2007, 07:11:34 »
    Ale nieopłaca się ich sprzedawać chyba że jak niemamy kasy. Jest mod który umożliwia rekrutowanie więźniów (co jest nieco wierd).
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 13, 2007, 17:05:24 »
    Tak, zgadzam się - sprzedawanie więźniów nie ma na dłuższą mete sensu. Chyba, że znajdujemy się bardzo blisko Zendar lub kopalni soli.
    Chodziło mi głównie o questy typu "przyprowadź mi 6 rycerzy" itp.
    Szkoda, że w grze nie da sie brać do niewoli właśnie "szlachetnie urodzonych" i żądanie za nich okupu. Jednak gierka i tak szalenie wciąga.

Offline Anonymous

• Użytkownik
    • Cheshire Cat
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 01, 2007, 14:53:33 »
    Wątek trochę stary, ale nie zgadzam się z waszmościami ;P

Na początku gry handel niewolnikami (w sensie ich sprzedawania u handlarza, a nie questów) jest naprawdę opłacalny. Przykład: W Zendar dostajemy Quest polegający na rozbijaniu grup piratów rzecznych. Za każdą grupę dostajemy 20 sztuk złota. Tyle ile za 1 niewolnika. Wystarczy wziąść od Ramuna (Handlarza niewolników w Zendar) darmowy obuch (który co prawda nie jest bronią cudowną) i ruszamy na bandytów. Przykładowo za grupę 6 piratów normalnie dostaniemy 20 sz + to co zgarniemy (zazwyczaj szmatki, czasem falchion). Traktując bandytów obuszkiem zaś dostaniemy 20sz + 6 x 20 sz + to co zgarniemy. Uwierzcie mi albo i nie, ale dla mnie na początku to była duża różnica. Większość się pewnie ze mną nie zgodzi, ale na początek jest to idealny sposób na powiększenie swojej kiesy i zakup podstawowego ekwipunku. Po wykonaniu całkowicie Questa (25 grup - 1 grupa = 4%) miałem wystarczająco pieniędzy, żeby zakupić sobie nienajgorszy pancerz (Płytówka za ok. 1 000 - bodajże Cracked, nie jestem pewien) i przyzwoity miecz + tarczę.

Przy okazji, niewolników można sprzedać w KAŻDEJ karczmie (tylko trzeba ich mieć w "party" w momencie rozmawiania z karczmarzem, pojawia się wtedy opcja "I heard that You want to buy slaves").

- "But I don't want to go among mad people,"- Alice remarked.
    -"Oh, you can't help that," -said the Cat:"We're all mad here. I'm mad. You're mad."
    -"How do you know I'm mad?"-said Alice.
    - You must be," - said the Cat,"or you wouldn't have come here."

Lewis Caroll "Alice in the Wonderland

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 02, 2007, 00:27:08 »
    Anonymous - po części sie z Tobą zgadzam, jednak tylko po części. Ponadto zauważ, że w swoim poście napisałem "na dłuższą metę" - na trudne początki, kiedy liczy się kazdy denar to można sie pokusić (w Native river piratesów ścigam dla sportu - zeby wypełnić quest w 100%) w tę zabawę. Jednak lepszym wg mnie sposobem jest zaintalowanie ArenaModu autorstwa niejakiego Janusa (jest w "kilku" modach, lecz można go indywidualnie wrzucić chyba wszędzie) i branie udział w turniejach.
    Szybszy sposób wg mnie.
    Zaś co było poruszane w innym temacie, więźniowie i liczebność drużyny ma wpływ na szybkość, więc branie jeńców-piechurów spowalnia przemieszczanie się, co nie jest bez znaczenia gdy nie dysponujemy dobrym sprzętem lub/i wojakami.
    W ściganiu innych też nie.

Co do sprzedawania więźniów w karczmie - na to nie wpadłem. Bede musiał to z ciekawości przetestować.

Offline sienkol91

• Użytkownik
    Niewolnicy
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 14, 2008, 11:26:15 »
    Witam, szukałem, ale nie znalazłem. Mam wersje 0.955 i nie mam pojęcia, w jakich miastach można sprzedawać niewolników. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś je wymienił.

