Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Więźniowie, niewolnicy, jeńcy  (Przeczytany 36268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Więźniowie, niewolnicy, jeńcy
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 07, 2009, 15:01:03 »
    AI nie ma ograniczeń na ilość więźniów ;)

Offline Danaios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 28, 2009, 11:12:34 »
    Troszeczke odświeże temacik.

Co trzeba zrobić by przyłączeni do drużyny więźniowie nie zwiali? Umieszczenie ich w zamku nie wchodzi w grę bo go narazie nie mam.

Offline lohel

• Użytkownik
      • gry
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 28, 2009, 16:20:57 »
    Witam

W temacie odnośnie zarabiania NIFN napisał że wykupiciele oferują zróżnicowane ceny za poszczególne jednostki, u mnie natomiast wykupiciel oferuje 50 denarów za jednostkę niezależnie od tego czy jest to rekrut czy rycerz, wszystkich równo skupuje po 50 :/
    I tu pojawia sie moje pytanie, czy u mnie pojawia sie jakiś błąd, jeśli tak to jak go naprawić. Czy NIFN (i inni) gra w inną wersję M&B. / moja wersja: 1.003 moduł: native /

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 28, 2009, 16:32:14 »
    W wersji 1.003 oferuje zawsze 50 sztuk złota. Ściągnij update do 1.011. Zapisy gry są kompatybilne a poprawione jest wiele bugów. Dodatkowo większość modów nie jest kompatybilna z 1.003.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 05, 2009, 15:14:55 »
    Troszeczke odświeże temacik.

Co trzeba zrobić by przyłączeni do drużyny więźniowie nie zwiali? Umieszczenie ich w zamku nie wchodzi w grę bo go narazie nie mam.
    Nie ma takiej możliwości żeby Ci w nocy kilku nie zwiało jeśli nie "przepierzesz" ich przez własny zamek/miasto.
    Ale możesz ograniczyć ilość uciekinierów.
    Zależna jest ona od morale oddziału.
    Zwróć uwagę, że zaraz po przyłączeniu jeńców do oddziału jako pełnoprawnych żołnierzy morale Ci spada drastycznie (wysokość spadku zależy oczywiście od tego ilu ich zrekrutujesz). Jeśli zanim nadejdzie zmierzch (bo właśnie w nocy uciekają) poprawisz morale armii do poziomy "Wspaniałe", np. poprzez stoczoną bitwę już z nowymi rekrutami, to ilość uciekinierów może spaść nawet do 1-2.

W wersji 1.003 oferuje zawsze 50 sztuk złota. Ściągnij update do 1.011. Zapisy gry są kompatybilne a poprawione jest wiele bugów. Dodatkowo większość modów nie jest kompatybilna z 1.003.

Daedalus w wątku "poradniku" wyjaśnił kwestię płacenia przez Wykupicieli różnych cen w zależności od poziomu wyszkolenia jednostki. To spolszczenie nieoficjalne (to z portalu Tawerna Four Ways) dodaje tą opcję.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2009, 15:17:07 wysłana przez pc_maniac »

Offline Kaniak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 18, 2010, 17:38:41 »

Witam, wiem że to było wałkowane już tutaj, ale czy da się może sprawić żeby pojmani lordowie nie uciekali z naszych zamków?  Wiem że można w pliku scripts.txt ustawić opcje w której lordowie nie będą uciekać z pola bitwy, ale za to dają nogę po kilku dniach z wieży. Jest jakaś linijka w której można to zmienić? znalazłem tylko takie coś:

randomly_make_prisoner_heroes_escape_fr om_party -1