Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubiona kawaleria w grze?

Swadiańska
    20 (62.5%)
    Khierecka
    3 (9.4%)
    Saranidzka
    4 (12.5%)
    Vaegirska
    5 (15.6%)

Głosów w sumie: 32

Głosowanie skończone: Września 04, 2011, 19:33:28

Autor Wątek: Ulubiona kawaleria.  (Przeczytany 5574 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Ulubiona kawaleria.
    « Odpowiedź #30 dnia: Października 14, 2011, 22:38:28 »
    Ja nie jestem dorosły, ale Ty jesteś dzieckiem, skoro to jest "ironia"
    (click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #31 dnia: Października 15, 2011, 09:29:15 »
    Rhodocy mają dobrą kawalerię, chociażby z powodu dostępnych, tanich morgensternów

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #32 dnia: Października 15, 2011, 14:48:28 »
    A Rhodocy i Nordowie kawalerię mają, zobaczcie sami na własnej bitwie (szybkiej bitwie).

Oczywiście dałem Swadiańską jazdę, Sarnidzka nie dorównuje Swadiańskiej chociaż też jest dobra. Vagirska fajnie wygląda ale łatwo można ją wyrżnąć, a Khergicką kawalerię nawet mniejszy oddział piechoty pokona przy odpowiedniej taktyce.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #33 dnia: Października 15, 2011, 16:30:45 »
    Rhodocy mają dobrą kawalerię, chociażby z powodu dostępnych, tanich morgensternów

Nazwa działów to nie jest ani Mody do Warband, ani Warband multiplayer.. w Singlu nie ma kawaleri i koniec.
    (click to show/hide)

Offline HitMeAgain

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #34 dnia: Października 22, 2011, 15:53:13 »
    Moją ulubioną kawalerią jest vaegirska, ponieważ jest niewiele słabsza od swadiańskiej ma niższy żołd i szybciej się je szkoli. Ogólnie Mam sentyment do ich narodu.
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #35 dnia: Października 26, 2011, 19:51:12 »
    @up poza tym jako piechota jest świetna :D
    (click to show/hide)

Offline mmc7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 26, 2011, 20:29:20 »
    Vaegirska - od początku poznania Mounta -  świetny wygląd (plus ogromne berdysze ;) ), tak jak user wyżej skille tylko nieco gorsze. Jedyną fajniejszą kawalerią byłaby konnica samurajów, gdyby oczywiście istniała frakcja na wzór japoński ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 26, 2011, 22:08:56 »
    Jest japońska zbroja i w El arte de la guerra możesz takowych zrobić ;>
    (click to show/hide)

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #38 dnia: Października 27, 2011, 15:14:11 »
    Na początku chciałbym wszystkich powitać.
    A teraz do rzeczy: zupełnie przypadkowo odkryłem nowy dla mnie rodzaj kawalerii, którą teraz namiętnie używam - to ciężkozbrojni jeźdźcy awansowani z Łowców głów. Nazwy nie pamiętam (piszę z pracy), coś jak Dowódca łowców niewolników lub podobnie.
    Postawił bym ich nieznacznie niżej lub nawet na równo ze swariańskimi rycerzami jeśli chodzi o przydatność bojową, ale nie to jest najważniejsze. Jazda ta wyposażona jest tylko i wyłącznie w broń obuchową, dosłownie 100% pokonanych w każdej potyczce to jeńcy, których można sprzedać (chyba, że ja lub NPCe kogoś zabiją). Z pozyskiwaniem ich też nie miałem większych problemów, bo co chwila natykamy się w grze na grupy bandytów, morskich najeźdźców i innych, którzy mają łowców głów jako jeńców - rozwalasz taki odział i już są nowi rekruci :)
    Brakuje mi więc tej kategorii w ankiecie. Bez nich zagłosował bym na Swarian.
    Pozdrawiam

Offline mmc7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Października 28, 2011, 10:15:02 »
    Modowaniem zajmowałem się (czasem do tego wracam) w mojej ulubionej grze - Morrowind (z oba dodatkami). W ogóle, gdyby system walki z M&B przenieść do serii TES, byłaby to w moim mniemaniu najlepsza gra na świecie, niezależnie od jakości grafy ;) może i zajmę się modowaniem i w Mount'cie, jak się trochę podszkolę i znajdę na to czas.
    Co do kawalerii "łowcy głów" nie wiem jak w najnowszym patchu, ale na starym na którym grałem (1.125) po jakimś czasie przestawali się pojawiać. Chociaż przyznaję, że w najnowszym są genialni :) (i tak z samurajami nie mieliby szans :P)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #40 dnia: Października 28, 2011, 13:30:40 »
    A jak takimi łowcami głów zdobywać zamki (bez wsparcia np zbrojnych czy też łuczników, jak mniemam)?

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #41 dnia: Października 28, 2011, 14:47:24 »
    Kawalerii staram się nie używać do zdobywania zamków, choć można jakby się ktoś uparł.
    Lepiej mieć 2 ekipy: do zdobywania zamków i do walki w polu i odpowiednio bierzesz z zamku tych, których Ci trzeba lub wyszkolić armię mieszaną i ustawiać kolejność jednostek w zależności od sytuacji.

Offline mmc7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 28, 2011, 19:54:46 »
    Ja zwykle rekrutuję nordów, aż do zdobycia pierwszego zamku/miasta. Później tworzę kawalerię. Jeśli chodzi o atak jeźdźcami na fortecę, najlepszym wyborem jest chyba właśnie Vaegirska. Mają nieco lżejszy pancerz, i praktycznie każdy dysponuje toporem do rozwalania tarcz.

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 11, 2012, 23:11:00 »
    Mogę się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby zyskać ten mod ''gdzie kawaleria ma elementy rosyjskie i polskie''. ;).