Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomoc przy serwerze  (Przeczytany 2959 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamil306

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pomoc przy serwerze
    « dnia: Października 11, 2011, 09:26:42 »
    Witajcie!

Potrzebuje pomocy przy założeniu serwera do gry, nie mam zielonego pojęcia jeśli chodzi o same pliki, parę rzeczy mogę się domyśleć ale nie wszystkiego, potrzebuje też informacji co do samej rozgrywki, chciałbym stworzyć serwer dla polaków ale żeby nie stał pusty...

Chętnie zapraszam klany do pomocy, za to dostaną ode mnie na czas współpracy serwer prywatny do gry/ts3.
    Chętnie zapraszam serwisy lub strony o grze, w zamian udostępnię serwer na czas jakiegoś ciekawego eventu
    Chętnie zapraszam modderów którzy tworzą ciekawe mody pod multiplayer, na pewno szukalibyście dobrego serwera do mod-a, ja jedynie żądam wyłączność co do mod-a na serwerach, czyli wiecie o co chodzi:)
    Chce uruchomić serwer o max liczbie slotów jaki uciągnie, nie jest to jakaś wielka maszyna ale myślę że uciągnie gdzieś koło 100-150 slotów, maszyna jest zlokalizowana w Polsce i ping wynosi 15-30

Posiadam sieć serwerów dedykowanych zlokalizowane w Niemczech oraz w Polsce, stawiam serwery do takich gier jak: cod4,codmw2 (alteriw.net), Arma2free, Arma2:OA, Hero Fighter, oraz inne gry...

Serwery Głosowe: Ts3, muble, ventrilo

Serdecznie Zapraszam

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    Odp: Pomoc przy serwerze
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 11, 2011, 09:51:34 »
    Serwerów nam nie brakuje- każdy większy klan ma swój.Bez obrazy ale myślę że więcej już nie potrzeba- lepiej skombinuj nowych graczy, tych nigdy za dużo :D

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 11, 2011, 10:31:37 »
    Szkoda że nie mam zielonego pojęcia o hostingu bo bym chętnie przystał na tą propozycje. Fakt że polskich serwerów nie brakuje, ale są to praktycznie same bitwy, na których grają prawie sami polscy gracze. Jeśli pojawił by się serwer który potrafi uciągnąć 150 osób i wprowadza jakieś nowości, chociaż by mapy, to ludzie by na to poszli. 22nd clan ma jak wiadomo serwer siege na 255 slotów jak pamiętam, który przez cały dzień jest prawie pełny.
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2011, 17:15:58 wysłana przez Arya »

Offline kamil306

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 11, 2011, 10:39:11 »
    jestem otwarty na każde propozycje co do map trybu mod-u

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 11, 2011, 15:01:49 »
    Arya a jaki tryb proponujesz? Walcz i Niszcz>? Będzie świecił pustkami..Siege tak samo..Od TDM mamy jeden serwer Wardogs- który spisuje sie dobrze ale wiecej nie trzeba..Nowe mapy są u nas i też serwer cieszy sie popularnością .Raczej ciężko coś tu wymyślić nowego, Bitwa to tak naprawde główny i najlepszy tryb w tej grze..

Offline MrHK94

• Użytkownik
    • Grzmocić wroga
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 11, 2011, 15:34:53 »
    Ciekawe...
    Może napisz jakie są warunki przystąpienia klanu do twojego projektu, tzn.ca w zamian za TS i serwer do gry...

Jeżeli chodzi o pomoc techniczną to zapraszam na TS, mogę tobie wytłumaczyć jak postawić serwer do MP Warbanda i Dzikich pól.
    85.25.165.135:9987

Siedzę na samym dole w strefa m&B Warband

Offline kamil306

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 11, 2011, 17:50:04 »
    jakoś nie widzę cie na ts-ie

Offline Arya

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 11, 2011, 17:58:24 »
    Arya a jaki tryb proponujesz? Walcz i Niszcz>? Będzie świecił pustkami..Siege tak samo...
    Bitwa to tak naprawde główny i najlepszy tryb w tej grze..

Wyobrażasz sobie bitwę przy 50 osobach w jednym teamie? :/ W to by dopiero nikt nie grał bo ginąc na początku czekał byś kilka lub kilkanaście minut na resp. Popatrz na serwer IG, w godzinach popołudniowych kiedy jest tam najwięcej graczy, czyli ok 60. Jedna runda jest ustawiona na 10min i tyle też zazwyczaj trwa na otwartych mapach, gdzie mało kiedy nie pojawiają się flagi.

Wydaje mi się że to właśnie w Siegeu leży potencjał na serwery z dużą liczbą osób. Przypomnę jeszcze raz 22ND siege serwer ;)
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2011, 17:16:19 wysłana przez Arya »

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 11, 2011, 17:59:05 »
    Witaj otrzymałeś ode mnie wiadomość prywatną.
    Możesz otworzyć ją klikając w lewy górnym rogu na napis X wiadomości.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 11, 2011, 18:02:10 »
    Przypomnę jeszcze raz 22th siege serwer ;)

22nd

Może i serwer do nativa nie ale serwer do jakiegoś polskiego moda może miałoby sens.

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline kamil306

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 11, 2011, 18:06:32 »
    słuchajcie, tak jak pisałem, dajecie propozycje i wciągu 5min stoi taki serwer, tak jak reszta już stoi...

moje propozycje:

Roleplay
    c-RPG

Bardzo potrzebuje informacji jak zwiększyć ilość slotów, więcej niż 64 nie mogę wymusić

P.S. x22 ma podobna konfiguracje serwera dedykowane jaki ja mam, na którym stoją ich wszystkie serwery
    « Ostatnia zmiana: Października 11, 2011, 18:23:47 wysłana przez kamil306 »

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 11, 2011, 19:50:46 »
    Z tego co wiem to postawić serwer na cRPG to nie taka prosta sprawa, jest ta cała baza danych i musi być skoordynowana z serwem. Może się mylę jak tak to niech mnie ktoś poprawi.

Offline kamil306

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 12, 2011, 13:52:28 »
    to jak ? ma ktoś jakieś pomysły? albo jakiś event zorganizować?