Ogólnie to nie ogarniam za bardzo tego ciągłego narzekania na tle "mało osób gra w native" "native w odwrocie" "native umiera" itp itd. Ja gram od początku tylko i wyłacznie w Native,teraz całkowicie okazyjnie- wejdę sobie na kilka rund i gdyby nie te ciągle rzucane hasła to bez wachania mogę powiedzieć - nie widzę różnicy...Sporo DOBRYCH graczy odeszło znudzonych, ale na ich miejsce pojawiło się mnóstwo nowych, znalezienie serwera do gry to żaden problem.... To że Wy nie gracie nie znaczy że WB jest dead :D Mi się gra tak samo jak rok temu... Ale wiem że wywołam tą wypowiedzią burzę i że to offtop to dodam tylko nawiązując i do wypowiedzi i do tematu : rok temu przeprowadzenie jakiegokolwiek turnieju było równie karkołomne co teraz :)
ZGADZAM SIĘ z tobą Iganatusie w 100% Native nie umiera, mnóstwo ludzi w niego gra np. serwer IG prawie 24h/7 full serwer 50/50. Parę osób może poszło na te mody crpg itd. ale jest mnóstwo nowych i fajnie grających osób. Najważniejsze jak dla mnie kulturalnych z jajem (o byle G** się nie obrażają), którzy umieją się wspólnie bawić.
Co do turnieju fajna inicjatywa jak każda zawsze przez polską scenę opierda*** jak inne turnieje, a to nie w wakacje nie pasuje, a to w rok szkolny nie pasuje to za przeproszenie to do chu** pana kiedy wam pasuje?? Oraz nie takie zasady: za mało ludzi w drużynie na turniej sorry winetou już wolę grać w 5 i wiedzieć że na 100% będą aktywni i w miarę dyspozycyjni w parę godzin niż ustawić limit od 15 ludzi i ustalać mecz przez pół miesiąca.
Trzeba było pomóc w organizacji i tyle, bo nasza scena WB jest duża ale wnioskuje ze składu sędziowskiego (0 polaków) w niczym nie pomogła lub nie utrzymuje żadnego kontaktu z przedstawicielami z innych krajów.
Jak dla mnie świetna inicjatywa jeśli Vikings znajdzie chociaż 5 osób na pewno się zgłosimy.