Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Assasin's Creed Revelations  (Przeczytany 6512 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline D3LTA

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Łówca łowców
    Assasin's Creed Revelations
    « dnia: Września 04, 2011, 14:09:13 »
     Witam założyłem ten oto zacny inaczej temat nie tylko dla jaj ale o to żeby inni z różnymi ludźmi prowadzili dyskusje o na przykład czy zamierzacie zamówić czy zamówiliście i co o tym sądzicie Ja sam mam zamiar zamówić gdy uzbieram kasę i niestety mogę w moim mieście zamówić tylko w jednym sklepie za 119.99 (nie będą winne grosika :D) ale gra ,dobrze się zapowiada

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Assasin's Creed Revelations
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 03, 2011, 08:49:12 »
    Odświeżam(a jak:))
    Jeśli wierzyć twórcom to będzie ostatnia część gry z Ezio w roli głównej.Jak dla mnie już poprzednia część momentami była nudna.Już nawet nie mówię o samych zadaniach pobocznych.Sama idea pokonywania leży Romulusa jak najbardziej na plus.Ale odbiegam od tematu.
    Kolejna część z tego co się orientuje oferuje kilka dodatkowych "zabawek",od haka w rękawie po bomby które można podłożyć.Kilka nowych animacji ciosów.Co do fabuły...mam nadzieję że twórcy nadal postawia na intensywność i wartkość akcji. Ale i by nie było monotonnie i podobnie. Najbardziej intryguje mnie możliwość cofnięcia się do wspomnień Altaira.I właśnie chęć ogarnięcia całej intrygi i fabuły mnie przekonuje.Sama reszta już nie tak bardzo.I nadal uważam że do tej pory walka ze strażą jest za łatwa,walczysz z sześcioma przeciwnikami,rzucasz bombę dymną i wykańczasz ukrytymi ostrzami.(tak wiem asasyni to wyszkoleni zabójcy itp)
    Czy kupię,myślę ze tak,ale znając życie znowu pojawi się płatny dodatek z dwu godzinną misją;/Trzeba czekać na opinie kogoś kto już w to gra,jak to wygląda rzeczywiście.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 04, 2012, 16:37:25 »
    Ja grałem w każdego AC i Revelations jest fajną grą. Rozwija wątek. + i - nie mogę tak po prostu wymienić. No może multi trochę za mało urozmaicone według mnie. Jeśli poprzednie AC podobały ci się, Rev. też powinien ci przypaść do gustu. Polecam kupić. Nie będę zdradzać szczegółów bo to zepsuje ci zabawę ;). .

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 04, 2012, 16:53:32 »
    Hey mam pytanie, grał ktoś w AC Revelations ?
    Osobiście przeszedłem I, II i Brotherherhood i nie wiem, czy kupować Revelations ? Czy Fabuła jest fajna ? Czy poznam odpowiedzi na pytania, które pojawiają się pod koniec Brotherhooda ? Czy będzie tam toczony wątek Desmonda w 2012 roku ? W końcu pod koniec Brotherhooda zabijamy Luci, a to trzeba przyznać ciekawe zakończenie, czy jest o tym co się dzieje dalej w 2012 ?

Aldred jeśli kupiłeś, lub jeśli kupił kto inny i grę przeszedł to niech opowie co w niej i jak, jakie plusy i minusy , czy będzie wątek 2012 roku i przede wszystkim czy warto kupić ;P

Z góry dziękuje i Pozdrawiam !

Moim zdaniem warto. Mechanika gry jest znacznie ulepszona, gra się przyjemniej niż w poprzednie części.
    Po pierwsze, nowa, ciekawsza lokacja (Wielkie miasto na skrzyżowaniu kontynentów)

Po drugie, nowe zabawki, które uprzyjemniają oraz urozmaicają rozgrywkę.
    W grze nie ma koni, ale poruszanie się po mieście (które jest niemal tak samo duże, jak cała mapa AC:B, ale zabudowań jest znacznie więcej) jest szybsze.
    Jednym z tych ciekawych urozmaiceń jest nowy system tworzenia bomb. Różnych, różnorakich. Zadające obrażenia, odwracające uwagę, pomagające w ucieczce. Do wyboru do koloru, a zabawy z eksperymentowaniem jest dużo. :)
    Rozwineli też motyw rekrutów oraz kryjówek asasynów i zrobili przyjemna minigierkę.
    Po trzecie: fabuła. Dowiadujemy się, o dziwo, więcej o życiu Altaira, o tym dlaczego Ezio jest tylko "prorokiem" oraz zbliżamy się do konkluzji całej historii.
    Niestety nie będzie sekwencji, w których wcielamy się w Desmonda i rozmawiamy z naszymi kolegami z teamu. Aczkolwiek jest to wyjaśnione, a do tego poznajemy starego, acz martwego już druha.

