Hey mam pytanie, grał ktoś w AC Revelations ?
Osobiście przeszedłem I, II i Brotherherhood i nie wiem, czy kupować Revelations ? Czy Fabuła jest fajna ? Czy poznam odpowiedzi na pytania, które pojawiają się pod koniec Brotherhooda ? Czy będzie tam toczony wątek Desmonda w 2012 roku ? W końcu pod koniec Brotherhooda zabijamy Luci, a to trzeba przyznać ciekawe zakończenie, czy jest o tym co się dzieje dalej w 2012 ?
Aldred jeśli kupiłeś, lub jeśli kupił kto inny i grę przeszedł to niech opowie co w niej i jak, jakie plusy i minusy , czy będzie wątek 2012 roku i przede wszystkim czy warto kupić ;P
Z góry dziękuje i Pozdrawiam !
Moim zdaniem warto. Mechanika gry jest znacznie ulepszona, gra się przyjemniej niż w poprzednie części.
Po pierwsze, nowa, ciekawsza lokacja (Wielkie miasto na skrzyżowaniu kontynentów)
Po drugie, nowe zabawki, które uprzyjemniają oraz urozmaicają rozgrywkę.
W grze nie ma koni, ale poruszanie się po mieście (które jest niemal tak samo duże, jak cała mapa AC:B, ale zabudowań jest znacznie więcej) jest szybsze.
Jednym z tych ciekawych urozmaiceń jest nowy system tworzenia bomb. Różnych, różnorakich. Zadające obrażenia, odwracające uwagę, pomagające w ucieczce. Do wyboru do koloru, a zabawy z eksperymentowaniem jest dużo. :)
Rozwineli też motyw rekrutów oraz kryjówek asasynów i zrobili przyjemna minigierkę.
Po trzecie: fabuła. Dowiadujemy się, o dziwo, więcej o życiu Altaira, o tym dlaczego Ezio jest tylko "prorokiem" oraz zbliżamy się do konkluzji całej historii.
Niestety nie będzie sekwencji, w których wcielamy się w Desmonda i rozmawiamy z naszymi kolegami z teamu. Aczkolwiek jest to wyjaśnione, a do tego poznajemy starego, acz martwego już druha.
Polecam grę, jest dobra, przyjemna i ciekawa. Osobiście przeszedłem ją aż trzy razy.