Zaraz, zaraz. To póki frakcja, że tak powiem jest ''na chodzie'' to nie mogę wynajmować jej wojaków? Ja mam przy sobie dwóch sarranidzkich mameluków, a w zamkach trochę jednostek sarranidów i rhodoków. To będzie z nimi jakiś problem? Teraz wogóle mam ciekawą sytuację bo zamków aż sześć (jeden od króla, pięć tez, ale po moim oblężeniu :)) i dwie wioski (jedna nadana jako wasalowi, druga w późniejszym terminie), a brakuje mi armii by je zapełnić w efekcie czego w każdym zamku jest ok. 120 wojaków z czego około 25/30 huskarlów w każdym. Musiałem zatrudniać najemników by trochę podreperować garnizony :)
EDIT: No, panowie. Trochę mnie wprowadziliście w błąd :D dziś odwiedzając owy zamek natrafiłem na Króla Harlausa z oddziałem 85 żołnierzy. Pokonałem go, uciekł. W zamku go póki co nie ma. Jest tylko jeden swadiański lord... Czy muszę mieć jako jeńców wszystkich pozostałych lordów (swoją drogą ciekawe gdzie oni się chowają nie mając żadnych lenn...) by usunąć frakcję na dobre z gry? Swadia z moją nacją obecnie wojny nie prowadzi, ale atakowałem ich lordów kilka razy dlatego mnie atakują. Mam możliwość wpłacenia ponad 20 tysięcy denarów by załagodzić sprawę, ale przecież nie będę płacił hołocie, która nie ma żadnych zamków ani miast :)