Polecam grę, jest dobra, przyjemna i ciekawa. Osobiście przeszedłem ją aż trzy razy.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 04, 2012, 19:05:59 »
    Dzisiaj zakupiłem i zaczynam ;P  To mówisz kto to jest ten koleś w tych " obrzeżach " Animusa ;P ?
    Ten miły pan to Clay Kaczmarek. Subject 16. Krewny Desmonda.(też wywodzi się od Ezio)
    Więcej nie powiem, żeby nie zespoilować Ci gry. ;)

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 04, 2012, 20:11:45 »
    Według mnie wszystkie części AC są świetne. Nie mogę się już doczekać 3. Nawet PC-ka już nowego kupiłem, bo Revka to poprzedni ledwo udźwignął.

Offline Swadians

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 07, 2012, 10:58:57 »
    To i ja się wypowiem :). Revelations mimo złych ocen które ostatnio słyszę jest chyba jedną z najlepszych części. Ten klimat jest nie do pobicia. Dobrym pomysłem było ostrze z hakiem. Tak się do niego przyzwyczaiłem że aż dziwnie mi w Brotherhooda grać ;D. Ale i tak revelations naprawdę zdobył moje uznanie za bomby. To jest naprawdę świetne. Można chyba stworzyć jakieś 16 bomb a każda ma inne zastosowanie. Także polecam revelations z całego serca.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 07, 2012, 11:12:51 »
    Małe sprostowanie: Znacznie więcej niż 16 rodzajów bomb.
    Przy samych bombach, które ranią masz:
    3 ładunki (bieluń, grom, odłamki)
    3 rodzaje prochu (Indyjski, arabski i angielski)
    4 rodzaje skorup (ceramika, z lontem, przylepne i pułapka)

Możesz je dowolnie wymieszać.
    Licząc też bomby dywersyjne i taktyczne, w sumie jest 120 kombinacji.

Offline Skorupiak

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 07, 2012, 14:54:15 »
    Przeszedłem już dwa dni temu Revelations, żal mi tylko że wszystkie AC są takie proste... Ogólnie za mało mówią i tłumaczą w zakończeniach, bo w takim tempie to oni wydadzą jeszcze ze 20 części. Co do ulubionej części to chyba AC II, ale Brotherhood i Revelations też są niezłe

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 07, 2012, 15:16:14 »
    Raczej nie. Myślisz, że zmieszczą 20 części w około półtorej miesiąca w grze? (Brotherhood odbywa się w październiku 2012 roku), później jest bliżej nieokreślony czas w Revelations i teraz jeszcze będzie III, a to wszystko musi się zmieścić do 21 XII 2012. ;)
    Nie byłbym zdziwiony, gdyby III była ostatnia częścią.

Offline Skorupiak

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 07, 2012, 15:25:03 »
    Wszystko jest cholernie zagmatwane, a w końcu czekaj, Vidic i Abstergo ma Jabłko ? Bo zapomniałem ;P

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 07, 2012, 15:41:08 »
    Wszystko jest cholernie zagmatwane, a w końcu czekaj, Vidic i Abstergo ma Jabłko ? Bo zapomniałem ;P
    (click to show/hide)
    Artykuł na Wiki
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2012, 15:46:38 wysłana przez EMOsek »

Offline Skorupiak

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 07, 2012, 15:57:28 »
    O czym ja tu nie wiem :P masz więcej takich ciekawostek ?

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 07, 2012, 17:49:44 »
    O czym ja tu nie wiem :P masz więcej takich ciekawostek ?
    (click to show/hide)

Offline Skorupiak

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 07, 2012, 21:28:26 »
    LOL :D:D:D Zajefajne :D
    Daj link do stronki z nimi, albo wklej mi ich wiecej :D