Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubiona kawaleria w grze?

Swadiańska
    20 (62.5%)
    Khierecka
    3 (9.4%)
    Saranidzka
    4 (12.5%)
    Vaegirska
    5 (15.6%)

Głosów w sumie: 32

Głosowanie skończone: Września 04, 2011, 19:33:28

Autor Wątek: Ulubiona kawaleria.  (Przeczytany 5617 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ulubiona kawaleria.
    « dnia: Sierpnia 28, 2011, 19:33:28 »
    Dzień Dobry! Chciałbym zadać wam pytanie jaka jest wasza ulubiona kawaleria w grze? Ja od razu odpowiadam, że swadiańska.
    Why so serious?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Ulubiona kawaleria.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 28, 2011, 20:36:14 »
    Vaegirska. Wygląda bardziej swojsko (na niektórych modach - zwłaszcza tych przenoszących się o te 300 lat naprzód - wygląda jak połączenie elementów rosyjskich i polskich, np w modzie Reneissance piechota i część kawalerii ma kontusze!).

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 28, 2011, 20:41:27 »
    Ja stawiam na siłę i skuteczność.

edit: Poza tym jeśli lubisz swojskie tematy to polecam ogniem i mieczem dzikie pola.

edit2: Zachęcam do głosowania bo chcę dodać nowe jednostki kawalerii i nie wiem na czym się wzorować.

Używaj opcji "zmień" zamiast pisać post pod postem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2011, 23:38:51 wysłana przez Daedalus »
    Why so serious?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2011, 06:21:29 »
    Lol , czemu nie ma opcji na nordow? Przecież wbrew pozorom ich konnica jest bardzo dobra a doświadczony grasz moze położyć lanca tego z kopia. Jakby była taka opcja dałbym Nordow, a tak wstrzymuje sie od głosu
    (click to show/hide)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:29:31 »
    W single nie mają konnicy.
    (click to show/hide)

Offline Krzyżak

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2011, 14:44:07 »
    Zwykłą lancą jest banalnie położyć Swadiańskiego rycerza z Kopią. Czy to na multi czy singlu. Wystarczy obronić pierwszy atak kopii, a następnie nawalać lancą, którą w czasie jednego ciosu kopii, jest się wstanie wykonać nawet dwa pchnięcia. Jeszcze jak ma się rumaka, kontra zwykłego konia to...

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2011, 16:54:18 »
    Troszkę pykałem w DP, ale bardziej mi się spodobały mody WFAS (MP) i TEATRC.

Offline Norfarell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 03, 2011, 09:28:03 »
    Swadiańska z sentymentu. Moja pierwsza postać była Swadiańskim marszałkiem kawalerii. Ale trzeba przyznać, że Sultanat też ma niezłą, tyle, że wyglądającą bardziej monotonnie.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 03, 2011, 21:57:49 »
    Vaegirska za piękne pancerze i staty w broniach(porównaj z nijaką Swadią).
    (click to show/hide)

Offline Norfarell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 04, 2011, 09:52:05 »
    Swadianie wyglądają (moim zdaniem) lepiej. Akurat pancerze kawalerii vaegirskiej (bazuję na M&B nie Warband, bo dziwnym zrządzeniem losu jeszcze nie widziałem Vaegirskiego rycerstwa) są dla mnie o wiele brzydsze od tych swadiańskich. Nie twierdzę, że mają małą wartość bojową. Wręcz przeciwnie, zawsze cieszyłem się z każdego vaegirskiego rycerza, bo są naprawdę potężni. Po prostu swadiańska jazda bardziej przypomina tę europejską i mam sentyment do Swadii (teraz kocham się w Sultanacie).

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 04, 2011, 12:29:23 »
    Powiem tak - najlepiej wyglądają i radzą sobie Swadianie, a największe problemy sprawili mi vaegirscy rycerze i mamelucy. Najbardziej irytujący są za to khergiccy łucznicy konni, weź takiego dogoń.. czasami przez to pół armii goni jednego łucznika konnego 5 minut zanim go w końcu zabiją.

Offline Norfarell

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 05, 2011, 23:50:04 »
    Całkowicie zgadzam się z postem mojego poprzednika. Khanat jest naprawdę upierdliwy przez łuczników konnych. A ichni lansjerzy też są nieźli. Taka uniwersalna jednostka, bo dobrze radzą sobie spieszeni.  Mimo to pozostaję wierny Swadii. (Byłbym za mamelukami mają strasznie monotonny wygląd)

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 06, 2011, 21:04:25 »
    Zaznaczyłem Swiadiańską, ale zgadzam sie z moimi poprzednikami Chanat jest też dobry.

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 08, 2011, 06:29:30 »
    Tylko Swadiańską widziałem w pełnej okazałości a jestem jej wasalem żebyście wiedzieli jak pięknie jest z tą kawalerią szarżować mój oddział ma własną niezawodną taktykę jedna bitwa zamieniła sie w rzeź lecz pokazała właśnie naszą wyższość 40-70 do kilku setek oczywiście  oddzielnie zrobili pokonywaliśmy całe hordy a moje lochy zostały wypełnione lordami ;) Żebyście wiedzieli jak to wszystko wygląda w zwolninym tempie pewnie pięknie ale nie da się mieć chyba że kody... bo widziałem.

Interesują mnie rozbiory Polski (troszkę wiem ale nie aż tak dużo),Epoka napoleońska( moja najlepsza epoka radzę sobie w niej dobrze no dobra bardzo dobrze tak mi mówi [przynajmniej mój kolega i inni) no i powstanie listopadowe ( z tego praktycznie nic nie wiem )

Co zrobić po kolei żeby mieć ten mod bo ja się na tym nie znam nie jestem urodzony do modów :(.

Offline Lurtz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 09, 2011, 21:01:54 »
    Możecie się sprzeczać ale najleprza jest  sarrnidzka mamelucy w caraldgi  każdy tak gada i   to przeżyłem jadą jak chcą  dodać ich zajebiasty wygląd : ))