Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Koniec frakcji?  (Przeczytany 2049 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Monsieur Paulie

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Koniec frakcji?
    « dnia: Sierpnia 26, 2011, 02:25:49 »
    Witam,

Mam dziwny problem mianowicie grając po stronie Nordów wraz z moją frakcją doprowadziłem do tego, że Swadianom został jeden zamek i wioska :D postanowiłem więc dopełnić dzieła zniszczenia i zająłem to co zostało. Jeden hrabia stał się po zdobyciu moim jeńcem, król i dwóch innych uciekło. Byłem ciekaw dokąd się udadzą i okazało się, że wbili się z powrotem do mojego zamku i jakby nigdy nic tam urzędują :/ zamek formalnie jest mój, mam swoich wojaków w garnizonie...ba, sam król mi go przydzielił (już szósty...), ale te przybłędy dalej tam siedzą. Co z tym fantem zrobić? Gdy chciałem zagadać do króla harlausa to powitał mnie kielichem wina a na dole pojawiły się czerwony napisy ''script error''.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: Koniec frakcji?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 26, 2011, 11:28:00 »
    Koniec Frakcji juz jest :) Praktycznie koniec jest gdy wszyscy lennicy i władca poddadzą się lub zostaną złapani, lecz utrata ziem to końca też jest sposobem. Nie martw się, ci Swadianie nie będą robić już problemów :)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 26, 2011, 12:56:30 »
    A najfajniejsze jest to, że od teraz, możesz najmować samych Swadiańskich wojaków i nie musisz się martwić o ich moral ;)

Offline Monsieur Paulie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 26, 2011, 14:43:07 »
    Zaraz, zaraz. To póki frakcja, że tak powiem jest ''na chodzie'' to nie mogę wynajmować jej wojaków? Ja mam przy sobie dwóch sarranidzkich mameluków, a w zamkach trochę jednostek sarranidów i rhodoków. To będzie z nimi jakiś problem? Teraz wogóle mam ciekawą sytuację bo zamków aż sześć (jeden od króla, pięć tez, ale po moim oblężeniu :)) i dwie wioski (jedna nadana jako wasalowi, druga w późniejszym terminie), a brakuje mi armii by je zapełnić w efekcie czego w każdym zamku jest ok. 120 wojaków z czego około 25/30 huskarlów w każdym. Musiałem zatrudniać najemników by trochę podreperować garnizony :)

EDIT: No, panowie. Trochę mnie wprowadziliście w błąd :D dziś odwiedzając owy zamek natrafiłem na Króla Harlausa z oddziałem 85 żołnierzy. Pokonałem go, uciekł. W zamku go póki co nie ma. Jest tylko jeden swadiański lord... Czy muszę mieć jako jeńców wszystkich pozostałych lordów (swoją drogą ciekawe gdzie oni się chowają nie mając żadnych lenn...) by usunąć frakcję na dobre z gry? Swadia z moją nacją obecnie wojny nie prowadzi, ale atakowałem ich lordów kilka razy dlatego mnie atakują. Mam możliwość wpłacenia ponad 20 tysięcy denarów by załagodzić sprawę, ale przecież nie będę płacił hołocie, która nie ma żadnych zamków ani miast :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2011, 17:55:34 wysłana przez Monsieur Paulie »

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 27, 2011, 13:44:06 »
    Musisz trochę poczekać aż frakcja skapituluje. Może to potrwać tydzień.
    Why so serious?

Offline Monsieur Paulie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2011, 09:44:14 »
    Nawet w momencie gry ich król sobie chodzi z armią po mapie?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 28, 2011, 10:42:36 »
    Jeśli król wciąż chodzi po mapie to jego armia musi zostać zniszczona. Póki po mapie chodzi jakikolwiek lord frakcji, to będzie uznawana za "żywą".

Offline Monsieur Paulie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2011, 21:35:17 »
    Ręce opadają. Pojmałem 6 swadiańskich lordów. Został jeden i król, a moja frakcja podpisała z nimi rozejm.... Można się załamać. Chyba nigdy tej Swadii nie wykończę.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 30, 2011, 00:35:52 »
    Załóż własne państwo i ich dobij ;>

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 30, 2011, 12:30:24 »
    To ja widziałem takie akcje, jak podbicie całego królestwa Swadii przez Rhodoków i Nordów poza 2ma zamkami, a potem pokój... zostały Swadii 2 zamki... Albo zostawienie Chanatu z samymi lordami (którzy jeździli sobie wokół swadiańskich miast!).