Offline SX1

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • DownHill 4EVER DH RideR
      • Gildia YAKUSA
    Odp: Niewolnicy
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 14, 2008, 12:17:28 »
     Ramun -  handlarz niewolników znajduje się na piętrze tawerny miasta Tihr (król. nordów)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2008, 13:13:53 wysłana przez SX1 »
    http://www.yakusa.pun.pl/forums.php
    Forum Gildi YAKUSA w grze SILKROAD
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline sienkol91

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 14, 2008, 12:35:43 »
    To troche lipnie to zrobili, bo wczesniej byl jescze jeden w kopalni soli, ale teraz jej nie ma :|. No to dzieki, za pomoc, pozdrawiam.

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 14, 2008, 14:18:18 »
    Ale oprócz Ramuna to w każdym mieście pojawiają sie losowo "kupcy". Trzeba sprawdzać tawerny i liczyć na szczęście...

Offline Etem

• Użytkownik
    Więzień Lord...
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 31, 2008, 11:25:37 »
    Noto tak gram w tą grę od wczoraj i bardzo mi się spodobała...
    Jednak moim pytaniem jest że jak mam już jakiegoś Lord'a jako więźnia to co moge z nim zrobić? Sprzedać? Ale jak????
    Po jakimś czasie on znika bodajże jak przy jego nazwie znajduje się 100%.. Co to oznacza?
    Korzystam z podst. modu czy tez bez modów niewiem jak to określić ;p

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Więzień Lord...
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 31, 2008, 12:00:54 »
    Jeżeli masz go jako więźnia, to w sumie nie możesz z nim zrobić nic prócz wożenia ze sobą lub wsadzenia do zamku/miasta, aby gnił w lochu :).
    Propozycja wykupienia lorda pojawia się samoistnie po pewnym czasie (jeżeli lord nie zwieje), Ty nie masz na to wpływu.
    100% oznacza poprostu stan jego zdrowia i chyba nie musze tłumaczyć, że im wyższy tym lord jest zdrowszy ^^.
    Mniemam, iż grasz w native bez żadnego modu?
    hmm.. ale taki temat chyba już był :|
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 31, 2008, 17:58:14 »
    No tak, w procentach pokazany jest poziom punktów życia. Lordowie uciekają, bądź zostają wykupieni. Jeśli masz własny zamek, tudzież miasto, możesz go wrzucić do lochu jak mówił mój przedmówca. Nie można też zapomnieć, że można dostać zadanie przyprowadzenia w niewoli lorda danej frakcji.
    No ale po co piszesz to samo w następnym poście co już Alkhadias napisał?

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 01, 2008, 00:48:07 »
    Arathorn, Twoje posty zostały usunięte, jeden daltego, że był niemal identyczny jak post Alkhadiasa a drugi był kompletnym spamem.

Offline Etem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 01, 2008, 11:06:43 »
    Tak, gram bez żadnego modu...
    Odkryłem jeszcze jeden sposób sprzedania lord'a...
    Jeżdżąc bo królestwach zaoferował mi jakiś inny Lord kupno go za delary sama jego wypowiedź nie była taka głupia:
    "Witaj chciałbym zakupić od ciebie Lorda ****** za ***** denarów, chyba że wolisz czekać niewiadomo ile na oferte rodziny" < Czy coś w tym stylu ;p

Offline Alpharvis

• Użytkownik
    Odp: Więźniowie, niewolnicy, jeńcy
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 07, 2009, 12:58:25 »
    Mam pytanie do Was.Od czego zależy ilość więźniów jaką mozemy wziąść do niewoli? Maksymalnie jest 50 tak? O to właśnie chodzi że Król ( nie sprawdzałem czy inni lordowie ale król napewno) mieli koło 250 wieźnów przy sobie. Jak to możliwe? Czy to dlatego ze to król więc może tyle mieć? Jeszce mam pytanie ale troceh tu nie pasujaće lecz powiązane z królem :) Czy idzie awansować z marszałka na kogoś wyżej postawionego? Króla Księcia itp? (na marszałka to wiem :) ) Dzięki bardzo za odpowiedź i przepraszam jeśli kogoś zirytowałem pytaniami :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2009, 13:18:21 wysłana przez Alpharvis »